9.2 C
București
miercuri, martie 19, 2025
9.2 C
București
miercuri, martie 19, 2025

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriCOTIDIANUL: La mulți ani de Ziua Mondială a Radioului!
Data publicării: februarie 13, 2025 11:55

COTIDIANUL: La mulți ani de Ziua Mondială a Radioului!

Data publicării: februarie 13, 2025 11:55

DISTRIBUIE:

În data de 13 februarie este sărbătorită Ziua Mondială a Radioului. Acesta fiind cel mai accesibil mod de informare, educație și divertisment, utilizat de peste un secol. Această sărbătoare subliniază rolul vital al radioului în promovarea libertății de exprimare, a diversității culturale și a accesului la informație. Radioul este un instrumentul comunicare gândit să ajungă la comunități diverse din întreaga lume, chiar și în regiuni lipsite de acces la tehnologii avansate.

Celebrăm astăzi radioul, pentru că radioul a influențat, în decursul timpului, mai mulţi oameni decât televiziunea sau internetul. În această eră a noilor mijloace de comunicare, radioul rămâne cel care poate transmite orice mesaj, către oricine, în orice moment. Radioul reprezintă o voce pentru cei care şi-au pierdut-o și nu doar.

Radioul este un mijloc de comunicare cu costuri reduse, care ajunge la comunități îndepărtate și la persoane vulnerabile, oferind o platformă de dezbatere publică, indiferent de nivelul de educație al oamenilor oferind, prin diversitatea emisiunilor,  educație, divertisment și discurs public. Posturile radio acoperă o gamă largă de subiecte de la știri la muzică, sport și programe educaționale și altele  satisfăcând interese diverse și promovând un sentiment de comunitate. De asemenea, acesta joacă un rol crucial în comunicarea în situații de urgență și în caz de dezastre.

Cine este inventatorul radioului?

Nu vor exista nume specifice ale inventatorilor de radio, dar tehnologia de comunicații fără fir contribuită de următorii oameni de știință este încă benefică: Mahlon Loomis; James Clerk Maxwell; Nikola Tesla; Heinrich Rudolf Hertz; Reginald Fessenden; William Dubilier; Edwin Howard Armstrong; Guglielmo Marconi.

Marconi este considerat adevăratul tată al radioului, el a fost prima persoană care a aplicat cu succes teoriile tehnologiei wireless. Iar Edwin Howard Armstrong este considerat de mulți inventatorul FM (Modulare de frecvență), precum și tatăl radioului modern.

Invențiile inginerului Edwin Howard Armstrong au fost importante pentru comunicarea fără fir, inclusiv radio sau televiziune. Este important ca aproape fiecare set wireless să utilizeze una sau mai multe dintre evoluțiile sale. De aceea, Edwin Howard Armstrong este numit „inventatorul FM (Modulare de frecvență)”, precum și „tatăl radioului modern”.

În România, postul național de radio a fost inaugurat la 1 noiembrie 1928, la ora 17:00 cu apelul „Alo, Alo aici Radio București, România”, cuvinte rostite de Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei românești.

Un gând bun, emisiuni cu multă audiență și toate cele bune distinși oameni din spatele microfoanelor!

sursă: cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ULTIMELE ŞTIRI

Comaroni: Trump și Putin s-au înțeles de fapt să continue programul...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a comentat pe marginea...

Gușă: Concluziile geopolitice ale convorbirii Putin-Trump sunt învăluite în ceață deasă,...

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM) Autor: Cozmin Gușă Prestigiosul Le Figaro a publicat azi-noapte o analiză ce marchează diferențele semnificative dintre...

Omul Zilei, Ilie Bolojan. Promovează oamenii lui Coldea și seamănă cu...

(transcrierea rubricii „Omul Zilei” din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM) Autor: Cozmin Gușă Azi-dimineață, după ce am anunțat cine va fi „Omul Zilei” astăzi la...

Petrișor Peiu despre strategia lui Ilie Bolojan de numire a noilor...

Autor: Petrișor Peiu Probabil că Ilie Bolojan nu prea pricepe ce poate și ce nu poate să facă un președinte interimar, care mai are de...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img