(dialogul de la CE-I ÎN GUȘĂ, ȘI-N CĂPUȘĂ!, la GOLD FM)
AM PRICEPUT TREPTAT DE CE ȘEFILOR INSTITUȚIILOR PUBLICE LE E TEAMĂ DE MINE. ESTE UN GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT LA CONDUCEREA ROMÂNIEI.
PESTE 90% DINTRE ALEȘI SUNT PRAF, NU CUNOSC CONSTITUȚIA ȘI N-AU CITIT O LEGE ÎN VIAȚA LOR. CUM SĂ APERE ROMÂNIA DE LA ACEST NIVEL?
AM SESIZAT SERVICIILE SECRETE CĂ SUNT PARLAMENTARI CE LUCREAZĂ CONTRA ROMÂNIEI. CLOTILDE ARMAND ȘI COMPLICII TREBUIAU ARESTAȚI ȘI JUDECAȚI ÎN REGIM DE URGENȚĂ.
ORGANIZAȚIA MONDIALĂ PENTRU VIAȚĂ M-A SELECTAT DATORITĂ LUPTEI MELE PENTRU LIBERTATE.
AM DOCUMENTAT MULTE CAZURI DE MORȚI SUSPECTE ÎN SPITALE PE TIMPUL PANDEMIEI ȘI-AM FĂCUT PLÂNGERI PENALE.
ROMÂNIA S-A PRĂBUȘIT SUB REGIMUL LUI KLAUS IOHANNIS.
SUSPENDAREA LUI IOHANNIS NU ESTE PE AGENDA PSD ȘI AUR, DAR CRED CĂ ESTE DORITĂ DE MAJORITATEA ROMÂNILOR.
Cozmin Gușă: Am avut și mai avem artiști sensibili, Doru Stănculescu este unul din ei. Atât mai putem după ce dispar dintre noi, să ne gândim cu plăcere și respect la creația lor și să îi aducem în atenția voastră prieteni. Acum în atenția voastră este Diana Șoșoacă pe care n-ați văzut-o demult, probabil, pentru că televiziunile sunt din ce în ce mai zgârcite cu aparițiile Dianei Șoșoacă de când a crescut atât de mult în sondaje, sunt oameni care stau acolo cu metru, cu măsurătoarea și se gândesc că mediatizarea nu-i mai trebuie în plus lui Diana Șoșoacă.
Diana bun revenit la Gold FM!
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Bine v-am găsit! Mulțumesc pentru invitație.
Cozmin Gușă: Am divulgat la început că te afli la Iași, tu umbli mult.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Aici e circumscripția, eu vin mereu. Oricum e obligatoriu pentru parlamentari să se ducă în circumscripții, inclusiv în vacanță. În lunile de vacanță trebuie să stai 5 zile în circumscripție. Eu stau mult mai mult că aici sunt probleme de rezolvat. Și dacă tot intrăm în politică și suntem parlamentari și suntem aleși de oameni ești obligat să stai să fii de folos oamenilor atât cât poți, cât te lasă și celelalte instituții.
AM PRICEPUT TREPTAT DE CE ȘEFILOR INSTITUȚIILOR PUBLICE LE E TEAMĂ DE MINE. ESTE UN GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT LA CONDUCEREA ROMÂNIEI.
Cozmin Gușă: Da, știu că ai fost – până să intrăm în subiectele pe care le-am anunțat pentru prietenii noștri – știu că ai fost în mai multe județe. Adică te-ai dus să te întâlnești cu oamenii, te-au chemat probabil și fel de fel de organizații. Zi-mi câteva lucruri așa, oamenii au întrebări, cam care ar fi două-trei? Pentru că știu că ai fost și în Transilvania, știu că ai fost și în sud, în Oltenia …
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Am fost peste tot și nu știu de ce toată lumea spune că eu sunt ultima speranță și că eu pot rezolva tot. Într-adevăr persoanelor care conduc instituții publice le este foarte frică de mine. N-am înțeles de ce la-nceput, apoi ușor, ușor, am înțeles. Când vii cu legea în mână, lege pe care ei nu o cunosc, dar o și încalcă cu obstinație, atunci le este frică. Chiar am urmărit ultima parte a interviului cu Sorin Roșca Stănescu și are foarte mare dreptate. V-am tot spus de-a lungul acestor luni, și de fapt în anii pe care i-am avut în urmă (eu aveam foarte multe emisiuni la TVR, la Marina Almășan) le spuneam tuturor că într-un stat în care justiția nu funcționează, acel stat nu are nici o posibilitate să se dezvolte, și nici să existe dreptate. Oamenii sunt avizi de dreptate, li se încalcă drepturile, li se iau proprietățile de către primari, de către secretarele primarilor, de către prefecți, de către consilierii locali. Deci mă întreb, ca o paranteză, unde sunt ceilalți parlamentari? Unde sunt? Pentru că ei au în spate niște partide, milioane de membri sau hai, sute de mii de membri care ar putea să facă ceva, au funcții în aceste instituții. Păi o să mă duc eu și-i învăț ce să facă, iar de frică vor face. De frica legii, atenție!
Cea mai mare problemă o constituie grupul infracțional organizat de la nivelul conducerii României. Este un grup infracțional organizat de tip mafiot, cumva am depășit Italia ca mafie. În acest grup sunt implicați de la președintele României, prim-ministru, miniștrii, miniștrii secretari de stat, directori, prefecți, primari, consilieri locali, consilieri județeni, absolut toți, cu mici excepții – eu nu știu cum rezistă oamenii ăia acolo – și cei care nu fac parte din acest grup infracțional organizat mă cheamă să-i ajut. Inclusiv poliția, justiția. Am aflat că peste 60% din magistrați sunt oameni încadrați în serviciile secrete, și din păcate nu în grupările patriote din serviciile secrete. De aceea, probabil, avem cea mai mare nedreptate din toate timpurile, de aceea nu avem hotărâri judecătorești ca lumea, de aceea nu avem nimic care să funcționeze corect.
Cozmin Gușă: Deci tu descrii un mecanism, scuză-mă pentru întrerupere, dar vreau să fim în acord și cu ascultătorii care trebuie să urmărească logic toate aceste lucruri, să spunem, fiind și la radio, că ne este greu să-i luăm la telefon pe toți cei pe care i-ai numit generic într-un fel, dar argumentația pe care o aduci, ca să-i fac un rezumat, este în felul următor: treburile nu merg în România sau merg atât de prost pentru că există o complicitate în fărădelege la nivelul tuturor vectorilor de răspundere din plan central, care continuă în plan local. Practic România s-a blocat din acest motiv și atunci, când tu te duci în județe constați niște situații flagrante, ilegale, la care le răspunzi, probabil, în acest fel în care ai răspuns și acuma întrebării mele și bineînțeles că lumea dându-și seama cât de groasă este situația te identifică ca pe unul dintre luptători, pe unul dintre cei care nu vor să tacă, dintre cei care nu se ascund, dintre cei care nu cedează. Și apropo de asta, că aici vreau să trecem la exemple concrete ca să fim în acord și cu regulile CNA-ului, că trebuie să exemplificăm, din interiorul parlamentului. Diana, o să te apropii de un an vechime imediat, în această toamnă la final, care ai descoperit, din funcționarea parlamentului, că ar fi vulnerabilitățile în statul român? Ai început tu să le descrii în răspunsul precedent, apropo de colaborarea între oameni care n-au de-a face cu interesul național, dar care ar fi vulnerabilitățile și cum se manifestă ele, văzându-le din interiorul Parlamentului și din poziția unui om care a fost aproape maltratat, sunt și scene în care putem să spunem maltratat în ceea ce te privește, dar oricum presat, opresat, intimidat. Nu te-ai lăsat, dar eu din ce-am văzut doar la televizor, cam acolo s-au dus toate treburile, ai fost singură împotriva tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv ale celor din Opoziție care s-au uitat cu foarte multă nepăsare la nedreptățile care ți s-au făcut. Te rog!
PESTE 90% DINTRE ALEȘI SUNT PRAF, NU CUNOSC CONSTITUȚIA ȘI N-AU CITIT O LEGE ÎN VIAȚA LOR. CUM SĂ APERE ROMÂNIA DE LA ACEST NIVEL?
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Da, în interiorul parlamentului e exact cam ceea ce se vede la nivel național, numai că e mult mai grav pentru că parlamentul este fabrica de legi. Aici ar trebui să fie cunoscători ai legii. Din păcate, găsim oameni care nici măcar studii nu au. Eu nu am nimic împotriva oamenilor care n-au avut condiții să învețe, care n-au putut să-și depășească condiția ș.a.m.d., numai că fiecare om trebuie să ocupe postul pentru care este pregătit.
Cozmin Gușă: Corect, asta ar fi situația ideală.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: De aceea am spus că ar trebui profesionalizate atât posturile de miniștrii, miniștrii secretar de stat, care să aibă niște consilieri foarte bine pregătiți, pentru că dacă nu ai consilieri pe toate domeniile nu poți să faci față, nu ai cum, oricât de bine pregătit ai fi. Iar în parlament avem de-a face cu parlamentarii tabula rasa, adică fără nimic în cap. Sunt foarte nepregătiți, nu că nu ar cunoaște limbi străine sau că nu au un fundament cultural solid, dar n-au nici bune maniere, cred că n-au citit în viața lor „Codul manierelor elegante”, chiar am zis c-o să comand undeva la o editură acel „Cod al manierelor elegante” al doamnei Marinescu, să-l fac cadou fiecărui parlamentar, poate așa, mă rog, mai dregem busuiocul. Serios vorbind, în primul rând ei nu cunosc Constituția României, n-au citit-o în viața lor, cei mai mulți dintre ei, nici nu-i interesează, nu cunosc legile care sunt adoptate în baza Constituției României. Ca să merg mai departe să discutăm despre Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, cred că nu știu unde să-l caute, cred că nu au citit în viața lor o lege cei mai mulți dintre ei, și nu mă hazardez când spun că sunt peste 90%.
Cozmin Gușă: Deci vulnerabilitatea principală – vreau să subliniez asta printr-o concluzie pe care o pun într-o frază la ceea ce ai spus – vulnerabilitatea principală este dată de nivelul școlar, profesional, intelectual scăzut a circa 90% din parlamentarii României. Ei asta da vulnerabilitate pentru țară.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Cred că chiar mai mult.
Cozmin Gușă: Peste 90%.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: De multe ori am spus 98%. Eu m-am dus acolo să pot să schimb legi, să pot să încerc să le deschid un pic mintea și sufletul mai ales parlamentarilor să înțeleagă ce se petrece jos, și nu obosesc să fac asta. Pentru că le-am tot repetat și le repet, sunteți prea sus ca să înțelegeți ce este jos. Oamenii au nevoie de predictibilitate, de ordine, de disciplină, de echilibru, ca să poți să-și desfășori activitatea, și nu vorbesc numai pentru cetățeni sau societățile comerciale românești, chiar și pentru multinaționale, împotriva cărora avem un cui. Avem un cui pentru că nu plătesc impozite pe profit, își ascund profitul și-l externalizează, dar tot ar fi bune la câți angajați au, pentru că angajează români și plătesc taxe și impozite la salariul lor. Dar nu acela e concretul, concretul e profitul care nu se investește în România.
Cozmin Gușă: Uite, din acest unghi al corporațiilor și al acestei evaziuni pe față care se face, a fost vreo dezbatere în lunile astea de când și-au început mandatul colegii tăi din noul parlament în interiorul parlamentului, în interiorul comisiilor? Este un lucru care se discută în mass-media, este o vulnerabilitate majoră a statului român. S-a discutat vreodată această problematică a multinaționalelor, care problematică în țări ca Polonia, ca Ungaria, s-a rezolvat de mult. Sunt modele de-a rezolva aceste lucruri. În parlament s-a discutat vreodată această vulnerabilitate?
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Singurul parlamentar care a menționat acest lucru am fost eu. Aveți și înregistrarea a fost în plenul Camerelor reunite, atunci când domnul Orban mi-a închis, pentru a nu știu câta oară microfonul când am recitat din Eminescu și, mă rog, ultimele strofe din Scrisoarea a III-a. Le este frică să discute acest subiect, nici nu-l cunosc, pentru că eu i-am văzut acolo. Nici măcar consilierii nu sunt profesioniști. Atenție! Activitatea parlamentului stă doar pe umerii angajaților pe perioadă nedeterminată ai Parlamentului României. Pentru că foarte puțină lume știe, parlamentul este o instituție, ca orice altă instituție unde sunt oameni angajați să muncească, da, să organizeze plenurile, să scrie, să meargă pe IT, să-ți facă site-ul, să afle informații, să colaboreze cu instituțiile naționale și internaționale. Noi, parlamentarii, suntem aleși pe o perioadă de patru ani, limitată, noi venim cu consilierii noștri pe care îi plătim din acea sumă forfetară pe care ne-o dă statul român. Care este foarte mică dacă vrei să-ți angajezi profesioniști. Un avocat de calibru meu ca să-și lase avocatura și să vină în Parlament, pierde mulți bani. Eu nu pot să le cer asta angajaților mei, toți îmi spun că sunt nebună cu ce-am făcut, dar e un ideal către care eu mă duc. Eu am renunțat la bani. Pentru că banii pe care îi iau în parlament sunt de cinci ori, cel puțin, de cinci ori mai puțin decât ce câștigam eu înainte. Eu nu pot să le cer asta colegilor mei. Un avocat bun nu poți să-l iei ca și consilier să te ajute dacă nu-i dai cel puțin 5.000 de euro pe lună, da, la care adaugi taxe și impozite. Și atunci ești într-un deficit de personal profesionalizat. Ei, toți își aduc consilieri care, mă rog, au participat la campania electorală, au donat în campania electorală, iar consilierii în general sunt impuși de către partid pentru că ei trebuie să-și plătească datoriile. Ei, aici am intrat eu în conflict cu fostul partid din care am făcut eu parte, cu Partidul de Tinichea cum numesc eu AUR-ul, pentru că mă puneau să le cer voie să-mi angajez consilieri. Și am spus: dragilor, pe mandatul meu, pe demnitatea și probitatea mea profesională, voi nu interveniți. Pentru că nu știți nici juriști, nu știți oameni cu care eu colaborez și sunt oameni cărora le mulțumesc din suflet că pentru un salariu de mizerie față de ce-ar putea câștiga în altă parte, ei stau și mă ajută pe mine pentru că vor să ajute poporul român. Ceilalți însă, dacă îi ajută Dumnezeu ca printre ei să aibă măcar un consilier să-i sfătuiască de bine, e mult. Foarte mulți consilieri provin din serviciile secrete. Li se impune de la început să angajeze pe X, Y, Z, care a fost ba la postul nu știu de unde, ba a fost numit nu știu unde și nu mai are post și n-a mai fost numit acolo și să-l ia. Și în general au un singur consilier, sau doi, pe care-i plătesc cu 1.000, 1.000 și ceva de euro pe lună. Eu am cred că 5 sau 6 consilieri ca să pot să acopăr aproape toate domeniile, nu pot toate, și atunci, evident că suma este diminuată, deci pot să le dau, 2000 de lei, cam atâta, la care tot eu plătesc taxe și impozite din suma forfetară. Dar ceilalți își pun unul singur pentru că au datorii sau vulnerabilități, iar serviciile trebuie să aibe oameni infiltrați acolo care să știe cu ce se mănâncă parlamentul.
Cozmin Gușă: Adică la nivel de consilieri de parlamentari, atât de jos au ajuns serviciile, că-și infiltrează oamenii la nivel de consilier de parlamentari?
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Da. Au încercat și la mine, să știi. Mi s-a spus: „Trebuie să-l angajezi pe ăla și pe ăla”, mi-au dat niște CV-uri. „Daʼ de ce trebuie?” „Păi așa trebuie”. Ei, eu vă spun că nu trebuie, eu îmi iau prietenii mei cu care eu colaborez de ani de zile, cu care am dus această luptă, cărora nu le e frică de nimeni și nimic și eu n-o să angajez niciodată ce vreți voi, cum vreți voi, unde vreți voi. Găsiți-vă altul să facă acest lucru. Ca să pot să angajez un consilier și ca să pot să merg mai departe să colaborez cu cineva voi trebuie să demonstrați că meritați. Ceea ce înseamnă că te duci frumos și muncești pro bono pentru poporul român, și faci acțiuni de voluntariat, cum am făcut și eu, și prietenii mei, și consilierii mei, și bărbatu-meu, da, munciți pe gratis în timpul ăla liber pe care de-abia îl mai avem, duceți-vă, faceți acțiuni gratuite poporului român, duceți-vă și ajutați-i, duceți-vă duceți ajutoare sinistraților, construiți case, cum am făcut și eu cu soțul meu și cu prietenii mei, în trecut, faceți, ajutați oamenii cu handicap, faceți aceste lucruri și după aceea veniți la mine să vă angajez pentru că atunci îmi dau seama că într-adevăr iubiți România și vreți să faceți ceva pentru români. În parlament nu găsești așa ceva. Aia e problema. Așadar toată munca stă pe acei consilieri, acei angajați ai Parlamentului României, care sunt de 15-20 de ani acolo, dar care, atenție, o parte dintre ei au fost angajați de către partidele politice. Dar nici ăia nu mai sunt ce-au fost, foarte mulți competenți au fost dați afară. Unii s-au judecat cu parlamentul și au câștigat și s-au reintegrat pe funcție.Mulți vin la mine, ne întâlnim pe sub scări, dacă poți să-ți închipui așa ceva, sunt trasă deoparte pe sub scări să se vorbească cu mine pentru că n-au voie să vorbească cu Șoșoacă. Și foarte mulți încă dau informații fostelor partide, care acum își impun membrii lor în calitate de consilieri ai acestor partide. Deci, partidele care au dispărut din parlament sunt prezente prin intermediul acestor consilieri care nici măcar nu vin la muncă.
AM SESIZAT SERVICIILE SECRETE CĂ SUNT PARLAMENTARI CE LUCREAZĂ CONTRA ROMÂNIEI. CLOTILDE ARMAND ȘI COMPLICII TREBUIAU ARESTAȚI ȘI JUDECAȚI ÎN REGIM DE URGENȚĂ.
Ce se întâmplă cu cei care sunt angajați în Parlament? Sunt obligați de partide să facă interesul partidului. Foarte puțini sunt cei verticali care chiar muncesc în interesul României și care mai vin din când în când la mine, mai îmi vând un pont, mai îmi spun cum au fost ascunse dosare, cum sunt ascunse legi, ce s-a întâmplat în interiorul comisiilor și cum legi importante pentru România cad, efectiv, din cauza interesului extern. Pentru că avem parlamentari plătiți de serviciile secrete externe să lucreze împotriva României. Și eu le aflu. Și dacă uneori nu pot să spun nume, ai văzut de foarte multe ori în live-urile mele transmit niște mesaje subliminale cu un subînțeles, pentru cine știe să înțeleagă. De aceea am și cerut ajutorul serviciilor secrete române, cum s-or numi, nu mă interesează, care încă mai țin cu țara asta și să acționeze. Foarte multe mesaje au fost pentru ei. Poporul trebuie să înțeleagă ce se întâmplă și să se trezească, să nu mai voteze pentru o căldare, pentru un ulei, pentru un zahăr. Pentru că totuși votul lor contează. Contează până când vine una ca madam Clotilde și se duce și-și ia sacul și-l aruncă ca să mai scape de niște voturi. Suntem o țară în care nu mai contează justiția. Păi hai să ne gândim noi dacă era o țară în care justiția funcționa, în care aveam procurori care să-și facă treaba, imaginile acelea cu doamna Clotilde Armand impuneau ca în secunda următoare să fie reținută și dat mandat de arestare pe 30 de zile, reînnoit și judecată în regim de maximă urgență. Pentru că tu, de fapt, aici ai un atentat la siguranța națională. Atenție! Mai ales că ea nu este numai cetățean român. Nici nu știu dacă e cetățean român, atenție.
Cozmin Gușă: Este.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Are și o altă cetățenie. Și în momentul ăla eu pot să merg mai departe să mă gândesc cum poate să-mi afecteze mie stabilitatea unui sector, cel mai important sector din capitală, acolo unde sunt cele mai multe instituții ale statului, acolo unde stau demnitarii, acolo unde sunt ambasadele, consulatele. Ce se întâmplă de fapt dacă ea a fost impusă acolo? Ce-a căutat să umble în saci și să distrugă voturile? Domnule, e atentat la siguranța națională.
Cozmin Gușă: Da, în mod evident ăsta este un lucru pe care nu putem nici noi, nici cei care ne urmăresc într-un număr record, am înțeles de la cei din regie, nu putem să-l pricepem și sunt speriați că în fața unui asemenea flagrant practic, pentru că fiind prezentat la televizor e ca un fel de flagrant postfactum, te uiți, vezi ce s-a întâmplat, și arestarea ar trebui să vină pe cale de consecință, dar nu vine.
ORGANIZAȚIA MONDIALĂ PENTRU VIAȚĂ M-A SELECTAT DATORITĂ LUPTEI MELE PENTRU LIBERTATE.
Am două întrebări punctuale. Una este legată de ce-ai spus, de mesajele pe care le adresezi acelor patrioți despre care crezi c-ar mai exista în serviciile secrete românești, și a doua, fără să vreau să generez nici o controversă, apropo de fostul tău partid, pe care l-ai ajutat să ajungă în parlament. E greu de spus în ce măsură, eu cred că într-o măsură mare, alții spun că într-o măsură și mai mare, alții spun că într-o măsură mică, nu contează, cert este că ai ajutat AUR-ul și mă interesează cum te raportezi acum.
Dar legat de servicii secrete, după ce ai lansat aceste mesaje către ele, cu tâlc, dar niște inițiați trebuie să le priceapă rapid, ți-a venit ecoul, adică ai primit semnale din interiorul lor, te-a auzit cineva? A zis, da, Diana te-auzim!
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Cred că ne întrerupe emisia, iar asta nu e vreo coincidență.
Cozmin Gușă: Probabil că se mai întrerupe din când în când și să-mi spui dacă ai auzit întrebarea mea, am mai avut probleme și puțin în prima parte cu Sorin Roșca Stănescu, sunt emisiuni grele astăzi. Întrebarea era dacă atunci când lansezi mesajul către păduri, către servicii, dacă îți vine ecoul de acolo și-ți spune: „Diana te-am auzit, vom ține cont, vom face”, fără să-mi dai elemente neapărat concrete.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Da, au venit nu numai ecouri, au existat inclusiv intervenții pe care le-am observat și pe care diverse persoane din interiorul instituțiilor le-au realizat. Sper să crească numărul celor din serviciile secrete ce ajută, a celor ce reprezintă factorul național. Altfel spus, să știți că noi avem totuși libertate în pandemie, la acest moment suntem cea mai liberă țară din Europa. Iar acest lucru l-am aflat la Iași acum, unde am primit vizita unuia dintre cei mai mari magistrați din Italia, cu recunoaștere internațională, Organizația Mondială pentru Viață, domnul Angelo Giorgianni, care a fost unul dintre cei mai mari procurori ai Italiei, cel care s-a luptat cu mafia siciliană și a reușit s-o destructureze, atenție! Angelo Giorgianni este secretarul general Organizației Mondiale pentru Viață care are filiale în 30 de state, este omul care a inițiat acțiunile penale împotriva tuturor guvernelor și statelor care au abuzat cetățeni în această pandemie de Covid, Organizația Mondială pentru Viață are avocați, are medici, are oameni de știință. Vreau să vă dau o veste bună s-a descoperit antidotul pentru proteina spike, ei, Organizația Mondială pentru Viață au reușit acest lucru, mă urmăresc de ceva timp și m-au luat, efectiv, sub aripa lor pentru că mi-au spus că este nevoie de patrioți în perioada ce urmează. Dar e periculos, lui i-au amenințat familia și au existat atentate împotriva celor două fete ale lui, au vrut să-i omoare fetele și a avut nevoie de apărare internațională. A virat din magistratură, pentru că Mafia era pe el, și a intrat în Senatul Italiei, a fost și senator. Efectiv a luptat împotriva criminalității administrative, economice și financiare, din ʼ96 până în 2001 a fost senator al Republicii, din ʼ96 până în ʼ98 subsecretar de stat pentru Ministerul de Interne, cu delegare specifică la Măsuri urgente, protecție civilă, afaceri religioase, tehnologia informației și migrației. În ʼ96 a reprezentat Italia și Uniunea Europeană la nivelul înalt al Consiliului economic și social al Organizației Națiunilor Unite privind lupta împotriva traficului de droguri și a criminalității organizate. Apoi a fost membru al Comisiei parlamentare de anchetare privind terorismul din Italia. În 2011 a fost numit reprezentant al Ministerului Justiției în analiza și evaluarea cheltuielilor și la Ministerul Economiei. I-am făcut această prezentare și pentru că în aceste zile este oaspetele meu la Iași.
AM DOCUMENTAT MULTE CAZURI DE MORȚI SUSPECTE ÎN SPITALE PE TIMPUL PANDEMIEI ȘI-AM FĂCUT PLÂNGERI PENALE.
Cozmin Gușă: O carte de vizită a unui mare luptător! Aș vrea să te întreb dacă Organizația Mondială pentru Viață este ceva ce a fost constituit în timpul pandemiei sau e mai veche constituirea?
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Nu, este mai veche, iar vicepreședinte este o româncă. Astfel românii din Italia, cei care sunt implicați în Organizația Mondială pentru Viață, i-au atras atenția că în România există un parlamentar care luptă pentru libertate. Legat de asta, am niște anchete pe care le desfășor la nivelul spitalelor, și pot zice că este crimă calificată legat de ce se întâmplă în unele spitale. În plus, sunt medici care s-au trezit peste noapte cu averi fabuloase.
Cozmin Gușă: Ai avut acces la asemenea date?
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Da.
Cozmin Gușă: Cazuri concrete?
Diana Iovanovici-Șoașocă: Da, absolut! Sunt în ancheta mea și a echipei mele, o să lucrez acum cu câțiva avocați la o plângere penală, dar o s-o fac și la nivel internațional pentru că văd că Parchetul General nu dă curs nici unei plângeri pe care noi o redactăm. O să solicit inclusiv demiterea Procurorului General, am mai solicitat-o o dată. Anchetarea acestuia pentru că este chiar complicitate la aceste fapte grave și nu se poate așa ceva. În calitate de parlamentar, să te sesizez cu nenumărate astfel de aspecte, măcar autosesizează-te când vezi câți oameni mor numai pe garda unui medic. Există un spital în care numai pe garda unui medic au murit 65 de oameni, mi se pare foarte grav. Există inclusiv plângeri penale făcute, e mult de spus.
Dar acești oameni din servicii, patrioții, cum le spun eu, au înțeles ce mesaje am transmis, au făcut posibil să avem și răspunsurile acelea pe care eu le-am dat publicității. Că dacă avem un raport cu privire la morții adevărați de Covid mi se datorează mie, pentru că i-am înnebunit cu interpelări, am solicitat corp de control, am solicitat raportul și au fost obligați să furnizeze datele. Am schimbat inclusiv direcțiuni întregi la anumite spitale datorită interpelărilor mele. O să facem la sfârșit de an un raport complet.
Cozmin Gușă: Vreau să subliniez un lucru, faptul că tu ai formalizat toate aceste cercetări, anchete, multe dintre ele le-ai finalizat prin plângeri penale cu subiect, predicat, care probabil la un moment dat, apropo de raportul ăsta pe care vrei să-l prezinți, o să ne arate un bilanț negru al pandemiei. Bilanț negru în care vorbim de morți fără vină, dar și despre îmbogățiții pandemiei, pentru că ai vorbit aici despre mulți medici care s-au îmbogățit. Nu mai vreau să vorbesc despre ceea ce vei descoperi dacă vei continua la nivelul achizițiilor. Dacă ți se vor pune la dispoziție aceste date. Și am înțeles că totuși ai simțit că ai beneficiat de un sprijin pentru că altfel nu aveai posibilitatea să ajungi la aceste date.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Vreau să le mulțumesc tuturor celor din sistem, sunt câțiva care au și fost dați afară pentru asta, pentru răspunsurile pe care le-au semnat, am luat legătura cu ei, dar cum să zic, și-au asumat, nu-i lăsăm deoparte. Dar dacă n-ar fi existat oameni, și nu numai din servicii, sunt oameni din toate instituțiile statului, sunt medici, sunt asistente, infirmiere, care au filmat, care au înregistrat, deci suntem blindați cu probe. Exact cum este și procurorul Angelo Giorgianni care vrea să demareze o acțiune în forță în toate țările din lume vizate. Este o luptă împotriva unui sistem. Deci dacă vă spune cineva că e teoria conspirației nu e. Este efectiv încercarea distrugerii tuturor națiunilor. Este o mișcare a așa-zisei Oculte, guvernul acesta mondial. Această așa-zisă criză pandemie Covid de fapt generează crize financiare și te forțează să te împrumuți de la instituțiile internaționale. Ajungi să te împrumuți – vezi cazul României, că mergem pe urmele Ucrainei și ajungem ca și Grecia, care a fost nevoită să-și vândă insulele ca să poată supraviețui. Cîțu ne-a împrumutat în opt luni cât nu ne-am împrumutat noi în 31 de ani. Ar trebui să ne dea de gândit când noi în ʼ89 am pornit de la o datorie 0 lei, dolari și ce mai vreți voi. Suntem singurii în această situație, se învață în Statele Unite despre România, unicul caz din lume, ar trebui să fim mândrii, că totuși poporul român a muncit pentru asta, Ceaușescu ca Ceaușescu, dar poporul român a făcut niște sacrificii. Și am ajuns acum să avem o datorie externă ca niciodată. Știu și despre achiziții, am intrat și acolo, nu vreau să spun acuma, surprize, surprize pentru achizitori. Dar ulterior ce fac aceste instituții? Ca să înțeleagă și oamenii că vezi că eu am un limbaj…
Cozmin Gușă: Apreciat. Ai un limbaj care ajunge la mulți oameni.
ROMÂNIA S-A PRĂBUȘIT SUB REGIMUL LUI KLAUS IOHANNIS.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Trebuie să înțeleagă tot omul. Ce fac aceste instituții? E exact ca banca, mă duc și fac un credit, dar dacă nu mai pot să plătesc ei îmi iau bunul și mi-l vând. În cazul nostru bunul este România. România e vândută pas cu pas. Dacă am fi avut un președinte patriot care să gândească în limba română și nu în limba germană atunci am fi avut o țară care n-ar fi ajuns aici. Dacă am fi avut un prim-ministru care să nu fie șantajat pentru dosare penale din SUA, n-am mai fi avut un guvern aservit unor alte interese. Că aici sunt destule interese, România e bogată pentru toată lumea.
Cozmin Gușă: Apropo de pas cu pas, Diana, și de ce ai sugerat aici legat de Iohannis aș vrea către final să reiei tema ta legată de necesitatea suspendării lui Iohannis. Ai vorbit și anul trecut despre asta, zilele trecute ai reiterat tema, exact în contextul pe care l-ai explicat acum două minute. Dar eu te întreb altceva, o vezi și fezabilă suspendarea, este posibilă din unghiul tău de politician, acum de om deja obișnuit cu jocurile politice, este posibil să se ajungă la o situație în care să se găsească o majoritate parlamentară din gripaj, din fel de fel de lucruri, pierdere de susținere, etc., și să se voteze o suspendare a lui Klaus Iohannis în perspectiva finalului de an, a anului viitor, vezi posibil așa ceva? Că prima dată în parlament se întâmplă chestia asta, nu în altă parte…
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Știu.
Cozmin Gușă: Și sigur că aici e vorba despre serviciile secrete care-l mai sprijină sau nu pe Iohannis. Care e părerea ta?
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Cred că o parte din servicii nu-l mai sprijină, și probabil că mulți dintre noi am făcut posibil acest lucru pentru că și serviciile așteptau să apară câțiva patrioți cu gura mare și să înceapă să trezească conștiința națională. Era un ideal, nu credea nimeni că se va întâmpla, dar uite că s-a întâmplat, conștiința națională se trezește. O parte din serviciile secrete nu-l mai susțin, este foarte clar pentru că altfel nu ar fi apărut aceste dosare ale lui Cîțu. Cîțu, care este și protejatul lui Iohannis. E pe filiera germano-americană. Ideea este că eu de anul trecut am susținut suspendarea președintelui Iohannis, deoarece nu este un președinte care să reprezinte interesele poporului român. În primul rând, pornind de la acea afirmație în martie anul trecut când a decretat starea de urgență în care oricum a dat un decret neconstituțional, și-a depășit atribuțiile și am spus-o și atunci, puteți să urmăriți toate articolele scrise de mine pe contul meu de facebook și în articole pe care le-am scris pe femeidezece.ro, și-am spus că el trebuie suspendat pentru că a încălcat tot ceea ce înseamnă interesul național al poporului român. A spus „stați în case dacă nu vreți să avem înmormântări”. Este amenințare, este pentru prima dată în istorie când într-o pandemie oficialitățile amenință popoarele cu moartea. Dacă exista o adevărată pandemie și nu un interes obscur în spate, atunci acești președinți de state, prim-miniștri ar fi spus stați cuminți, o rezolvăm, haideți să avem curaj, hai să mergem pe prevenție, ar fi dat medicamente potrivite sau vitamine, ca să-ți întărească sistemul imunitar, ceea ce eu am militat de anul trecut împreună cu câțiva medici. Pentru că știu dintotdeauna ce-mi făcea mama în copilărie. Când venea primăvara și toamna îmi întărea sistemul imunitar cu vitamine. Asta se face dintotdeauna, și-atunci de ce nu le dai pe alea gratis? Îmi dai măști pentru ce? Măștile te distrug, îți dezvoltă flora microbiană. Trebuie să fii tâmpit ca medic să nu știi lucru ăsta. Înseamnă că n-ai citit nici măcar biologia de clasa a VII-a, îmi pare foarte rău că trebuie să jignesc dar ăsta este adevărul. Nu mai suport. Adică e chiar incultură medicală crasă.
Și atunci tot venind și urmărind, uitați-vă cum a asistat impasibil la tot declinul poporului român, la abuzuri, avem raportul Avocatului Poporului, raportul OSCE-ului, cele mai abuzive și restrictive măsuri din toată Uniunea Europeană la noi au fost. A, că am luptat noi de am ajuns acum cea mai liberă din pandemie, vorba lui Angelo, care zice „Doamne dar cât de liberi puteți fii, va trebui să vă luptați să vă păstrați libertatea!”.
SUSPENDAREA LUI IOHANNIS NU ESTE PE AGENDA PSD ȘI AUR, DAR CRED CĂ ESTE DORITĂ DE MAJORITATEA ROMÂNILOR.
Cozmin Gușă: Aș vrea să faci în final o abordare legată de Parlament, cu o întrebare suplimentară a mea, apropo de starea opoziției și aș vrea să incluzi aici și fostul tău partid, unde n-ai fost chiar membru, ai fost pe listele AUR ca un fel de locomotivă, te-am descoperit la mitingurile AUR și eu nu știam cine ești, dar mi-am dat seama de potențialul tău electoral. Deci suspendarea în Parlament și aș vrea să înglobezi răspunsul, și ăsta să fie ultimul din emisiune, dacă îi vezi pe cei din AUR și din PSD să se agregheze, sau doar dacă li se va da o comandă de undeva vor fi în stare să se coaguleze pentru acest deziderat pe care l-ai prezentat. Te rog!
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Dacă ai să te uiți la interviul din 6 decembrie când am intrat în Parlament, mi s-a luat mie primul interviu și m-au întrebat: „Care este primul pas pe care-l veți face?” Și eu am spus: „Suspendarea lui Iohannis”.
Cozmin Gușă: Da, da, am văzut asta.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Ei, n-ai văzut ce s-a întâmplat după, m-a tras Târziu în sediul partidului și…
Cozmin Gușă: Claudiu Târziu.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Și de față cu George Simion mi-a spus cum îndrăznești tu să spui că-l vom suspenda pe Iohannis? Păi cum, zic, eu spun asta din martie, am spus-o din campania electorală. „Dragă, campania electorală s-a terminat, trebuie să înțelegi că ăsta e dezideratul tău, nu al nostru”. Și în momentul ăla a fost șocul vieții mele. Atunci am înțeles ce înseamnă politica și cum cei care par miei sunt de fapt niște lupi în blană de oaie. Și știu, mi-aduc aminte de un foarte bun prieten, un preot, care mi-a spus „Eu îți garantez că până în februarie tu nu vei mai fi în AUR”. Și așa a fost.
Cozmin Gușă: Un om înțelept probabil, care a văzut din exterior situația, tu erai total angrenată în campania electorală, credeai că ești printre prieteni, dar de fapt erai printre mulți dușmani acolo.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Auzi Cozmin la mine ce-i în gușă și-n căpușă! Eu am demonstrat foarte clar, m-am dus înainte și am spus voi demonstra oamenilor că eu nu mă abat de la calea mea și de la ceea ce am spus. Eu n-am mințit în viața mea nici ca avocat, nici ca om, nici ca mamă, nici ca soție, n-o să mint acum ca politician, nu-mi stă în fire. Decât așa, mai bine mă retrag. Problema e alta, acești politicieni, o mare parte dintre ei, sunt mână în mână în niște angrenaje ale societăților comerciale, ale multinaționalelor, ale societăților de construcții, cărora le vine ca o mănușă ceea ce se întâmplă acum și ce-i lasă Iohannis să facă. Evident că dau obolul în străinătate, obolul la președinție, obol peste tot. De aceea nu cred că la acest moment e fezabilă suspendarea, plus că nici nu au pregătit un candidat la prezidențiale. Pe cine să-l pui candidat? Pe George Simion de care lumea a aflat cea mai mare parte câți bani face? Dați-mi și mie ce acțiuni concrete a făcut AUR-ul și George Simion pentru apărarea poporului român anul trecut? Nici una.
Cozmin Gușă: Vreau să dau o cifră pe care o știu foarte bine, pentru că s-a dat un sondaj în care AUR-ul, să zicem, hai să-l punem la 12-13% din opțiuni. Suportul tău însă este aproape dublu față de suportul AUR-ului, în toate cercetările care se fac și de unde, ca să audă și ascultătorii, că n-am vorbit până acum de acest subiect, o să fac o emisiune cu un sociolog, dar din aceste cerectări tu ești exclusă la raportare. Deci tu ești măsurată, dar apoi ești exclusă. Și asta o spun în finalul emisiunii și ca să îi fac să înțeleagă pe cei care te ascultă, că sunt mulți români care gândesc ca tine, că această efervescență a ta este dublată și de o empatie pe care o generezi. Noi ne-am văzut și personal și te-am descoperit și ca om, mă bucur și cu ocazia acestei emisiuni că lumea te descoperă ca fiind și simpatică.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: E, culmea, mai și râd din când în când, și râd cu poftă.
Cozmin Gușă: Diana îți mulțumesc și vreau să te asigur că poți să fi oricând la Gold FM, vom fi o gazdă bună pentru tine.
Diana Iovanovici-Șoșoacă: Mulțumesc din suflet. Și apropo, auzi Cozmin, apropo relativ la ultima întrebare vreau să te întreb care opoziție? Că singura opoziție în parlamentul ăla e Șoșoacă, eu vi-l suspend când vreți voi. Dar mai e nevoie de câteva voturi…
Cozmin Gușă: Glumind, o să punem în scenă suspendarea lui Șoșoacă pentru Iohannis. Îți doresc spor la lucru și curaj Diana Șoșoacă!
Diana Iovanovici-Șoșoacă: E din plin. Eu vreau să-ți mulțumesc ție în primul rând. Aș vrea să te cunoască oamenii așa cum te-am cunoscut și eu și soțul meu, ești un tip extraordinar și cred că se vede. E așa cum îl vedeți la emisiune. Și mai vreau să mulțumesc poporului român. Acestui popor care este greu încercat, care nu știu cât mai suportă. Dar am văzut eu în pelerinajele mele că nu prea mai suportă și își adună „muniție”. Eu cred că curajul meu e de acolo, curajul meu vine de la Dumnezeu, curajul meu vine din credință și din speranța, care nu va muri niciodată, că ne vom elibera și vom fi uniți. Trebuie să fim uniți, trebuie să învățăm și să încercăm să facem ceea ce a încercat și Decebal, și Burebista, și Mihai Viteazul, și Ștefan Cel Mare, și Vlad Țepeș, și Cuza, și toată pleiada noastră de mari conducători români. Poate vom reuși să unim și capul lui Mihai Viteazul cu corpul lui Mihai Viteazul și atunci se va îndeplini acea prevestire că doar atunci poporul se va uni. Dar chiar dacă biserica nu va dori aceste lucruri, sunt alte interese acolo, eu cred că în mintea noastră, capul și corpul lui Mihai sunt unite. Și e momentul unității naționale. Al tuturor românilor, mai ales cei din afară care văd, nu știu dacă știi, dar sunt enorm de mulți români care se întorc în țară. Mi se face pielea de găină. Și acum la hotel au venit să mă vadă și să-mi spună că s-au întors, au vândut tot ceea ce au avut în străinătate și au venit aici, s-au dus la țară, au cumpărat case dintr-acelea părăginite și le refac. România renaște. Și de aici frica lui Iohannis, a lui Cîțu a și tuturor. Și hai să nu mai mergem pe negație, să zicem că poporul unit nu poate fi învins, poporul unit învinge. Și noi trebuie să ne unim în cuget, în simțiri și în realitate. Uite așa trebuie să fim.
Cozmin Gușă: Foarte frumos ai vorbit Diana, îți mulțumesc și în numele ascultătorilor de la Gold FM care și ei sunt patrioți.
ce se potriveste Cozcovid cu Diana. zici sa sunt facuti unul pentru altul