5.3 C
București
vineri, noiembrie 14, 2025
5.3 C
București
vineri, noiembrie 14, 2025

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăRecomandăriCeva ușor de vara?
Data publicării: iunie 26, 2023 11:00

Ceva ușor de vara?

Data publicării: iunie 26, 2023 11:00

DISTRIBUIE:

Autor: Cezar Osiceanu

Azuga vara este o splendoare pentru toti inclusiv pentru Moș Martin si fratii sai care se plimba zilnic precum Bucureștenii pe Calea Victoriei in Weekend
Si după o porție zdravănă de aer curat, asezonat din plin cu susurul râului Azuga, garnisit cu foșnetul pădurilor, înconjurat de verdele crud si stropit din plin cu Soare din belsug asa ni se face o foameee …!
Deci la treaba dragi mei pofticioși mari si mici !
Avem nevoie de

  • 1 kg de cotlete de porc taiate potrivit de groase
  • 5-6 cartofi albi taiati rondele potrivit de groase
  • 1 morcov tăiat cubulețe
  • 3-4 căței de usturoi făcuți mujdei
  • câte o legătura de mărar si usturoi proaspăt si tocate
  • 4-5 roșii grase si frumoase taiate cubulețe
  • 3-4 cepe albe taiate rondele potrivite
  • mirodenii: busuioc, curry, boia, piper
  • 2 pahare de vin alb sau rosé ușor parfumate si ușor demiseci
  • 100 gr de parmezan sau telemea de oaie grasa rase
    Punem pe fundul unei tavi cotletele, așezăm peste ele rondelele de cartofi si cubuletele de morcovi, punem apa sa fie totul acoperit, așezăm o folie peste tava si o băgăm la cuptor la foc mediu
    După 35-45 de minute verificăm morcovul sa fie moale si carnea sa fie ușor de pătruns cu furculița
    Îndepărtăm folia de deasupra tavii, punem un pahar de vin, presaram mirodeniile si băgăm la loc in cuptor pana observam ca a scăzut zeama formată iar cartofii prind o ușoară crusta
    Turnam peste o parte din mujdeiul facut, mai presaram un pic de curry, piper si boia pentru culoare si țuști cu tava înapoi in cuptor pentru inca 10 minute
    Mirosul vinului amestecat cu cel al mujdeiului de usturoi deja ne atâta nările nu-i asa?
    Scoatem tava si presaram din belsug verdeața tocata după care cu o paleta țuști din nou câte un cotlet si garnitura din tava direct in farfurie.

Acolo vom rade peste un pic de parmezan si completam cu mujdei

Între timp intr-o tigaie adânca de teflon punem un pic de ulei si cand acesta s-a încins turnam rondelele de ceapa pe care le vom cali la foc mic pana vor deveni moi si dulci la gust
Atunci vom adauga lângă ceapa cubuletele de roșii proaspete si le vom lasa la același foc sa fiarbă împreuna
Cand sosul format din sucul rosiilor si zeama de la ceapa a scăzut completam cu un pahar de vin si amestecam ușor
Secretul este ca la final sa punem ceva busuioc proaspăt si 2-3 picături de zeama de lămâie chestii care vor da o aroma absolut unica si un gust deosebit.

Așezăm totul in farfurie si acum dați navala dragii mei.
In sosul fabulos, daca veți întinge un pic de pâine va veți aduce aminte cu siguranța de vremurile cand se spunea ca era atat de buna mâncarea ca mânca-i si te …trăgeai pe mâini 😂😂😂
Pofta mareeee!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ULTIMELE ŞTIRI

Daria Gușă își lansează prima carte: “Barometrul puterii geopolitice și Noua...

În cadrul emisiunii sale săptămânale de la GOLD FM, „Geopolitica la Zi”, geopoliticiana Daria Gușă a anunțat lansarea primei sale cărți, „Barometrul Puterii Geopolitice...

Liviu Alexa, despre cenzură și operațiunea de compromitere a jurnaliștilor, scandalurile...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, de la Radio Gold FM, geopoliticianul Cozmin Gușă și jurnalistul Liviu Alexa au dezbătut pe...

Nicușor Dan aduce “penali în funcții publice”: Vlad Voiculescu, noul său consilier!

Președintele Nicușor Dan a semnat decretele de numire pentru o nouă garnitură de consilieri la Palatul Cotroceni, printre care apare și Vlad Voiculescu. În prezent europarlamentar, Voiculescu spune...

O conservă a UM Repatriot va conduce Departamentul Românilor de Pretutindeni?

Autor: Marius Ghilezan Noul secretar al Departamentului Românilor de Pretutindeni pare a fi Mihai Dohotar, un fost covrigar în Grecia, care și-a lăsat business-ul din...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img