21.5 C
București
luni, iunie 17, 2024
21.5 C
București
luni, iunie 17, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEditorialeAlexa: Chinezul lui Coldea este omul de lângă prim-ministrul Boc. Emile, ești...

Alexa: Chinezul lui Coldea este omul de lângă prim-ministrul Boc. Emile, ești omul Statului Paralel, nu ne mai minți!

-

DISTRIBUIE:

Autor: Liviu Alexa

Coldea, tradator de tara si in relatia cu China. Sa nu trecem usor peste cazul Wang Yan

Am scris saptamana trecuta, mai mult decat argumentat, despre faptul ca Florian Coldea ar trebui anchetat pentru tradare de tara in relatia mai mult decat suspecta cu Franta si serviciul extern de informatii francez, de felul in care Coldea s-a implicat nepermis de mult in sustinerea intereselor companiilor de armament franceze pe la noi pe la Romanica.

Vad ca presa se codeste sa extinda aceste suspiciuni rezonabile si in relatia lui Coldea cu China, mai ales ca aceasta relatie a lui Coldifer cu chinezii a creat mereu stres partenerilor americani ai Romaniei. Basescu stie si despre asta, dar nu vrea sa vorbeasca. Inca.

Insa lucrurile se imput de la o zi la alta, mai ceva ca o pasta chinezeasca de fasole neagra pusa la fermentat.

Uite cum:

Wang Yan a ajuns marți la DNA după ce omul de afaceri Cătălin Hideg, denunțătorul din dosarul Coldea-Dumbravă, a susținut că Wang este cel care i-a făcut legătura cu Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI. Dar cine este Wang Yan și care a fost rolul lui în ”afacerea Shanghai”, un caz în care justiția a mușamalizat felul în care 10 oficiali ai statului român au protejat o rețea chinezească de exploatare de minore și de trafic de persoane către UE, rețea care a operat în România?

Este un golan infractor. Un spion. Si prietenul de cotcarii al lui Coldea.

În 1999, Wang Yan a primit cetățenia română sub numele de Alexandru Ioan.

SRI a cerut în 2012 retragerea cetățeniei lui „Alexandru Ioan, pe numele anterior Wang Yan, în temeiul articolului 32 alin (1) din Legea nr. 21/1991, care prevede retragerea cetățeniei pentru

<Persoana care este cunoscută ca având legături cu grupări teroriste sau le-a sprijinit, sub orice formă, ori a săvârșit alte fapte care pun în pericol siguranța națională>”.

Wang Yan a fost considerat de către SRI „pericol pentru siguranța națională” și în 2013 i s-a retras cetățenia română. El a revenit în 2014 în România cu drept de ședere pe 5 ani.

Am scris acum 10 ani despre asta de m-am plictisit. Au scris si tolontanii de au rupt.

In anul 2013, la solicitarea SRI, care a prezentat documente extrem de palpabile, Comisia de la Autoritatea pentru Cetatenie i-a ridicat chinezului Wang Yan cetatenia (caz aproape unic) pentru ratiuni de securitate nationala.

Cu interdictie de intrare in Romania pentru 10 ani, avizata de instanta.

Cu toate acestea, chinezul a revenit in Romania in 2014 (cu aviz de la Coldea), chiar mai mult, a facut solicitare de redobandire a cetateniei in anul 2014 (cu presiuni imense de la Coldea).

De ce nu sondeaza doamna Iorga si aceasta pista? Ia sa ii cheme putin la cafea pe membrii Comisiei de atunci din cadrul Autoritatii pentru Cetatenie, sunt sigur ca aia o sa isi aduca perfect aminte ce va spun!

Cum adica SRI cere in 2013 pentru acest spion si infractor expulzarea pentru ca e PERICOL PENTRU SIGURANTA NATIONALA si tot SRI, condus TOT de Coldea, ca si in 2013, permite solicitare de redobandire a cetateniei?

La acel moment, va spun ca Autoritatea Nationala Pentru Cetatenie a respins aceste presiuni avand in vedere suspiciunile ca solicitarea lui Coldea avea elemente extrem de “suspecte”. Stiu pe surse sigure ca niciodata SRI nu a facut o asemenea solicitare de retragere si apoi redobandire de cetatenie.

Cumva, cumva, Wang Yan a reintrat in Romania cu drept de sedere pe 5 ani.

Stiti cine a fost sageata de la acea vreme a lui Coldea pentru a face presiuni la Autoritatea pentru Cetatenie? Domnul Mitica Dumbrava, sef al Directiei Juridice a SRI, care mergea mumos cu toate documentele si ameninta.

Cine din Statul Roman a permis asta? Ce e asa de special la acest infractor spion?

Pai, ia uitati, Wang Yan avea acces la premierul Romaniei, Emil Boc, se tragea de chiloti cu Coldea, ameninta cu moartea jurnalisti incomozi.

Cand Wang Yan a revenit la București, în calitate de cetățean chinez, a si câstigat licitația organizată de societatea strategică Cupru Min prin Merlion Resources, un trader din Hong Kong pe care îl reprezenta.

Cupru Min este o societate comercială ce are ca acționar unic statul român, prin Ministerul Economiei. Cupru Min deține 60% din rezervele de cupru ale țării.

Chinezii pofteau la Cupru Min, alaturi de patronul Adevărul, Cristian Burci, mogulul pro DNA, mare consultant de premieri si care sta acuma pitit pe burta, mai ales in cazul Hideg, fiindca apa e mica (voi reveni pe acest subiect in curand, sa va povestesc cum s-a desfasurat povestea SANIMED si ce mare gigant francez l-a curentat pe Hideg prin Coldea).

Din 2016, Wang Yan a făcut mai multe vizite la Cupru Min, reprezentând cel puțin trei companii străine, și cu aprobări din partea departamentului de securitate din Ministerul Economiei, dar și fără aprobări. Un an mai târziu, în octombrie 2017, a ajuns să semneze cu societatea Cupru Min un contract de cumpărare a întregii producții de concentrat de cupru, beneficiarul fiind Merlion Resources Holding Limited.

Dar lucrurile pe subiectul chinezului “Alexandru” nu se termina aici.

Azi, la ora 16, explodeaza asta:

Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, a lansat o serie de acuzaţii la adresa directorului adjunct al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Manuela Catrina, privind legăturile acesteia cu China.

El afirma şi într-un interviu acordat la sfârşitul anului trecut că în România există multe persoane care susţin interesele Rusiei şi ale Chinei, în detrimentul intereselor naţionale ale României.

„Influenţa rusească şi chineză e mult mai mare decât credem. Suntem în mijlocul unui război hibrid şi în România există trădători care susţin China sau Rusia. Multe lucruri care trebuiau să se întâmple aici nu s-au întâmplat. Serviciile trebuie să-şi facă treaba“, preciza Zuckerman.

Doamna Iorga, doamna Kavalec, inca o data, citez din domnul Zuckerman, fost ambasador al SUA in Romania:

“In România există trădători care susţin China sau Rusia.

Ii gasim, Statule Roman? Ii arestam sau ii mai lasam sa isi faca mendrele?


Al cui e yachtul de la Monte Carlo unde s-au giugiulit Luluta cu domnul Coldea?

Se tot vorbeste despre intalniri pe care le-ar fi avut in trecutul foarte recent Laura Codruta Kovesi si generalul Florian Coldea pe un yacht la Monte Carlo, acolo unde ar fi pus tara la cale. Si poate chiar Justitia tarii la cale.

Trebuie sa fi fost un yacht apartinand unei persoane de mare incredere atat pentru Coldea, cat si pentru Luluta.

Eu stiu a cui este barcoiul si va spun si voua, ca sa “re radem”, ca nu imi place sa rad singur: numele ownerului este Abu Lail Akram, este cetatean roman, nascut in 25.02.1956 in localitatea Zarqa din Iordania, ultra bogatan de Bucuresti, proprietarul gigantului imobiliar Eden Capital, care a construit mii de apartamente in capitala Romaniei, sigur, asa cum sta bine unor ultra bogatani, dupa ce au preluat “falimentul” tepei imobiliare Cortina Residence.

Acum, ca v-am spus, rog barfitorii de serviciu care ma citesc, ca-s din SRI, SIE, DGIA sau cafenelele din Herastrau sa imi dea o poza cu nenea Akram pe liviu@ncn.ro, ba chiar si alte informatii suplimentare, fata de cele care imi spun ca Akram este si el un sclavete din gasca coldiferista. Totusi, trebuie sa fie mai mult despre acest baiat, de vreme ce si FC si LCK au avut incredere sa se pupiceasca la sampanie pe yachtul lui.

In atentia presei, nu uitati ca la mine ati citit aceasta exclusivitate. Merci!


Miza dosarului Coldea

de Mirel Palada

Unul din principalele motive, dacă nu principalul, pentru care s-a declanșat subit zilele astea scandalul Coldea – Dumbravă îl reprezintă nevoia de neutralizare a influenței respectivilor generali în alegerile prezidențiale.

Nu este întîmplător faptul că scandalul a fost detonat în mod convenabil fix în mijlocul campaniei electorale.

Cei de la butoane doresc să ofilească pe cît posibil rezultatul USR, jucăria electorală inventată de Coldea cînd era la putere, în alegerile locale.

Și, prin aceasta, să minimizeze sprijinul pe care USR l-ar putea oferi la prezidențiale posibilei candidate a acestei brigăzi, Laura Codruța Kovesi.

Florin Coldea. Dumitru Dumbravă. Nicușor Dan. Clotilde Armand. Radu Mihaiu. Dominic Fritz. Allen Coliban. Stelian Ion.

Cît mai mulți dintre aceștia trebuie extrași din jocul politic, pentru a-i tăia pofta de participare lui Kovesi în toamnă. Pentru a simplifica ecuația electorală, și așa destul de complicată – vezi cazul Geoană.

Fără resursele de bani și mai ales de influență a generalilor din vechea gardă. Fără resursele electorale ale candidaților USR care vor pierde alegerile. Fără sprijinul partenerului strategic extern.

Fără toate astea, Kovesi va fi foarte precaută, chiar reticentă, în a se arunca în groapa cu lei. Chiar dacă e tentată. Chiar dacă prezintă în continuare un potențial de popularitate care poate fi convertit electoral.

Sînt probabil primul care, de ani de zile deja, am atras în mod constant atenția asupra pericolului Kovesi la prezidențiale.

Am trecut prin toate stadiile de oprobriu public pentru asta.

Întîi am fost considerat nebun. Pe urmă, cînd au început și alții să vadă același lucru în sondaje, s-a trecut la următorul stadiu. Am fost acuzat că sînt agentul criptic de influență al lui Kovesi. Pe urmă, cînd nici asta n-a mers, am fost aruncat în derizoriu. S-a rîs de mine că sînt obsedat și că nu e nici o șansă cumva Kovesi să candideze.

Da, da. Cum să nu.

Pînă cînd, încetul cu încetul, realitatea mi-a dat dreptate. Pas cu pas. Iar am avut dreptate.

Nu numai că respectiva intenționa să candideze, în ciuda tuturor negărilor publice pe care le-a tot făcut în ultimul timp. Din contră, echipa Coldea era cît se poate de activă să-i pregătească intrarea în cursă. Bani, resurse, influență. Întîlniri repetate cu aceasta în străinătate.

Drept pentru care, zilele astea, s-a detonat nucleara la adresa lor. Întocmai și la timp. Dintr-o dată, jihad pe față. Coldea și ai lui tăvăliți ca la manual.

Inițial, un val de atacuri de presă perseverente. Urmat de lovitura loviturilor, de plimbarea la DNA, unde a fost ținut 15 ore și de unde a ieșit alt om. Inclusiv pîngărirea ritualică făcută în mod simbolic de către Ceaușescu.

Ah, ce karmă dulce. Ceaușescu, acest bicisnic instrument folosit pînă recent în repetate rînduri de Coldea cînd era la putere, să ajungă acuma să-și bălăcărească fostul stăpîn. Are și istoria asta ironia ei necesară.

Toate aceste mișcări violente la adresa echipei Coldea nu se pot decripta decît în cheie electorală. Mai sînt și alte motive, evident. Cum ar fi, de pildă, necesitatea asigurării unui viitor non-penal lui Iohannis.

Dar e clar că principalul motiv îl reprezintă neutralizarea lui Kovesi la prezidențiale. Scoaterea acesteia din joc.

Dacă prin felul în care am tras semnale publice de alarmă la adresa candidaturii lui Kovesi am contribuit măcar și 1% la conștientizarea acestui pericol și la declanșarea imensului efort instituțional care s-a depus zilele astea, mă declar satisfăcut.

Am sentimentul datoriei civice împlinite și mă pot duce pe barcă liniștit. Kovesi out.

Ba nu. Scuze. Nu mă pot duce pe barcă. Trec localele. Dar urmează prezidențialele. Vin alegerile!

No respite for the wicked ones. No country for old men.

No polls for you today.

Ghinion.

sursă: strictsecret.substack.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Emil Hurezeanu, redivivus! Analiză geopolitică a spațiului european. De citit (și)...

Autor: Emil Hurezeanu Buna guvernare şi virtutea omului politic sînt mai degrabă idealuri şi mesaje generice decît constatări. Aceste enunţuri generice se susțin nu doar...

Coldea a luat UN MILION de la directorul Gabriel Resources, Dag...

*Republicarea editorialului din luna martie al jurnalistului Liviu Alexa* Autor: Liviu Alexa Scriam in precedentul newsletter ca vestea buna primita de Romania in legatura cu sentinta...

Bomba bombelor!! Acoperiții SIE din afaceri sunt devoalați. Primul nume, Răzvan...

Serviciul de Informații Externe (SIE) a trecut la desecretizarea documentelor care confirmă că bancherul Răzvan Temeșan a lucrat sub acoperire în perioada în care...

Avem deja 14 candidați potențiali la prezidențiale. Și numărătoarea continuă, până...

Autor: Cozmin Gușă Acum o săptămână, înaintea alegerilor locale și europarlamentare, am realizat o prognoză a rezultatelor în care m-am înșelat doar în privința Timișoarei,...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img