26.4 C
București
marți, aprilie 16, 2024
26.4 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriACADEMIA FCSB - UN NOU PROIECT

ACADEMIA FCSB – UN NOU PROIECT

-

DISTRIBUIE:

Autor: Valentin Andronescu

La Radio Gold FM, invitatul Ilie „Bebe” Alexe a specificat faptul că „există un centru de copii și juniori, cum au toate cluburile de fotbal din românia. Ca să fim o academie completă, va trebui să avem și școală în cadrul clubului”.

CÂT DE IMPORTANTĂ ESTE EDUCAȚIA

„În momentul de față, avem o colaborare cu două școli din zona Berceni și un liceu cu profil sportiv” – a declarat Ilie Alexe, care speră că în maxim 2 ani va exista o organizare diferită în ceea ce privește școlarizarea copiilor.

Alexe adaugă faptul că este susținută activitatea școlară. „Avem mai mulți jucători la Colegiul Național „I.L. Caragiale”, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, sprijiniți pentru a avea rezultate la aceste licee”.

Totuși, există mulți copii care râvnesc la licee cu profil sportiv. „De aceea am căutat și am dezvoltat în ultimii 3 ani clase cu profil sportiv la Liceul „Dacia” și intenționăm pe viitor să colaborăm și cu o școală privată pentru a dezvolta în baza sportivă un liceu și o școală gimnazială” – declară Ilie Alexe, pentru Radio Gold FM.

„Vă pot spune că și domnul Stoica (n.r. Mihai Stoica – Managerul echipei FCSB) a fost interesat de acești copii să meargă la școală, să aibă rezultate, să aibă o colaborare bună cu școala, cu profesorii” – precizează Directorul Academiei FCSB.

CINE ESTE ÎN SPATELE ACADEMIEI

„Proiectul actual al clubului FCSB a apărut în 2017. Am fost contactat de domnul Valeriu Argăseală, spunând că clubul dorește un asemenea proiect. În momentul respectiv am fost invitat în locația din Berceni.”, spune Ilie Alexe.

„Mi s-a făcut cunoștință cu domnul Vasile Geambasi și am avut o discuție legată de copii și juniori”.

În ce privește implicarea și dragostea pentru copii, Ilie Alexe declară următorul aspect: „Noi, în cadrul centrului de copii și juniori, putem să formăm un jucător, un antrenor, un terapeut fizic, un om de sport, un ziarist sportiv, important este să-l vedem reușind în viață”.

DESPRE INVESTIȚII ȘI PROIECTE

„În momentul de față avem stabilitate și siguranța că noi vom continua la ceea ce există în momentul actual. Găsim susținere pentru a demara celelalte proiecte. De exemplu, de aproximativ 2 luni am început dezvoltarea departamentului medical”. Pandemia a stopat anumite construcții, așa cum precizează Ilie Alexe, dar aceste activități au fost reluate.

Cât despre infrastructură, directorul academiei specifică faptul că se construiesc 7 terenuri – 5 cu activitate exclusivă centrului de copii și juniori, 2 rezervate primei echipe. „În momentul de față, avem în construcție un teren nou, cu dimensiuni internaționale și sperăm că anul viitor vom finaliza și 2 terenuri acoperite” – declară „Bebe” Alexe.

„Avem o sală de forță și de recuperare a primei echipe, plus o sală de dimensiuni mai reduse pe care în momentul de față o vom mări, pentru centrul de copii și juniori”, adaugă directorul. Centrul dispune de 14 vestiare, cabinet medical, cabinet de fizioterapie și 2 bazine de recuperare reglate cu apă caldă și apă rece. „Avem cantină, restaurant. Au fost construite 3 hoteluri”.

Ilie Alexe evocă faptul că centrul de copii și juniori poate caza până la 120 de copii. „Când vom finaliza noua clădire, vom avea un nou restaurant și o nouă cantină cu o capacitate de 100 de persoane” – comunică directorul.

Emisiunea „Sport Report” moderată de Gabriel Safta, se difuzează în fiecare zi, la Radio Gold FM, de la ora 19. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de Facebook și Youtube ale Radio Gold FM România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Băncile europene vor protecție și tratament preferențial

Autor: Oana-Medeea Groza Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul dintre sectoarele de importanţă "strategică", avertizând într-un...

Vrăjeala cu „protestele fermierilor” – sau cum se folosește sistemul iarăși...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat și comentat problema protestelor artificiale ale fermierilor. Au...

Romoșan: Iranul a câștigat deja războiul cu Israel din punctul de...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat conflictul instalat între...

SRS: Mișcarea suveranistă din România a fost fragmentată și decredibilizată de...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img