Dughin nu este consilierul lui Putin, dimpotrivă Putin l-a îndepărtat. Încercarea de a-i confunda pe Putin și Dughin este o greșeală prostească a propagandiștilor.
Dughin este un extremist, ceea ce Putin nu este, departe de el.
“Nu contează că nimic din ceea ce scrie presa occidentală nu este adevărat. Nu contează că, în realitate, Dughin nu s-a întâlnit și nu a vorbit niciodată cu Putin. Nu contează că ideile sale unice nu au avut nicio influență la Kremlin și puțină sau deloc în restul societății ruse. Nu contează că, dimpotrivă, Kremlinul l-a expulzat pe Dughin de la Universitatea de Stat din Moscova și l-a interzis din presa guvernamentală din cauza opiniilor sale stridente cu privire la puciul din Ucraina, într-un moment în care Kremlinul depășea acordurile de la Minsk pentru a rezolva conflictul civil de acolo”.
Aici este un text de Dughin. Aleksander Dughin postează pe Telegram cu câteva ore înainte de martiriul fiicei sale în imperiului haosului:
“Cred că regimul status quo-ului din Rusia teoretic nu poate dura mai mult de 6 luni. Rezistența disperată a regimului atlanto-nazist de la Kiev cere Rusiei transformări interne – cardinale – importante. Structural, ideologic, personal, instituțional, strategic.
Ceea ce este acceptabil fără SVO, în condițiile SVO – și mai ales un SVO lung care nu se va încheia – nu este acceptabil.
Atacuri din ce în ce mai mari asupra Crimeii, încercări de a organiza o explozie nucleară la Zaporoje, declarații de contraofensivă la adresa lui Herson, refuzul ferm al lui Zelenski de a face compromisuri, insistența Occidentului de a tăia toate legăturile cu Rusia – toate semne că au decis să se ridice până la capăt. Ele sunt de înțeles: Rusia, de fapt (și asta nu este propagandă) a sfidat Occidentul ca civilizație. Deci trebuie să mergem până la capăt.
Comandantul Suprem-Șef a spus: Încă nu am început nimic. Acum trebuie să începem. Vrei, nu vrei, trebuie.
În primele 6 luni, am reușit – și acesta este un fapt – să conducem NWO fără a schimba fundamental nimic în Rusia însăși. Până în prezent, schimbările sunt cosmetice și chiar alegeri total nepotrivite și inutile au fost decise conform programului. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dar se întâmplă.
Modul de confort maxim (adaptat condițiilor de urgență) și conservarea vechiului sistem – “război printr-un vis” – vor trebui anulate la un moment dat.
Mi se pare că, odată cu începutul toamnei, această conștientizare a necesității de a înclina țara pe un nou drum va fi destul de clară. Va mai dura încă șase luni pentru a realiza “ireversibilitatea ireversibilului” și continuarea inerțială a vechiului.
Și nu este departe nici 24 februarie 2023.
Pot să înțeleg că autoritățile au fost obișnuite să guverneze așa cum au guvernat – mai mult sau mai puțin eficient – timp de 22 de ani. Dar această perioadă s-a încheiat. SVO a schimbat deja totul.
Acum, întrebarea nu este dacă guvernul vrea sau nu schimbare. Și asta e tocmai patriotic – conservator-revoluționar, dacă vreți. Astfel de schimbări sunt pur și simplu inevitabile – chiar dacă rezistați până la moarte împotriva debutului lor, va fi posibil doar să o întârziați cu până la șase luni. Și atunci aceste schimbări vor veni oricum.
SVO este acum mai important decât puterea – în dimensiunea sa subiectivă. Odată cu începutul SVO, regimul istoriei în sine s-a schimbat ireversibil: a apărut un nou vector ontologic care nu poate fi dizolvat în mod arbitrar sau prin decret. Forțele puternice ale istoriei au intrat în joc, plăcile tectonice s-au mișcat.
Să-și îngroape vechiul regim morții. Urmează o nouă perioadă a Rusiei. Necruţător”
Sursa: https://t.me/Agdchan/6891
ÎN PLUS
Sunteți mințiți în legătură cu Dughin și fiica sa.
1: Afirmația că sunt naziști nu este adevărată. “Bolșevicii naționali” sunt un mic partid marginal pe care nimeni nu l-ar observa dacă nu ar fi exploatat de propaganda BSB occidentală. “Nazbolii” au, de asemenea, o lungă istorie de opoziție față de Putin, pe care Occidentul o ignoră în mod convenabil, căci ei pretind simultan că Dughin este “Rasputin reîncarnat “.
2: Dughin nu are nicio influență asupra intelectualității ruse, liberale sau de altă natură. Este nostalgic pentru Imperiul Rus și Uniunea Sovietică. El vrea ca slavii răsăriteni să fie reuniți și dorește mixul politic hibrid care să ia ceea ce el consideră a fi cele mai bune părți ale diferitelor epoci prin care a trecut Rusia. Acesta nu este genul de naționalism cu un complex de superioritate față de popoarele inferioare pe care occidentalii și insurgenții lor preferați le îmbrățișează. Dughin este, desigur, citit de oameni cu idei similare, dar nici el, nici publicul său țintă nu sunt vreun fel de nebuni radicali așa cum sunt prezentați.
3: Dughin nu are nicio influență asupra lui Putin sau a guvernului rus. Apelurile sale din august 2014 pentru încheierea discuțiilor ca răspuns la masacrul de la Odessa au dus la demiterea sa din funcția academică. El nu are niciun loc de muncă în stat, nici viziunea sa nu a fost împărtășită de liderii ruși, care au avut tendința de a se concentra pe politicile liberale (atât economice, cât și de altă natură). Ca atare, ideologia sa nu se suprapune semnificativ cu cea a guvernului rus.
4: Lucrurile pe care le-a spus includ:
-Ucrainenii sunt un mare popor slav
-Dughin subliniază că propria sa familie are origini ucrainene și provine din Poltava
-El vorbește în mod specific despre regimul de la Kiev în contextul masacrului de la Odessa.
-El îi vede pe criminali și pe juntă ca pe o pată pe propriul sânge. Oricine a văzut imaginile masacrului de la Odessa va fi greu să nu fie de acord cu Dughin.
-El vrea ca ucrainenii înșiși să se ridice împotriva regimului.
Puteți vedea și auzi citatul cu contextul (2mins50secs) aici: https://youtu.be/dwgn3JGNrUo
ÎN PLUS
Strana news, acum interzis în Ucraina, spune despre incident:
90 de grade Putin. Cum pot schimba exploziile din Crimeea și moartea fiicei lui Dughin situația din Rusia
Moartea fiicei unuia dintre principalii ideologi ai cursului anti-occidental al Rusiei, Alexander Dughin, a provocat o mare rezonanță și nu numai în Rusia. În Federația Rusă, literalmente imediat, versiunea de pe “traseul ucrainean” a devenit principală.
În Ucraina, acest lucru a fost refuzat. Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui, a numit asasinarea Dariei Dughina drept rezultatul “unei lupte între diferite grupuri politice din Rusia” pentru a crește “presiunea ideologică asupra societății ruse” împotriva Ucrainei și pentru ca “spațiul ideologic intern din Rusia să devină și mai ultra-radical”. »
Între timp, moartea fiicei lui Dughin face acum parte dintr-o serie de alte evenimente care ar putea afecta situația din Rusia însăși și cursul războiului din Ucraina.
Cu aproximativ 10 ore înainte de explozia mașinii Darieo Dughin, Alexander Dughin însuși a publicat un mesaj destul de dur și critic la adresa autorităților ruse pe canalul său de Telegram.
Acest lucru a fost cauzat de vestea viitoarelor explozii din Crimeea, dar având în vedere moartea ulterioară a Dariei Dugina, textul pare și mai revelator.
Cităm acest mesaj în întregime:
“Cred că regimul status quo-ului din Rusia teoretic nu poate dura mai mult de 6 luni. Rezistența disperată a regimului atlanto-nazist de la Kiev cere Rusiei transformări interne importante – cardinali. Structural, ideologic, personal, instituțional, strategic.
Ceea ce este acceptabil fără NWO [= Operațiunea Militară Specială], în condițiile unui NWO – și mai ales unul lung care nu se va termina – nu este acceptabil.
Atacuri din ce în ce mai mari asupra Crimeii, încercări de a organiza o explozie nucleară în Zaporoje, declarații de contraofensivă la adresa lui Herson, refuzul ferm al lui Zelenski de a face compromisuri, insistența Occidentului de a tăia toate legăturile cu Rusia – toate semne că au decis să se ridice la celălalt capăt în cele din urmă. Ele sunt de înțeles: Rusia, de fapt (și asta nu este propagandă) a sfidat Occidentul ca civilizație.
Deci trebuie să mergem până la capăt.
Comandantul Suprem-Șef a spus: Încă nu am început nimic. Acum trebuie să începem. Vrei, nu vrei, trebuie.
În primele 6 luni, am reușit – și acesta este un fapt – să conducem NWO fără a schimba fundamental nimic în Rusia însăși. Până în prezent, schimbările sunt cosmetice și chiar alegeri total nepotrivite și inutile au fost decise conform programului. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dar se întâmplă.
Modul de confort maxim (adaptat condițiilor de urgență) și conservarea vechiului sistem – “război printr-un vis” – vor trebui anulate la un moment dat.
Mi se pare că, odată cu începutul toamnei, această conștientizare a necesității de a înclina țara pe un nou drum va fi destul de clară.
Va mai dura încă șase luni pentru a realiza “ireversibilitatea ireversibilului” și continuarea inerțială a vechiului.
Și nu este departe nici 24 februarie 2023.
Pot să înțeleg că autoritățile au fost obișnuite să guverneze așa cum au guvernat – mai mult sau mai puțin eficient – timp de 22 de ani. Dar această perioadă s-a încheiat. SVO a schimbat deja totul. Acum, întrebarea nu este dacă guvernul vrea sau nu schimbare. Și asta e tocmai patriotic – conservator-revoluționar, dacă vreți. Astfel de schimbări sunt pur și simplu inevitabile – chiar dacă rezistați până la moarte împotriva debutului lor, va fi posibil doar să o întârziați cu până la șase luni. Și atunci vor veni oricum.
SVO este acum mai important decât puterea – în dimensiunea sa subiectivă. Odată cu începutul SVO, regimul istoriei s-a schimbat ireversibil: A apărut un nou vector ontologic care nu poate fi dizolvat prin arbitrar sau decret. Forțele puternice ale istoriei au intrat în joc, plăcile tectonice s-au mișcat.
Lasă vechiul regim să-și îngroape morții. Vine un nou timp rusesc. Necruțător.”
Având în vedere acest lucru, multe canale de Telegram rusești și bloggeri care susțin „operațiunea specială” au început să comenteze moartea Dariei Dughina, acuzând fără echivoc Ucraina și îndemnând „să se meargă până la capăt”.
Și în această formă au comentat despre grevele din Crimeea, precum și despre obiectivele de pe teritoriul Rusiei.
Și cu ei, așa cum a scris deja Strana, există o mulțime de ciudățenii. În plus față de exploziile evidente (un aerodrom lângă Sak, un depozit de muniție lângă Dzhankoy), au existat, de asemenea, multe rapoarte false.
Dar, interesant, au început să se răspândească nu prin mass-media ucraineană (care ar fi fost firească în timpul războiului), ci prin mass-media rusă. Și apoi au fost recuperate în mod activ de către resursele care susțin «operațiunea specială» și cu mesajul deja menționat mai sus «este timpul să nu mai faci un «război de vis».
Războiul pare o ciudățenie pentru cei care-l susțin dacă nu presupunem că acest lucru face parte dintr-o campanie amplă de justificare a unor decizii dificile iminente din partea autorităților ruse, atât în ceea ce privește Ucraina, cât și în politica internă.
Sau, ceea ce este, de asemenea, probabil, să împingă autoritățile ruse și pe Putin însuși la astfel de decizii.
La urma urmei, autoritățile ruse, desigur, au o părere ușor diferită despre cel despre care a scris Dughin. Războiul sub forma unui meci de fotbal.
Kremlinul, care a început cel mai mare război din Europa din 1945, nu îl numește război și încearcă să se asigure că acest război nu este simțit cu greu în Federația Rusă. Ei încearcă să păstreze chiar și semnele pur simbolice ale „păcii” – de la alegerile din septembrie 11, până la „biatlonul” criticat de Girkin.
Ca urmare, majoritatea populației Federației Ruse percepe acum „operațiunea specială” ca pe un meci de fotbal în care „o aclamă pe a lor”, dar rămân ei înșiși – chiar și în rolul spectatorilor și nimeni nu îi forțează să iasă afară pentru a juca pe teren. “Joacă”, adică luptă, doar cei care sunt plătiți în bani.
Această formulă de război simulat nu este doar criticată de Dughin.
Există, de asemenea, Girkin-Strelkov, care solicită „lupta reală, de exemplu, pentru a anunța mobilizarea”. De asemenea, el critică aspru acțiunile comandamentului rus și ale autorităților ruse, în general, în fiecare zi. În același timp, trăind (și în nici un caz clandestin) într-o țară în care, în conformitate cu legea privind „discreditarea armatei ruse”, cetățenii sunt condamnați chiar pentru că au scris cuvântul „operațiune specială” în ghilimele. Și faptul că Girkin-Strelkov este încă în libertate arată că cel puțin unele dintre „turnurile Kremlinului” consideră că gândurile sale sunt utile.
Întrebarea este dacă Putin însuși le consideră utile.
Manevra lui Putin
Pe de o parte, este dificil să suspectezi liberalismul președintelui Rusiei, și înainte de asta, el a folosit în mod repetat subiectul diferitelor amenințări pentru a strânge șurubul.
Pe de altă parte, conceptul de „tip de război” criticat de Dughin și Girkin îi oferă lui Putin o anumită libertate de manevră. Și anume, posibilitatea de a pune capăt «operațiunii speciale» în momentul în care dorește, declarând oricare dintre rezultatele sale o victorie fără daune politice grave pentru sine și pentru întregul sistem al puterii ruse.
Gradul de nemulțumire față de această societate rusă nu trebuie să fie exagerat.
Datele de votare au fost publicate recent și potrivit acestora aproximativ același număr de ruși (aproximativ 60%) ar sprijini atât un nou atac asupra Kievului (adică o intensificare a războiului), cât și decizia lui Putin de a opri „operațiunea specială”.
Dacă societatea nu l-a întrebat (în primul rând) pe Putin când a început Marele război fără un casus belli evident, atunci este și mai puțin probabil (în cea mai mare parte) să pună întrebări dacă se oprește brusc războiul. Mai ales dacă vine cu, din perspectivă rusă, „profituri” – de exemplu, statutul neutru al Ucrainei sau „creșterea statului rus cu noi terenuri”.
Acesta este motivul pentru care Putin s-a abținut până acum să ia măsuri care ar da fiecărui rus un sentiment de război. De exemplu, anunțarea mobilizării. În plus, efectul militar este îndoielnic, iar efectul socio-politic poate fi extrem de negativ. Și, în general, voința însăși a sistemului de putere rus de a transfera țara pe șine de «război total» (și societatea rusă să trăiască pe aceste șine) este foarte îndoielnică. Precum și, în general, perspectivele și semnificația pentru Rusia a unui astfel de „război total”.
Fraza pe care Peskov a pronunțat-o după retragerea trupelor rusești din apropierea Kievului a devenit deja un clasic: «Stalingrad nu este pe calendar și nu ar trebui să fie, nu există loc pentru emoții».
Dar modul sistematic în care campania se desfășoară pe tema „trebuie să mergem până la capăt, să luptăm pentru real, să schimbăm sistemul de putere și ordinea internă pentru a satisface nevoile timpului de război” arată că toată lumea din Kremlin (sau din apropierea Kremlinului) Este de acord cu Peskov.
Întoarcere la 180 de grade
Dughin a scris odată un text în care spunea că Putin este o persoană care face totul „la 90 de grade”. Asta e jumătate. De exemplu, după Elțin, a abolit liberalismul în politica internă, dar l-a păstrat parțial în economie. A anexat Crimeea și a creat „DLNR”, dar nu a mers mai departe. Și acum a început un război cu Ucraina, dar nu a numit-o război și nu a transferat țara „pe picior de război”.
Și aici ne întoarcem la întrebarea principală – dacă actuala campanie pentru un „război total spre un sfârșit victorios” este pregătirea proprie a rușilor de către Putin pentru vremurile dificile care vor urma.
Fie este o încercare a unor forțe (dintr-un anumit motiv) de a-l determina pe Putin să se „întoarcă” la 180 de grade.
Și în acest caz, întrebarea este care argumente vor prevala. Deoarece conceptul actual al Kremlinului, așa cum este scris mai sus, nu implică un „război total”. Și presupune continuarea «operațiunii speciale» în același format fără grabă ca acum, în speranța că, mai devreme sau mai târziu, va apărea o situație în care rezultatele „operațiunii speciale” pot fi înregistrate cel puțin la nivelul unui armistițiu sau chiar la un fel de mare acord. După aceea, să se anunțe “completarea victorioasă”.
Cu toate acestea, declarațiile despre „eșecurile apărării aeriene și ale apărării Crimeii” și „războiul deja pe teritoriul Rusiei” în contextul acestui concept sunt atribuite panicii crescânde și chiar „lucrează pentru dușmanii Rusiei”. “
Cu toate acestea, într-un fel sau altul, autoritățile rusești vor reacționa probabil la fluxul de evenimente prin explozii și cereri de a „începe lupta pentru real”. Dar este posibil ca cele 90 de grade tradiționale: Nu vor anunța nicio mobilizare, dar vor anunța lovituri cu rachete “asupra centrelor de decizie”, vor strânge șurubul politicii interne și vor consolida în continuare controlul serviciilor speciale asupra multor procese.
sursă: brunobertez.com