34 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
34 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriDiversiune mediatică în 3 acte, orchestrată din umbră. Cine a dat ordinul...

Diversiune mediatică în 3 acte, orchestrată din umbră. Cine a dat ordinul pe unitate?

-

DISTRIBUIE:

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a prezentat incidentele apărute pe parcursul protestului de astăzi din fața Parlamentului.

Foarte mulți dintre protestatari au fost simpatizanți ai partidului AUR, însă au fost prezenți și foarte mulți activiști și reprezentanți ai partidelor suveraniste; așadar, o configurație similară mitingului care a avut loc sâmbăta trecută. Protestul a început oficial de la ora 8 dimineața și deja la ora 10 toate televiziunile au sărit în aer, întrecându-se să dea marea știre că s-au găsit gloanțe în Parlament și să arate imagini de la incidentul cu Ludovic Orban, care a fost îmbrâncit de protestatari. Televiziunile au făcut să pară că întregul protest este o manifestație violentă a extremiștilor.

Un prim incident care a marcat parcursul evenimentelor de astăzi a fost găsirea muniției la o membră a partidului AUR. Pozele relevă că obiectele cu pricina erau parte a glonțului, mai exact vârful, care nu prezenta un pericol real, neputând fi folosit fără cealaltă parte componentă, acel tub cu încărcătură explozivă. Se pare că legea este destul de ambiguă în ceea ce privește păstrarea glonțului după ce acesta a fost tras, pentru că se stipulează că nicio persoană nu are voie să dețină fără drept muniție, dar nu se menționează nimic despre elementele de muniție.

Dacă pe de-o parte nu ar trebui neapărat să existe repercusiuni legale în această speță, există, totuși, o problemă morală ce se conturează în jurul acestui incident. Această femeie, membră a partidului AUR, a creat un subiect de presă care creionează o anumită imagine atât asupra partidului, cât și asupra protestului în sine.

„Părerea mea este că nu a venit întâmplător cu acele bucăți de muniție, pentru că s-a creat un subiect. Ca să coordonezi totuși atâtea redacții ca fiecare dintre ele, la care se adaugă și posturile de televiziune, să relateze în același mod și în același timp despre acest subiect, înseamnă că erau cel puțin în blocstart. Așa s-a creat prima diversiune de la scopul mitingului”, a evidențiat Iosefina Pascal.

În primul și-n primul rând, acest protest avea menirea de a aduna laolaltă cetățenii nemulțumiți de înaintarea PL-X-urilor 143, 144, 145. Televiziunile, în loc să vorbească despre problema reală, reprezentată de aceste PL-X-uri criminale, au fugit după senzaționalul creat din neant odată cu găsirea acelor gloanțe la o partizană AUR, creându-se o imagine hiperbolică a unui haos de necontrolat.

A doua diversiune l-a avut în prim plan pe Ludovic Orban. Se pare că politicianului i-a fost obstrucționată, de către jandarmi, calea de acces către Parlament, îngrădindu-i-se, practic, dreptul la muncă. În spațiul public s-a făcut imediat portretul protestatarilor ca fiind niște huligani și niște bătăuși nenorociți. La fel și Orban s-a plâns, pe bună dreptate (până într-un anumit punct), de ceea ce i s-a întâmplat. Cu toate acestea, vorbim aici despre același Ludovic Orban care, în 2018, în campania electorală, la un miting, urla de pe scenă „luați parul și dați în liderii PSD”. S-a spus despre AUR că susține „politica pumnului în gură/cu parul”. Dacă e așa, nu sunt cu nimic diferiți față de Orban, USR și alții care chiar asta au susținut.

A treia bizarerie a fost existența unui protest paralel și felul în  care o parte a presei a transformat protestul legitim al profesorilor într-o bătălie politico-mediatică. S-a încercat o comparație între protestul profesorilor și protestul de la Parlament, încercându-se să se creeze o imagine greșită asupra acestuia din urmă în așa fel încât să pară ilegitim. În presă s-a mers în permanență pe ideea decredibilizării manifestației și s-a recurs la deturnarea atenției de la problemele semnalate de către protestatari în stradă.

„De cel puțin 7 ani, se lucrează la divizarea și radicalizarea societății românești. Ceea ce am văzut astăzi, mie îmi arată a diversiune, înscenare, lucrătură mediatică”, a concluzionat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Novak Djokovic: “Înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox”

Pentru longevivul, titratul și experimentatul tenismen Novak Djokovic, viața lui personală, familială și sportivă reprezintă și o mărturisire de credință. Chiar dacă uneori manifestă...

Bogdan Comaroni despre conspirația sâmburelui care tratează cancerul, dar pe care...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a demascat industria alimentară și Big...

Serialul ”Ficțiunea mea despre adevărul lor.” Maeștrii sinuciderilor au lucrat și...

Autor: Silviu Radu Când am început să-mi scriu cărțile, m-am gândit intens la o modalitate de a-mi descrie munca printr-o frază scurtă și puternică. Așa...

Pactul Trump – Putin. România, predată Franței!

Cum se va încheia conflictul din Ucraina, asta vrea să știe toată lumea, mai ales că Donald Trump s-a lăudat, deja, că va pune...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img