26.4 C
București
marți, aprilie 16, 2024
26.4 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEditorialeAlexa: Tiriac, killer de cerb trofeu MONDIAL. De ce voteaza tinerii cu...

Alexa: Tiriac, killer de cerb trofeu MONDIAL. De ce voteaza tinerii cu AUR – analiza post-sondaj. Rares Bogdan, esecul societatii romanesti.

-

DISTRIBUIE:

Autor: Liviu Alexa

Instanta RESPINGE cererea lui Bogdan Buta de Ordonanta presedintiala impotriva jurnalistului Liviu Alexa

Bogdanel Buta, protejatul procuraturii clujene, a facut tot ce i-a stat in putinta sa macaie ca e nevinovat si nu i-a reusit: m-a dat in gat la CNA pentru niste aberatii si am primit doar somatie (multumesc CNA pentru obiectivitate), a facut cerere de ordonanta presedintiala ca, vezi Doamne, sa sterg tot ce am scris despre el si pe viitor sa imi fie interzis sa mai abordez subiectul.

Judecatorii clujeni, spre deosebire de procurorii clujeni, au dovedit ratiune si profesionalism si i-au dat flit lui Bogdanel, caci am avut baza factuale si dovezi nenumarate, in plus, orice constrangere profesionala a mea ar fi fost un atentat la adresa libertatii de exprimare, un obstacol impotriva aflarii adevarului.

Ma bucur si sunt recunoscator judecatorilor clujeni ca nu s-au lasat coplesiti de anvergura petentului.

Iata si solutia:

“Respinge exceptia lipsei de interes în formularea cererii, exceptie invocată de pârâti prin întâmpinare. Admite exceptia lipsei calitătii procesuale pasive a pârâtei TM, exceptie invocată prin întâmpinare.

Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulată de reclamantul BUTA IOAN BOGDAN, în contradictoriu cu pârâta TM, ca urmare a admiterii exceptiei lipsei calitătii procesuale pasive.

Admite exceptia de inadmisibilitate în formularea capătului de cerere nr.3, exceptie invocată de pârâti prin întâmpinare.

Respinge ca inadmisibil capătul de cerere nr.3.

Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulată de reclamantul BUTA IOAN BOGDAN în contradictoriu cu pârâtii ALEXA LIVIU DORU ALIN si PAGINA CIUDATULUI SRL în calitate de titular ar dreptului de folosintă al paginii web www.ziardecluj.ro si de radiodifuzor al postului de televiziune NCN (licentă natională) si NCN Cluj-Napoca.

Respinge cererea reclamantului de acordare a cheltuielilor de judecată.

Pârâtii vor solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. “

Trista batranete a unui om fara bucurii adevarate. Tiriac, killer de cerb trofeu MONDIAL

Foarte multi m-au felicitat ieri pentru mica investigatie care dovedea minciunile securistului Tiriac care se lauda intr-un interviu recent cate sute de milioane de parai doneaza el prin fundatia ce ii poarta numele. V-am dovedit ca nici vorba. Chitrosul de contabil al Securitatii e atat de zgarcit, ca nu e capabil de gesturi de omenie izvorate din proprie initiativa, caci toata viata lui a capusat aceasta tara, din postura de privilegiat securist.

Tot in presa pupincurista, Tirifletze, oua cretze, s-a laudat ca merge in Noua Zeelanda la vanatoare sa impuste cel mai trofeu dintre trofee.

In lumea trista a tziriacului, in care a fost nevoit sa isi petreaca timpul cu boarfe precum analfabeta de Laurette, sa vanezi trofee de vanatoare mondiale e singura hrana ramasa pentru orgoliul sau de zgarcob: trotineta nu ii mai merge, prietenii pe care ii are vor sa il ciordeasca de cash etc.

Acuma, stiti ca eu sunt un ziarist insistent si polivalent ca interese. Am zis, ia, sa vad eu, nene, nu cumva gasesc vreun “ruman” invidios sa mi-l dea in gat pe miliardar? Sa vedem ce a vanat martalogul. Si am gasit.

Si s-a dus. Si a impuscat o minune a naturii – un cerb “rosu” – Red Stag, despre care acuma asteapta sa vada daca va fi omologat, Tiriac avand deja un record personal de SCI 800.

Bietul animal omorat mai jos de Tiriac pare sa fie, potrivit specialistilor consultati, SCI 900+, dar doar expertii isi pot da verdictul.

Miliardarul roman a fost pe situl privat de vanatoare numit VENATOR din Noua Zeelanda, pe siteul companiei fiind pus la loc de cinste.

Un pachet de vanatoare pentru un Red Stag de coeficient SCI intre 600 si 800 costa circa 100 000 de dolari pentru patru zile.

Dar exemplare cu potential de record mondial ajung si pana la 500 000 de dolari, mai ales ca ele sunt oferite pe spranceana celor mai orgoloiosi dintre vanatorii miliardari, asa cum e si Tiriac.

PS: Nu am nimic cu vanatoarea ca sport. Am ce am cu miliardarii plictisiti care vaneaza femei sau animale pe post de trofee.


Tinerii Romaniei – de ce adera la AUR

Săptămâna trecută, a făcut multă vâlvă un sondaj IRES făcut pe telefon la solicitarea Inițiativei Civice „Tinerii Votează”.

Tot ce a ieșit din gura presei superficiale a fost ideea că tinerii de 18-35 de ani votează cu AUR în proporție de 15%, dar, chiar dacă procentul pare mic, este semnificativ pentru acest segment de vârstă, pe care partidele tradiționale l-au pierdut.

Imediatamente, bătănăul de serviciu al politicii românești, Rareș Bogdan, s-a apucat să dea declarații în presă despre pericolul TikTok, canalul „tradițional” unde AUR și George Simion își dispersează mesajele.

Rareș Bogdan, cel care postează pe Instagram cu comentariile închise, fiindcă îi umple lumea firgiderul de carne, consideră că TikTok ar trebui reglementat pornind de la acest sondaj, pentru că este spațiul unde AUR transmite exagerări și lucruri „periculoase”.

Chiar m-am uitat la conturile AUR și cele asociate lor și nu am văzut niciun fel de mesaj extremist, dar l-am văzut acum câțiva ani pe Rareș dispersând pe Facebook și Instagram minciuni odioase precum aia cu pensiile speciale, pe care promitea să le anuleze în 30 de zile, sau îndemnul diareic adresat de la amvonul PNL că trebuie închise porțile partidului pentru toți aleșii PSD.

Trecând peste bășinile demagogice ale lui Rareș Bogdan și peste superficialele comentarii ale presei vizavi de acest sondaj, mărturisesc că am stat mult să mă gândesc la cifrele de acolo și la semnificația lor.

De dimineață, prietenul meu Cozmin Gușă îmi atrăgea atenția asupra sondajului din perspectiva lucrurilor în care cred astăzi tinerii României. De aici trebuie să începem să ne speriem, dar nu vreau ca voi să înțelegeți ca analiza mea este una care pune la colț actuala generație.

Dacă „tinerii” din ziua de azi au asemenea concepții și puțină încredere in instituții e pentru că statul, politicienii nenorociți și chiar și noi, cei maturi, am făcut foarte puține pentru ei în ultimii 20 de ani.

Despre stat și politicieni știm sigur că nu au făcut nimic, ci doar au furat, însă în ceea ce ne privește pe noi, cei ce încă gândim în țara asta și o iubim, cel mai important lucru pe care nu l-am făcut a fost să zbierăm și să punem presiune pe mincinoșii, hoții și incompetenții care s-au perindat la volanul României. I-am lasat in pace sa fure si sa distruga, ba chiar i-am revotat.

Tinerii din ziua de azi nu mai au încredere, pe bună dreptate, așa cum ne arată și sondajul, în instituțiile statului. Nu au încredere nici în președinte, nici în Parlament, nici în Guvernul României.

Și de ce ar avea încredere, când ultimul președinte, Klaus Iohannis, ales cu furie de cei maturi, s-a dovedit a fi un nesimțit, un terchea-berchea lipsit de inimă, sau când penultimul președinte, Traian Băsescu, s-a dovedit a fi un bețiv orgolios, securist, vindicativ, promotor al curvelor și corupților în aparatul de stat?!

De ce ar mai avea încredere în Parlamentele țării din ultimii ani, când acolo au ajuns, pentru că părinții acestor tineri i-au votat, toți analfabeții, schizofrenicii, hoții și pilele de partid din sistemul politic.

Un loc meritat, deși mă doare sufletul să spun asta, în topul neîncrederii tinerilor, îl are presa.

Cu foarte puține excepții, printre care mă includ fără nicio jenă fiindcă știu ce am muncit în ultimii 25 de ani, presa românească a devenit o fabrică de conserve mediatice unde informațiile de cea mai joasă speță sunt împachetate la vrac și distribuite prin ferme de conținut cititorilor cu o doză apreciabilă de glutamat de manipulare care le-a dat repede adicție și le-a închis porii curiozității.

Presa sportivă a picat pentru că este plină de vagin, manele și scandaluri sordide.

Presa culturală a ajuns la nivel sub zero, ucisă de orgolii, dar și de lipsa de adaptare la noile instrumente tehnologice care ar fi putut împlini pofta de educație a generației tinere.

Presa de știri a devenit prostituata de lux a politicului și majoritatea jurnaliștilor plecă de la premisa că tinerii sunt proști și needucați, ziariștii uitând că nicio clipită nu au făcut efortul de a-și crește de-a lungul timpului noi cititori.

Singurul lucru care ne leagă de generația 18-25 în acest moment este scepticismul, cu marea diferență că ei au un viitor incert în față, iar noi ne-am distrus cu bună știință viitorul și cu marea opțiune pe care ei o au – de a rescrie regulile jocului, căci cei maturi au eșuat să o facă lamentabil.

Votul pentru AUR al tinerilor din România nu se datorează numai TikTok-ului, deși George Simion s-a dovedit a fi extrem de inspirat folosind încă de la startul platformei potențialul ei de comunicare, plus faptul că era foarte ieftin. George Simion a câștigat aceste voturi pentru că a fost stăruitor în prezența sa, atât pe Social Media, cât și pe teren.

V-am spus despre experiența mea cu el pe stradă în timp ce îi luam un interviu la finele anului trecut, când într-un oraș conservator precum Cluj-Napoca, o grămadă de adolescenți și copii ne opreau din interviu ca să-l îmbrățișeze și să-și facă un selfie cu el. Nu am mai văzut asta niciodată, și i-am cunoscut pe toți presedinții României. George Simion este o vedetă politică naturală care atrage pentru că publicul simte că nu există bariere în ceea ce îl privește.

Să facem un exercițiu de imaginație, dar care ar putea avea rezultate foarte previzibile: să spunem că mâine la Cluj, Ciucă, Drulă și Ciolacu ar ieși pe trei străzi centrale diferite în oraș să se plimbe pur și simplu.

Mi-aș tăia o mână, pe pariu, că niciun copil sau adolescent nu se va opri să-i îmbrățișeze și să le zâmbească ca lui Simion. Asta se întâmplă, unu pentru că niciunul nu are notorietate în rândul segmentului 18-25, niciunul nu a făcut eforturi să comunice cu tinerii de vârsta asta și nu a făcut eforturi să înțeleagă care le sunt nevoile și așteptările ca cetățeni și niciunul nu a putut să le stimuleze pană acum revolta anti-sistem pentru că și-ar tăia craca de sub picioare: ei sunt Sistemul.

Exemplu: mai jos. Scolile romanesti se darama, Ciolacu, Simonis si Ciuca baga bani intr-o capela in Parlament, gest de o falsitate strigatoare la cer:

Dacă de la Ciucă și Ciolacu, de la PSD și PNL, tinerii nu au avut niciodată vreo așteptare, partidul care a dezamăgit cel mai mult în ultimii șase ani a fost USR, deși se marketa tot drept un partid antisistem, lucru care s-a dovedit până la urmă o minciună.

Tinerii de atunci ai României, care astăzi au între 26-35 de ani au fost amăgiți că USR ar putea reprezenta schimbarea fără să știe că la rădăcina construcției au stat securiștii și fără să vadă că USR a fost căpușat de un amalgam pestriț de creștini și progresiști, de naționaliști și de pro europeni, de looseri fără carieră, sau de corportiștio vorace, totul într-o shaorma cu de toate prezentată sub formă de burger, că era mai trendy.

Până să facă USR implozie, acest partid reușise deja să se facă de rahat prin comportamentul politic distructiv și prin felul în care a tratat guvernarea. Ce s-a întâmplat poate fi considerat la fel de periculos cu dezamăgirea generației 18-25 de acum, fiindcă generația 26-35 de acum este atât de sictirită încât a devenit aproape o generație non-vot.

Este greșit să-i acuzăm pe tinerii “din ziua de azi” că singura ideologie în care mai cred este „să radem tot”, pentru că asta ar fi trebuit să facem și noi, în cei 34 de ani ce s-au scurs de la Revoluție: să radem comuniștii și progeniturile lor, să radem securiștii și progeniturile lor, să ștergem pseudo-elitele care s-au organizat într-un soi de cartel politic înfumurat, să radem discrepanța dintre orașele mari și cele mici și lipsa de distribuție egală a beneficiilor dezvoltării economice.

România s-a dezvoltat foarte mult, dar doar în foarte puține locuri. În Zimnicea, în Targu-Jiu, în Vaslui, în Botoșani, în Tulcea sau în Brăila tinerii nu au beneficiat de o dezvoltare corectă a mediului social și economic, nu au simțit sub nicio formă impactul bunăstării din orașele mari. Și pe lângă foamea de mai bine sau dorința de dezvoltare personală, în sufletul lor au crescut furia și frustrarea. Tinerii au fost lăsați de izbeliște și, ca și cum nu ar fi fost destul, peste ei a venit îngrozitoarea criză COVID și războiul din Ucraina, lucruri care le-au consolidat frica, al treilea sentiment teribil pe lângă furie și frustrare.

Generația 18-25 de astăzi a fost atât de rău impactată de pandemie și războiul din Ucraina, încât a devenit o generație care crede despre ea că este oarecum inutilă, căci diplomele lor nu mai contează, accesul la angajări decente nu există și tot ce le rămâne de făcut este să ridice pumnul alături de toți cei care simt la fel.

Tot ce le-a mai rămas tinerilor este sentimentul infiorător de a fi tolerați și finanțați de părinții lor, stând acasă. Tot ce le-a mai rămas tinerilor este să se afunde în droguri sau păcănele sau să se tireze din România, căci au învățat deja că cei mai mulți dintre politicieni nu sunt dispuși să-i respecte, necum să-i lase să participe la schimbarea țării.

Dacă pe vremuri, tinerilor din alte generații li se spunea că vor culege ceea ce au semănat, că educația stăruitoare le va aduce beneficii, că încrederea în democrație va aduce progres social, tinerii au observat că au devenit niște semințe de-acum uscate pe care nimeni nu le-a udat să rodească și să producă plus valoare, sa produca alți copii, sa aiba încredere în democrație și instituțiile statului sau incredere că ei contează.

PS: Ia, uitati-o si pe jenanta de Sosoaca cum procedeaza sa agate tinerii! Gizas, ce penibil, isi da flori ei, am murit de ras!

2.00

Number one la nesimtire

În spiritul celor scrise mai sus, e important să discutăm despre tristețea eșecului în care ne îmbăiem cu toții ca popor, văzând că persoane precum Rareș Bogdan prosperă politic și financiar.

Îl dau drept exemplu pe Rareș Bogdan pentru că se încadrează perfect ca element de argument în analiza pe care v-o propun.

Bogdan este oglinda perfectă a demagogiei, a tupeului și ipocrizei clasei politice românești.

Un personaj cocoțat pe furia oamenilor, un personaj care a mințit și a lins dosuri politice, a dezamăgit și a înșelat așteptări și care n-ar fi trebuit să mai fie niciodată în prim planul statului român. Și totuși este.

A rămas sfidător în continuare prima opțiune a nesimțiților de la PNL. Se si laudă cu asta.

Rareș Bogdan este eșecul nostru, nu vă mai invârtiți în jurul cozii că nu e așa, fiindcă societatea nu a dat niciun semnal puternic de eliminare a acestei toxine din prim planul politicii românești. El are astăzi tupeul să ne râdă în nas și să constate triumfător că a rămas tot number one pe listele de la europarlamentare ca și acum cinci ani, e drept că atunci purtat de efuziunea maselor orbite de ura PSD.

Eșuând lamentabil în tot ce ar fi trebuit să facă din postura de reprezentant al României la Bruxelles sau ca lider al PNL, Rareș Bogdan s-a dovedit a fi în schimb campionul național en titre la capitolul fariseism și învârteală.

Maestru în arta învârtelii de tip Trahanache, Rareș n-a avut nicio greață să se cocoațe la tribună și să înjure acum cinci ani PSD aka Ciuma roșie.

Când vremurile politice i-au fost potrivnice s-a ascuns între bucile lui Iohannis și sub fustele femeilor care conduc Uniunea Europeană, țucălărind în stânga și în dreapta și reieșind apoi la lumină după ce și-a primit răsplata pentru atâta pupat profesional de funduri.

Azi e din nou pe televizoare, ridică din nou afectat sprâncenuțele pensate în fața microfoanelor ziariștilor, este din nou omul care contează, cum s-ar zice.

La asta să vă gândiți când mergeți la vot în 2024.


Gidipiar si onoare pentru infractorii Romaniei

Ziarul Gândul publică ieri o analiză incredibil de interesantă și care, bineînțeles, nefiind vorba despre Florin Salam sau țâțele Vicăi Bloghina a fost trecută cu vederea de opinia publică.,

De vreo câteva săptămâni vorbeam cu o colegă de la investigații despre faptul că în mod surprinzător, de pe portalul instanțelor de judecată au dispărut referințe importante despre anumiți infractori pe care noi îi urmăream, atât despre dosarele lor active, cât și dosarele finalizate ce ar fi trebuit să se afle în arhiva acestui portal. Acest portal al instanțelor de judecată este nu numai unul dintre puținele instrumente legale de informare pentru ziariștii de investigații și opinia publică, dar ar fi trebuit să fie și să rămână un instrument cheie în transparența actului de justiție din România, locul din care cetățeanul să obțină informații referitoare la un proces, la stadiul unui dosar, la termenele de judecată sau la sentințe.

În mod suspect, din acest portal plătit din bani publici au dispărut în ultimele luni informații despre dosare de crimă organizată, de corupție, de agresiuni sexuale, de trafic de droguri.

Ce să vezi, așa cum constata și Gândul, Ministerul Justiției tace chitit și nu oferă niciun răspuns la toate aceste semne de întrebare.

S-a creat astfel o rețea de tip „Nufărul” cu largul concurs al unor avocați și Gândul ne oferă și răspunsul până la urmă, și anume că infractorii și-au obținut în instanță ștergerea a sute de dosare în ultimii trei ani, chiar dacă mulți dintre infractori nu au beneficiat încă de reabilitare judecătorească.

În mod suspect și de neînțeles au dispărut și dosarele Revoluției Române din 1989, dar și dosarele marilor jocuri piramidale din România.

Practic România a devenit un soi de budă publică în care oricine cu puțin bănuți poate trage apa și arunca în canal date relevante despre trecutul său infracțional.


Lazea, limbricul de la BNR care da lectii romanilor saraci de la inaltimea salariului sau de frecator de menta

Bai, mor cat tupeu poate avea Lazea asta!

sursă: strictsecret.substack.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Băncile europene vor protecție și tratament preferențial

Autor: Oana-Medeea Groza Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul dintre sectoarele de importanţă "strategică", avertizând într-un...

Vrăjeala cu „protestele fermierilor” – sau cum se folosește sistemul iarăși...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat și comentat problema protestelor artificiale ale fermierilor. Au...

Romoșan: Iranul a câștigat deja războiul cu Israel din punctul de...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat conflictul instalat între...

SRS: Mișcarea suveranistă din România a fost fragmentată și decredibilizată de...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img