27.6 C
București
joi, iunie 20, 2024
27.6 C
București
joi, iunie 20, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăPoliticăDaniel Băluță, precizări interesante în urma unui articol publicat în “Libertatea”

Daniel Băluță, precizări interesante în urma unui articol publicat în “Libertatea”

-

DISTRIBUIE:

Urmare a articolului publicat pe www.libertatea.ro și intitulat ”INVESTIGAȚIE. Primarul Daniel Băluță, contracte cadru de peste 7 miliarde de lei. Firmele care au pus mâna pe o parte din bani înainte de campania electorală. Ce personaje le controlează”, facem următoarele precizări, pentru o corectă și completă informare a opiniei publice:

Toate contractele la care materialul anterior menționat face referire au fost atribuite în urma unor proceduri de licitație publică desfășurate online în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), în conformitate cu prevederile Legii 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare și H.G. nr. 395/2016, la care au acces toți operatorii economici interesați.

Procedurile de achiziție publică au fost verificate și validate, ulterior, de către autoritățile Statului Român cu competențe în domeniu, respectiv ANAP și s-au derulat în conformitate cu principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achiziție publică, precum nediscriminarea, tratamentul egal, recunoașterea reciprocă, transparența, proporționalitatea și asumarea răspunderii.

Menționăm faptul că toate contractele anterior menționate au avut ca obiect lucrări ample privind dezvoltarea infrastructurii rutiere, medicale și de învățământ a Bucureștiului și nu doar a Sectorului 4, precum extinderea magistralei de metrou  M2, prin construcția stației de metrou Tudor Arghezi, construcția Spitalului de Stomatologie, construcția unității de pompieri ISU Perșani, construcția Pasajului Europa Unită, construcția Amfiteatrului UMF Carol Davila, punerea în siguranță și autorizarea ISU a tuturor clădirilor în care funcționează școli și grădinițe, construcția de la zero a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni, precum și a centrului pentru tratarea marilor arși, de la aceeași unitate medicală.

De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată punerii în siguranță în regim de urgență a reabilitării unor obiective de infrastructură critică a Capitalei, cum ar pasajul rutier Unirii și Planșeul Unirii. În ceea ce privește acest ultim obiectiv, menționăm faptul că Sectorul 4 al Municipiului București a fost singura autoritate a Statului Român care și-a asumat refacerea din temelii a Planșeului Unirii, suprastructura uriașă de beton, veche de peste 100 de ani, încadrată în starea tehnică IV – necorespunzător și care susține Piața Unirii.

Totodată, alte contracte au vizat lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuințe, finanțate din fonduri europene nerambursabile accesate din PNRR, în cazul cărora termenul limită pentru implementare este anul 2026.

Important de menționat în acest context este faptul că liderii asocierilor de firme care au contribuit decisiv la dezvoltarea Sectorului 4 se regăsesc în Top 5 firme de construcții din România.

Precizăm faptul că în cazul tuturor contractelor la care se face referire în articol și care au fost atribuite prin SICAP, instrumentul Statului Român care asigură transparența și respectarea legii în cazul procedurii de licitație publică, Sectorul 4 a lansat invitații către toți operatorii economici cu expertiză în domeniu să se înscrie pentru a putea participa la licitațiile organizate de autoritatea locală.

De altfel, la ora actuală, în același sistem de licitații publice avem în derulare procedura în valoare de 2,5 miliarde de euro ce privește extinderea magistralei M4 de metrou, tronsonul dintre Gara de Nord și Gara Progresul.

În același spirit al transparenței pe care Sectorul 4 l-a promovat în ultimii ani și continuă să o facă, invităm toți operatorii economici să se alăture competiției, astfel încât și acest contract, ca și cele încheiate deja, să fie derulate de societățile cu cea mai bună expertiză în domeniu.

Vă mulțumim!

1 COMENTARIU

  1. Cand ceva funcționează bine, este vizibil ,tangibil, este in termen ….e musai sa apară niște LIFRICI plătiți sa denigreze, ca cei din TABLOIDUL LIBERTATEA bun de pus in locul hârtiei higienice in WC urile publice NU VA E RUȘINE BĂI MIROSURI PESTILENTIALE………MARS MĂ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

De ce ne mai cere Ursula von der Leyen încă un...

Autor: Petrișor Peiu În mandatul  Comisie Europene conduse de către Jean Claude Juncker, 2014- 2019, Uniunea Europeană a avut o creștere economică medie de 2,2%,...

Lovitura lui Alexa! Interviu exclusiv cu fostul premier albanez ce-l acuză...

Autor: Liviu Alexa Notele mele: Sali Berisha nu e un tip oarecare. La 79 de ani, e ca o roca, ii merge mintea ca laserul si...

Sute de persoane audiate pentru fraudă electorală și liderii județeni trimiși...

Autor: Oana-Medeea Groza Sute de persoane au fost audiate în cadrul unui dosar penal deschis cu privire la frauda electorală! Se întâmplă într-o localitate din...

Mircea Geoană – ajutat de lideri PSD să devină Președintele României...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a realizat o analiză amănunțită a activității și parcursului politic...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img