22.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
22.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriAmenințarea asasinilor economici

Amenințarea asasinilor economici

-

DISTRIBUIE:

Autor: Iris Drăghicescu

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a avertizat ascultătorii despre pericolul asasinilor economici ce pândesc țara.

„Asasinul economic vine, în general, cu gânduri bune, cu o publicitate potrivită, în chip de salvator îți intră în casă. Mai apoi te trezești cu el că, în baza pseudo-ajutorului pe care ți-l dă a pus stăpânire pe casa ta. Ți-a luat și cheile de la mașină, are și actele casei și la revedere.”

„Această supra-îndatorare la dobânzi foarte mari ne expune, ne vulnerabilizează. Ajungem într-un punct în care orice minimă criză economică, regională sau mondială, ne va face foarte vulnerabili în fața acestui capital internațional, de unde își trag originea mulți dintre asasinii economici”, a spus Cozmin Gușă.

„Nu este nevoie de nici o criză ca să se ajungă în situația asta. Dacă faci datorii la bănci pe care nu le mai poți achita, nu le mai poți amâna pentru că nu poți dovedi că vei avea venituri ulterior, începi să-ți vinzi lucruri din casă pentru a supraviețui.”

„După ce nu mai ai ce vinde, vine banca și-ți ia casa. Astfel te ține dator o viață întreagă. Asta se întâmplă și la nivelul unei țări”, a afirmat Stănescu.

„Băncile și fondurile de investiții nu au dat atât de mulți bani împrumut României și cu atât de mare ușurință, fără să se asigure că în viitor se vor putea despăgubi la nevoie. În momentul în care România trece de linia roșie, vom lua acei bani împrumut, tot cu dobândă, de la Uniunea Europeană și atunci vom avea peste 65% grad de îndatorare.”

„În acel moment nu vom mai putea rostogoli datoriile. Băncile vor simți miros de sânge. Nu vor mai da bani României și în secunda aceea vor pune condiții. Se vor adresa organismelor internaționale cum este Banca Mondială sau Fondul Monetar Internațional. Ei vor constata că România e pe butuci și vor spune că singura soluției este să vindem activele.”

„Tot ce a mai rămas funcțional în posesia statului se va vinde. Nu se va privatiza în sens constructiv. Vor fi vândute aceste active și resursele pe nimic. Mai mult, se va impune ca forța de muncă să fie și mai ieftină decât este în prezent.”

„În aceste condiții o să mai plece jumătate din români în străinătate, iar ceilalți vor deveni sclavi. Asta se va întâmpla. Despre acești asasini economici vorbesc eu.”

„Băncile, aparent arătând atâta bunăvoință românilor, se vor transforma, pentru a salvat banii pe care i-au băgat, în asasini economici. Băncile nu au cum să supraviețuiască dacă nu își recuperează banii investiți, cu dobândă cuvenită.”, a declarat Sorin Roșca Stănescu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă, este difuzată pe frecvența 96,9 MHz, de luni până joi și poate fi găsită integral pe YouTube sau Facebook la Radio Gold FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Gen. (r) Constantin Săvoiu: Geoană a fost pe rând omul lui...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Gen. (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu a analizat ipoteza unei...

Topul candidaților la europarlamentare realizat de membrii Clubului de Gândire GOLD!

Autor: Oana-Medeea Groza În această săptămână, membrii Clubului de Gândire GOLD au analizat profilul candidaților la alegerile europarlamentare, realizând fiecare un clasament propriu prin evaluarea potențialului...

Petrișor Peiu: În topul viitorilor europarlamentari îl situez pe locul 1...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, moderată de Andrei Gușă, profesorul de economie Petrișor Peiu a oferit un...

Andrei Gușă: În topul viitorilor europarlamentari îl situez pe Mihai Neamțu...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a făcut un top al candidaților la alegerile europarlamentare, oferind...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img