22.8 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
22.8 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăExterneGândiți-vă la asta! Contrar dorinței globaliștilor, lumea se îndreaptă spre individualism și minimalism

Gândiți-vă la asta! Contrar dorinței globaliștilor, lumea se îndreaptă spre individualism și minimalism

-

DISTRIBUIE:

Autor: James Howard Kunstler

“Nu este suficient să fim împotriva globalismului sau a WEF, trebuie să fim și pentru ceva mai bun.” – Tom Luongo, Or, Goats ‘n Guns

Luongo atrage atenția asupra unui punct important. Vreau să vă gândiţi la asta: există un motiv pentru care cabala globalistă WEF pierde bătălia de a ne controla şi domina pe noi ceilalţi. Ei încearcă să intre direct în curenții opuși realității. Ei încearcă să centralizeze puterea și luarea deciziilor. Dar lumea se mișcă în direcția opusă. Toate obiectivele WEF se bazează pe macro-tendințe din istorie.

Regula care predomină astăzi în lume este că tot ceea ce este organizat la scară uriașă este destinat să se clatine și să eșueze. Nu va exista niciun guvern mondial condus de creaturile Davos sau Bruxelles, sau Washington DC, sau orice alt loc pe care grandioșii și-l imaginează a fi sediul puterii lor mondiale. Acest lucru nu se va întâmpla, așa că puteți înceta să vă faceți griji cu privire la asta. Dar mai bine v-ați pregăti pentru ceea va urma: totul în lumea noastră vrea să devină mai mic, mai lent, mai fin și mai local. Orice se opune acestor tendințe va fi impotriva firescului.

Deoarece toate activitățile pe care le facem ca ființe umane trebuie să meargă în această direcție, vedem industrii uriașe, instituții și aranjamente care se sparg: totul, de la guvernul național la lanțurile de aprovizionare pe distanțe lungi, pentru magazine cu amănuntul gigant, rețele comerciale globale, universități și licee supradimensionate, matrici de transport, orașe metropolitane, mega-ferme și partide politice.

Probabil că în operațiunile de capital organizate, băncile și sistemele monetare, inclusiv piețele financiare, putregaiul și-a făcut deja apariția, dar momentan acest lucru este ascuns. Când acești monștri explodează, așa cum și trebuie, toți ceilalți vor tremura și se vor prăbuși. Acestea trebuie să explodeze, deoarece rezervorul de combustibil este gol.

Producția de petrol din SUA ar fi putut atinge un maxim de aproximativ 13 milioane de barili pe zi, dar cea mai mare parte a producției – aproximativ 8 milioane— este constituită din ulei de șist, ceea ce este o manifestare a datoriei noastre uriașe din 2009. Acum, că ne aflăm la limita absolută a datoriei, suntem, de asemenea, la limita rezervelor de petrol de șist. Producția de petrol de șist a avut loc în paralel cu acumularea tuturor acestor datorii, atât în ceea ce privește dimensiunea, cât și rata de creștere, și când datoria se va înrăutăți – adică atunci când vom intra în incapacitate de plată – sectorul de capital organizat va exploda și producția de petrol de șist va scădea la fel de brusc pe cât a crescut. De asemenea, este un fapt că uleiul de șist este supus limitelor naturale – nu mai avem situri de forat.

Asta-i America. Situaţia în Europa s-a înrăutăţit mult, deoarece, în afară de petrolul care rămâne în Marea Nordului (nu prea mult), Europa nu are petrol. Cel mai mare câmp de gaze din Europa – Groningen din Olanda – este așteptat să se închidă în luna octombrie a acestui an. Știți cu toții ce s-a întâmplat cu conductele Nord Stream. Apoi Germania, într-o stare de fugă psihotică, și-a închis întreaga industrie nucleară, în timp ce Franța pur și simplu nu își înlocuiește centralele nucleare pe măsură ce acestea se degradează. Europa este complet distrusă. Nu va avea nimic din ceea ce am putea numi o industrie modernă. Între timp, WEF îi distrage pe europeni cu politici “green”, o invazie necontrolată a imigranților și confuzie sexuală.

Desigur, Statele Unite suferă de aceeași nebunie, dar niciuna dintre acestea nu modifică tendințele macroeconomice reale. Guvernul nostru federal nu devine mai puternic, se sparge, începând de la vârf, cu un președinte incompetent mental – secretul pe care deja toată lumea îl știe. Agenții, precum Departamentul de Justiție și Securitate Internă, pot părea mai tiranice în acest moment, dar de fapt se descompun ca instituții pentru că, în anarhia lor, ele au pierdut încrederea oamenilor – și nimic nu este mai important pentru o societate civilizată decât încrederea în lege. Asta înseamnă consimțământul celor guvernați.

Astfel, perioada de tranziţie dezordonată în care ne aflăm nu merge în direcţia unei mai mari dominaţii a giganţilor, ci în cea a supravieţuirii celor mici şi agili. Nu vom asista la formarea capitalului ca în orgia vremurilor recente, ci mai degrabă la dispariţia lucrurilor despre care se presupune în mod fals că sunt capitale, la contracţia lor şi nu la expansiunea lor. Vă veți strădui să identificați și să păstrați adevărata bogăție, pe care o veți găsi în locuri neașteptate, cum ar fi prietenii pe care vă puteți baza, reputația pentru onestitate, fiabilitatea, abilitățile pe care le-ați dobândit și sănătatea, fizică și psihologică.

WEF nu va putea să-şi impună coşmarul globalist al transumanismului elitist şi al iobagilor monitorizaţi, şi știe asta acum. Le este frică. Yuval Noah Harari chiar a spus acest lucru în public. Figurile politice şi agenţii care servesc această cabală vor fi norocoşi dacă nu sunt spânzuraţi în locuri publice. Criminalii politici de aici din America, farsele, escrocii, agenţii Legii, escrocii electorali, cunosc foarte bine pericolul urmăririi lor iminente, și tocmai de aceea Partidul Democrat şi slujitorii săi acţionează ca nişte nebuni disperaţi.

Dar nu neglijați ingeniozitatea și inventivitatea umană, capacitatea noastră de a ocoli și reinventa sistemele vieții de zi cu zi, chiar dacă facem asta la o scară mică și mai modestă.

Se așteaptă ca economiile locale să se reconstruiască de la producție la comerțul en gros și cu amănuntul. Asteptati-vă la magazine mai mici, mai puține lucruri de cumpărat, dar de o calitate mai bună. Așteptați-vă să fie mult mai puține călătorii pe distanțe lungi și ca mult mai multe evenimente să se întâmple în comunitatea voastră. Așteptați-vă la renașterea culturii locale – teatre, concerte, ziare, baluri – care vor înlocui divertismentul cu care suntem acum obișnuiți. Micile academii private vor înlocui şcolile centrale care s-au închis. Se așteaptă ca mici clinici locale să iasă din cenușa conglomeratelor medicale. Americanii se așteaptă să se întoarcă în biserici ca un mecanism de organizare a relațiilor comunitare. Așteptați-vă la mai multă formalitate. Așteptați-vă ca fiecare dintre noi să simtă un sentiment reînnoit de recunoștință pentru că a fost aici, mai degrabă decât furie, resentimente și nemulțumiri, pentru că este probabil că vom fi mult mai puțini.

sursă: lesakerfrancophone.fr

traducere și adaptare: Oana-Medeea Groza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Gușă: Simion trebuie să acționeze urgent ca să-și salveze partidul, gafele...

Claudiu Târziu ar fi anunțat care este motivul pentru care Cozmin Gușă a refuzat de fapt să candideze la Primăria Capitalei, făcând referire la...

Topul negativ al candidaților la europarlamentare realizat de membrii Clubului de...

Autor: Oana-Medeea Groza În această săptămână, membrii Clubului de Gândire GOLD au analizat profilul candidaților la alegerile europarlamentare, realizând fiecare un top negativ prin care au...

Gușă: Avem două probleme naționale, să-i găsim slujbă lui Iohannis, respectiv...

Autor: Cozmin Gușă Iohannis și Geoană! Doi indivizi care au lucrat la stat toată viața lor, și asta este revoltător doar prin faptul că nu...

Dragoș Bolbose, the new vice president of the Romanian Judo Federation....

Elections were held yesterday for the position of vice president of the Romanian Judo Federation, and the Ordinary General Assembly of the FRJ, which...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img