26.4 C
București
marți, aprilie 16, 2024
26.4 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriFundațiile Rockefeller și Gates finanțează programul certificatului de vaccinare al OMS

Fundațiile Rockefeller și Gates finanțează programul certificatului de vaccinare al OMS

-

DISTRIBUIE:

Autor: Maria Teodora Șuta

Fundațiile Gates și Rockefeller finanțează certificatul internațional digital de vaccinare, denumit „Pașaport de vaccinare”.

Conceptul de documentare digitală a certificatelor COVID-19 este propus ca un mecanism prin care datele de sănătate pot fi documentate digital printr-un sistem electronic certificat. Acesta poate fi utilizat pentru continuitatea îngrijirii sau ca dovadă a vaccinării în alte scopuri decât cele de sănătate.

În mod surprinzător, certificatul internațional nu este finanțat de țările membre ale OMS, ci de Gates și Rockefeller. OMS a publicat tuturor țărilor membre pe 27 august 2021, liniile directoare pentru introducerea unui certificat de vaccinare digital internațional, precum și liniile directoare de implementare. Ghidul a fost elaborat pentru a ajuta statele membre ale OMS să introducă standarde pentru înregistrarea statutului de vaccinare.

În ceea ce privește sponsorii, s-a menționat că opiniile lor nu au influențat conținutul ghidului. În ghid se afirmă că acest concept de documentare digitală a certificatelor COVID-19 este propus ca un mecanism de certificare electronică a datelor de sănătate legate de COVID-19, ale unei persoane.

Destinatari și scenarii

Destinatarii documentului sunt, în primul rând, autoritățile naționale responsabile cu monitorizarea dezvoltării unei soluții pentru certificatele digitale de vaccinare pentru COVID-19. Ghidul se adresează însă și companiilor private, organizațiilor internaționale, non-guvernamentale și asociațiilor comerciale care doresc sau care ar trebui să sprijine statele membre.

În document sunt descrise două scenarii pentru posibilele utilizări ale evidenței digitale de vaccinare: continuitatea îngrijirii și dovada vaccinării. În ceea ce privește dovada vaccinării, facilitățile de vaccinare ar avea opțiunea de a oferi doze suplimentare, la momentul potrivit. Printr-un program dedicat acestui scop, pacientul ar putea fi informat când este necesară următoarea doză.

Sursă text: ziuanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Băncile europene vor protecție și tratament preferențial

Autor: Oana-Medeea Groza Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul dintre sectoarele de importanţă "strategică", avertizând într-un...

Vrăjeala cu „protestele fermierilor” – sau cum se folosește sistemul iarăși...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat și comentat problema protestelor artificiale ale fermierilor. Au...

Romoșan: Iranul a câștigat deja războiul cu Israel din punctul de...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat conflictul instalat între...

SRS: Mișcarea suveranistă din România a fost fragmentată și decredibilizată de...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img