34 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
34 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriAproape 80.000 de pacienți au fost tratați cu succes la UPU –...

Aproape 80.000 de pacienți au fost tratați cu succes la UPU – Bagdasar Arseni în 18 luni de la inaugurare. Alte peste 100 de persoane au beneficiat de tratament de specialitate la Unitatea Funcțională pentru Arși din cadrul aceluiași spital

-

DISTRIBUIE:

Infrastructura medicală adaptată nevoilor actuale ale comunității și dotările de ultimă generație pot face diferența dintre viață și moarte. Este o realitate confirmată, pe care comunitatea Sectorului 4 a înțeles-o și a aplicat-o deja cu succes în cazul a două investiții extrem de importante, pe care le-a implementat în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar Arseninoua unitate UPU, inaugurată în septembrie 2021 și Unitatea Funcțională pentru Arși, amenajată în cursul anului 2020 și inclusă în martie 2021, în rețeaua națională destinată tratamentului pacienților cu arsuri grave.

În cele 18 luni de funcționare, în cadrul noii secții UPU a unității medicale mai sus menționate au fost tratați cu succes în regim de medicină de urgență un număr de aproximativ 80.000 de pacienți, ceea ce înseamnă o medie de 150 de persoane pe zi.

Fluxul de lucru este unul net superior celui pe care îl permitea vechea clărire UPU de la Bagdasar-Arseni și este datorat, în principal, configurării moderne și a circuitelor special realizate conform necesităților reale cu care se confruntă zi de zi medicii acestui spital.

Pentru acest obiectiv, Sectorul 4 al Municipiului București a investit 3,5 milioane de euro, iar dotările au costat 16.152.000 de lei, bani proveniți de la Ministerul Sănătății și din fonduri europene. Construcția a permis instalarea a 9 paturi pentru urgențe minore, 10 paturi la urgențe majore, 4 paturi la resuscitare, 3 paturi la staționar și un pat izolare. Clădirea are de asemenea un cabinet de urgențe, unul de neurochirurgie pediatrică, o sală pentru ghips și o sală de sutură.

Unitatea a fost amenajată pe o suprafaţă de 1.236 mp, având un regim de înălţime S+P+2E. Este conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2. Special configurată pentru asigurarea tuturor funcţiunilor medicale, în condiţii de maximă siguranţă, unitatea cuprinde o nouă sală de aşteptare, un spaţiu dedicat pentru registratură şi triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical şi pacienţilor internaţi însoţiţi. Secţia urgenţelor majore a fost extinsă, cea a urgenţelor minore a fost precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului există o zonă de decontaminare.

Imobilul este prevăzut cu ascensor de capacitate extinsă, capabil să transporte pacienţi pe targă/scaun cu rotile, asigurând eficient legătura cu restul spitalului, în completarea pasarelei de legătură, precum şi cu generator pentru asigurarea permanenţei furnizării energiei electrice către consumatorii vitali.

Inclusă în rețeaua națională destinată tratamentului pacienților cu arsuri grave în martie 2021, noua unitate de tratare a marilor arşi de la Bagdasar-Arseni a primit în ultimele 18 luni un număr total de 104 pacienți cu arsuri. Aceștia au fost tratați folosindu-se aparatură de ultimă generație, reprezentând ventilatoare, ecografe, precum şi un Laser Doppler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor.

Pentru amenajarea celor 395 de metri pătraţi ai Secției pentru Arși, ce rămâne în continuare cea mai modernă astfel de unitate medicală din România, Sectorul 4 al Municipiului București a investit suma de 7,5 milioane de lei.

Secția are trei rezerve cu câte un pat pentru marii arși, folosite în sistem ATI și trei în cadrul facilității de Chirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul aceluiași spital. Unitatea cuprinde și două săli de operaţie politraumă şi chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, dar şi spaţii de sterilizare.

Sectorul 4 al Municipiului București

Biroul de presă

Purtător de cuvânt: Violeta BOERESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Novak Djokovic: “Înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox”

Pentru longevivul, titratul și experimentatul tenismen Novak Djokovic, viața lui personală, familială și sportivă reprezintă și o mărturisire de credință. Chiar dacă uneori manifestă...

Bogdan Comaroni despre conspirația sâmburelui care tratează cancerul, dar pe care...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a demascat industria alimentară și Big...

Serialul ”Ficțiunea mea despre adevărul lor.” Maeștrii sinuciderilor au lucrat și...

Autor: Silviu Radu Când am început să-mi scriu cărțile, m-am gândit intens la o modalitate de a-mi descrie munca printr-o frază scurtă și puternică. Așa...

Pactul Trump – Putin. România, predată Franței!

Cum se va încheia conflictul din Ucraina, asta vrea să știe toată lumea, mai ales că Donald Trump s-a lăudat, deja, că va pune...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img