18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024
18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEditorialeCUM A DEVENIT ADRIAN PAPAHAGI GROPARUL FUNDAȚIEI CREȘTIN-DEMOCRATE? DELAPIDĂRI, BATJOCURĂ ȘI RISIPĂ...

CUM A DEVENIT ADRIAN PAPAHAGI GROPARUL FUNDAȚIEI CREȘTIN-DEMOCRATE? DELAPIDĂRI, BATJOCURĂ ȘI RISIPĂ ÎN NUMELE DOMNULUI

-

DISTRIBUIE:

Autor: Valeriu Bucurenci

Multă lume cunoaște activitatea politică a profesorului Adrian Papahagi: fost membru PDL, M10 și PMP. Rezultate concrete? Nimic notabil în planul culturii române, ci doar sloganuri și atât.

Este știut apetitul domniei sale pentru polemici bisericești, tirade moraliste și scandal mediatic.

Ceea ce puțini români cunosc e modul incredibil și lamentabil în care, alături de mentorul său Teodor Baconschi, universitarul clujean a dus la sapă de lemn Fundația Creștin-Democrată (FCD), lansată în 2010 cu scopul de-a reforma Dreapta românească.

Praful s-a ales și de acest vis al intelectualității românești!

În mandatul ministrului de externe Teodor Baconschi, dl. Adrian Papahagi era consilierul său personal, fiind remunerat din bani publici. În paralel, folosindu-și imaginea și funcțiile obținute prin numiri politice, cei doi intelectualii PDL au construit o fundație privată menită să le asigure huzurul din stipendiile Guvernului român (care le-a acordat în strada Tolstoi un sediu somptuos prin RAPPS) și ai Guvernului german de la Berlin (care i-a finanțat prin Konrad Adenauer Stiftung pentru un lobby favorabil doamnei Angela Merkel și politicilor sale pro-migrație și pro-Rusia).

Intelectualii cu simbrie au făcut, altfel spus, servicii de propagandă pentru o putere străină.

O investigație realizată de publicația R3Media scoate la iveală cifre și informații tulburătoare furnizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Toate datele scot la iveală schema unui jaf de proporții, cifrată la suma de 1.500.000 lei (la valoarea anilor 2010-2012).

 Pe parcursul a trei ani fiscali din cei patru de existență a fundației, cheltuielile aprobate de Teodor Baconschi (preşedinte) și Adrian Papahagi (vicepreședinte) s-au dovedit a fi mai mari decât veniturile.

Conservatorism fiscal? Nici vorbă.

Finanțată din surse externe cu sute de mii de euro (via Konrad Adenauer Stiftung, care avea strânse legături cu Gazprom), Fundația Creștin-Democrate a autorizat — în anul 2012 — cheltuirea sumei de 842.045 lei, generând astfel datorii nejustificate.

Risipirea zeloasă a fondurilor părea să facă parte din strategia de huzur și lăcomie a unor cărturari care au dat prima oară de banii unor sponsori generoși (inclusiv persoane anchetate penal).

Adrian Papahagi a aprobat o salarizare consistentă a prietenului Teodor Baconschi (care încasa în 2013 peste 2000 euro lunar), în absența oricărei activități în folosul comunității.

Teodor Baconschi se premia, astfel, cu aprobarea lui Adrian Papahagi, pentru un management catastrofal: după eșecul PDL din 2012, Fundația celor doi intelectuali ai puterii ajunge într-o situație de insolvență. Invocând anumite informații obținute „pe surse”, R3Media pomenește și despre posibile delapidări ale unor fonduri însușite de conducerea FCD în beneficiu personal.

Vorbind mereu despre Evanghelie, solidaritate și dragostea lui Isus Cristos pentru cei săraci, Teodor Baconschi & Adrian Papahagi au irosit în doar trei ani peste 1.583.485 de lei (adică aproape 400.000 la valoarea din 2024!).

Nu tocmai o sumă neglijabilă pentru un dascăl sau preot obișnuit din România.

Cei doi au utilizat funcții politice influente, precum cea de prim-vicepreședinte al PDL și Ministru de Externe (dar și funcția de consilier al Ministrului în cazul lui Adrian Papahagi) pentru a obține influență, bani și alte beneficii personale: limuzina BMW la scară, mese copioase, hoteluri scumpe, etc.

Deși au criticat socialismul și rentele politice ale nomenclaturii PSD, propagandiștii PDL din epoca Udrea-Băsescu (azi suporteri zeloși ai „doctorilor” Ciucă & Bode) au fost niște „gospodari” catastrofali ai propriei lor Fundații Creștin-Democrate, lansată cu surle și trâmbițe, însă degrabă adusă-n faliment. Adrian Papahagi & Teodor Baconschi n-au încetat — ca și Teodor Paleologu ori Sever Voinescu — să ofere lumii românești lecții de morală, trântind verdicte și anateme oricui le-ar fi contrazis mesajul.

Complexul de superioritate manifestat în atâtea ocazii n-are, însă, nicio acoperire. Un personaj nesătul și obez ca Adrian Papahagi e priceput doar să înfulece bucatele altora de pe masă, nicidecum să aprovizioneze spaițul unei gospodării de ardelean harnic și chibzuit.

 În rest, Adrian Papahagi din 2024 e obsedat să atace persoane din opoziția parlamentară, nicidecum să furnizeze argumente filozofice sau pledoarii juridice.

Specializat în calomnii, insulte și hăhăiala de prost gust, Papahagi este mereu dornic să-i apere pe cei puternici și să-i denigreze pe cei slabi și fără apărare.

E cunoscută poziționarea comodă din timpul pandemiei. Adrian Papahagi e interesat numai de jigniri și discreditare, nicidecum de un dialog constructiv, în spiritul întâlnirilor de la Salzburg.

Proiecte durabile? Colecții de carte? Muzee sau expoziții? Nicidecum. Doar ifose de intelectual care scuipă peste „poporul incult” doar pentru că acesta nu înțelege binefacerile regimului de la Bruxelles, de parcă orice farmacistă din Focșani cumulează salarii și granturi europene.

sursă: r3media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

CTP și Cristoiu uniți sub tricolorul „Patria a Priori”

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat cazul CTP și Ion Cristoiu în contextul mega-scandalului...

Marian Zlotea dezvăluiri senzaționale despre mafia Statului Paralel din vremea lui...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marian Zlotea, fost politician, unul dintre condamnații...

Ionescu: Vom pune mare presiune în continuare asupra generalilor interlopi, bravo...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Iulian Ionescu (noul membru al Clubului de...

Petrișor Peiu: Consumul redus de energie din România demonstrează dezindustrializarea țării...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Raport despre economie”, de la Radio Gold FM, profesorul de economie Petrișor Peiu a vorbit despre domeniul energetic al României,...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img