20.4 C
București
sâmbătă, septembrie 14, 2024
20.4 C
București
sâmbătă, septembrie 14, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriCum ar putea știința să producă o pandemie a zombiilor și cum...
Data publicării: octombrie 13, 2021 17:05

Cum ar putea știința să producă o pandemie a zombiilor și cum se poate comunica despre această epidemie?

Data publicării: octombrie 13, 2021 17:05

DISTRIBUIE:

În emisiunea „Lumi în coliziune”, Radu Golban și invitații săi,  Dr. Steven Schlozman, profesor la Harvard Medical School, și Prof. Dumitru Borțun, doctor în filosofie și conferențiar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, au încercat să răspundă la întrebarea: “Mai este omul o ființă liberă?”

Aceștia au avut în vedere posibilitățile reale ale unei pandemii a zombiilor, dar și modalitatea de comunicare pe perioada unei astfel de crize sanitare.

Dr. Steven Schlozman este autorul cărții Science Fiction ”Autopsia zombie”, publicată în 2011. ”Mi-am intitulat cartea ”Autopsia zombie” ca să ironizez ideea că suntem morți vii. Pentru că nu sunt morți, sunt doar bolnavi. (…) Am strâns toate informațiile pe care le-am găsit, am inventat o boală și cartea se pare că a avut destul de mult succes.”, a declarat dr. Schloman în cadrul interviului.

Acesta a explicat în revista americană de știință “Popular Science” că o pandemie a zombilor se poate produce prin inocularea agenților infecțioși nonconvenționali Prion. Aceștia sunt niște agenți toxici, care nu sunt nici morți, nici vii și care stau la baza bolilor neuro-degenerative. În cărțile Science Fiction, forma acestor tipuri de boli este comparat cu boala zombie.

În cartea SF scrisă de Schlozman, sunt prezentate mai multe etape ale infecției cu această boală. Într-o fază incipientă, persoana are o problemă cu membrele, iar echilibrul nu mai funcționează bine. De asemenea, demența se poate identifica foarte ușor la început. După care persoanele nu se mai pot mișca fluid și apoi le este foame.

În a doua parte a emisiunii, moderatorul Radu Golban alături de prof. Dumitru Borțun au dezbătut modalitatea de comunicare pe perioada unei crize sanitare. Adevărul este o valoare teleonomică, alături de frumos și bine.

Potrivit prof. Dumitru Borțun, binele este uneori deasupra adevărului. Însă, se pune problema: dacă comunicăm sau nu acest adevăr. Este imoral dacă nu îl comunicăm sau este mai imoral dacă plecăm de la ideea că se poate ajunge la anarhie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Diana Șoșoacă a spus de ce țipă mereu. Europarlamentara a explicat...

Fosta senatoare a fost implicată în foarte multe scandaluri de când și-a început cariera politică, arma ei principală fiind țipatul la interlocutori. Diana Șoșoacă a fost...

Ninel Peia: Cum se falsifică sondajele. Episodul I – Cumetria Palada-Simion!

Autor: Ninel Peia După 25 de ani de experiență în politică, am văzut tot ce putea fi văzut. De la negocieri ascunse, la strategii elaborate...

Viitorul bate la ușă

Autor: Petru Romoșan Criza de încredere în întreaga clasă politică din România, acum în an electoral major, a fost confirmată la scara 1000/1 de dezbaterea...

Confruntarea candidaților pe drumul spre Cotroceni se vede pe Realitatea.NET! Ana...

Cel mai așteptat moment al anului! Realitatea.NET prezintă un format special pentru perioada alegerilor prezidenţiale: TU DECIZI! Confruntarea candidaților pe drumul spre Palatul Cotroceni se...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img