17.2 C
București
duminică, mai 19, 2024
17.2 C
București
duminică, mai 19, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăPoliticăGușă: Simion trebuie să acționeze urgent ca să-și salveze partidul, gafele lui...

Gușă: Simion trebuie să acționeze urgent ca să-și salveze partidul, gafele lui Lulea nu mai par întâmplătoare! Geoană și Iohannis se bat ca chiorii la Bruxelles.

-

DISTRIBUIE:

Claudiu Târziu ar fi anunțat care este motivul pentru care Cozmin Gușă a refuzat de fapt să candideze la Primăria Capitalei, făcând referire la zvonurile potrivit cărora AUR-ul l-ar putea susține pe Mircea Geoană în cursa pentru prezidențiale. „Mistificarea, manipularea și dezinformarea sunt la ordinea zilei. Unii cred că ne pot păcăli să le facem jocurile sau că măcar ne vor opri din drumul nostru spre schimbarea reală în bine a României. Un partid serios trebuie să aibă propriul candidat la președinție, din interiorul lui. De asemenea, AUR, care vrea să convingă electoratul că este soluția la problemele țării, nu poate să susțină un independent sau să propună o persoană adoptată recent. Responsabilitatea este a liderilor AUR și în această bătălie. Din această perspectivă, nici nu poate fi vorba de sprijinirea unei eventuale candidaturi la președinție a lui Mircea Geoană. Și nici nu a fost vorba în forurile interne ale partidului. Dl. Geoană nu are nici profilul unui candidat care să fie susținut de AUR, fiind un om de stânga, globalist și cu ceva schelete în dulap”, a scris Claudiu Târziu pe pagina sa de Facebook.

Într-o intervenție în emisiunea „Tunurile pe politicieni”, moderată de Claudiu Giurgea la Realitatea PLUS, Cozmin Gușă a făcut precizări importante cu privire la refuzul său de a candida și a dezvăluit detalii despre problemele din interiorul partidului AUR.

„Aș face și eu un comentariu la dezvăluirea Ancăi Alexandrescu apropo de candidatul Cîrstoiu, medicul Cîrstoiu. Legat de Cîrstoiu și candidatura lui, el a venit ca o belea, o belea așezată între  interesele noului Stat Paralel și ale americanilor, care sunt legate de Nicușor Dan, și interesele vechilor securiști, bătrânii, care sunt grupați sub numele generic de Dan Voiculescu, deși puteau fi grupați și sub numele de Florian Coldea, căci vorbim despre noua și vechea securitate. De asemenea, vă puteți explica de ce am fost adus în poziția să renunț la candidatură, într-un mod absurd, pentru că nu era decât o condiție minimală, după părerea mea în acel moment, dar lămurim la punctul doi. Eu am acceptat să candidez dacă George Simion, odată cu mine și-ar fi oficializat candidatura. Toată lumea s-a mirat că Simion n-a fost de acord, dar nu atât Simion, cât și restul colegilor din partid, și când s-au mirat, după ce a apărut sondajul de la Insomar, care mă plasa pe locul 2 după Nicușor Dan, favoritul doamnei Kavalec și al lui Coldea și al americanilor, înaintea lui Piedone și a lui ăsta, Cîrstoiu Cătălin, săracul, cu punctajul lui care, unde s-ar fi dus punctajul lui de independent, punctele de la PSD și de la PNL, probabil că la mine, că eu am fost Secretarul General al PSD în trecut, eu am fost  șeful de campanie pe la băieții ăștilalți la un moment dat. Acum, cine pierde? Pierde Lucian Pahonțu, în primul rând Lucian Pahonțu, deoarece Cîrstoiu,  după cum a recunoscut într-un interviu al lui Ionuț Cristache, a fost și este candidatul lui Pahonțu, impus de Klaus Iohannis, numai că și Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu au câte un candidat de rezervă. Iohannis, ca să fie bine cu americanii îl are pe Nicușor Dan și Ciolacu, după cum s-a și văzut din împărțeala candidaturilor pe sectoare, îl are pe Piedone. Normal, că nu numai din motiv de Dan Voiculescu Marcel Ciolacu are interesul cu Piedone, dar și pentru că vechii și bătrânii securiști sunt niște oameni care au fost în legătură cu tatăl lui. Dar asta este o poveste lungă, putem discuta oricând, dar suntem la ’Tunurile pe politicieni’ și atunci aceste informații au sens.

Zvonul conform căruia Mircea Geoană ar fi susținut de AUR este motivul pentru care Cozmin Gușă nu mai candidează?

„Răspund la ce zice Târziu că sunt bine pregătit. Bine că a fost pus să răspundă în românește pentru că, din nefericire pentru el, este singurul candidat de pe lista AUR care nu știe nicio limbă străină. Nimic! Nici măcar ca Raluca Turcan, care vorbește rusă foarte bine, a făcut școala la Moscova, e prietenă cu soția lui Klaus Iohannis și cu soția lui Michael Schmidt, cu celebra Veronica, nu Micle, Veronica, care a fost căsătorită cu un consilier al lui Vladimir Putin. Prietenul lui Iohannis, despre el vorbim. Revenim…. Nu știe nici o limbă străină, dar asta nu l-a împiedicat să fie curajos în declarații, pentru că el este exponentul unor cercuri, din păcate, unele cercuri care vin și din ortodoxie, dar nu mai sunt atât de puternice sprijinindu-l, pentru că acolo a intervenit Mihai Neamțu, la AUR, cu relații mai sus la ortodoxie decât Claudiu Târziu. Dar Claudiu Târziu, într-adevăr, viza, el personal și vizează o candidatură la prezidențiale, din partea AUR, de aia a fost acest deranj la AUR.

Apropo de asta, noi în Cornu avem o mănăstire, poate cea mai frumoasă din Prahova și, adineaori am fost pe acolo; mai vorbesc cu călugărițele, e o mănăstire mare, sunt 25 de călugărițe, o să fie 27 de săptămâna viitoare, dar toate sunt cu studii și una dintre ele, nu pot să spun care, absolventă de 2 facultăți, sunt 4 absolvente de 2 facultăți, a venit la mine, așa și zice: ‘Domnul Gușă, am înțeles de ce l-ați condiționat pe George Simion să candideze.  De ce, soră? Pentru că cel de pe locul 1, Domnul Terheș, este greco-catolic și are alt partid. Cel de pe locul 2, Târziu, e fariseu (vorbește de lista de la europarlamentare, în mintea ei erau posibilii candidați). E normal ca dumneavoastră să-l susțineți pe Simion, că ăsta e român ortodox și știu că ați tot spus că nu mai trebuie să fie decât un român ortodox, familist cu copii, ca să fie în regulă…’ Până și această călugăriță, soră, cum i-am spus eu, a priceput condiția mea pentru George Simion. Claudiu Târziu poate să-și imagineze orice, însă comentariile lui nu au  relevanță atâta timp cât ele sunt realizate de pe acea poziție. Claudiu Târziu, dacă ar fi fost de bună credință, trebuia să spună că e o veste foarte bună, de exemplu, că vine alături de noi Cozmin Gușă, ne ajută. Celălalt, Lulea, care și el este de confesiune romano-catolică, ceangău, dacă e să vorbim, că tot vin liturghia și sărbătorile noastre, e romano-catolic și prieten cu Maia Sandu. Și ăla, în loc să zică, ce bine că ne ajută. Cu cât ne ajută? Puțin, dar ne ajută, nu avem noi ce are el. El s-a apucat să spună: ’copiii spun lucruri trăsnite’!? Cum să te duci mai departe cu  alde Târziu și Lulea în condițiile în care ei fac, de fapt, totul împotriva succesului partidului?

Nu ascund faptul că în după-amiaza asta am stat vreo 2 ore cu George Simion, a trecut pe la mine și i-am explicat. Nu s-a putut asta cu candidatura ta, să o anunți deodată cu a mea la primărie, nu mă mai duc la primărie că nu-mi doream asta decât ca să putem să sprijinim un candidat suveranist, dar dacă nu lămurești treburile cu alde Lulea, cu alde Târziu, dar trebuie să le lămurească în așa fel încât să nu aibă nimeni îndoieli, nu să le lămurească la modul ‘am stat cu ei de vorbă și ne-am lămurit’; nu, dacă el nu arată partidului și opiniei publice că este lider și că nu-și bate joc de el Lulea sau Târziu, i-am explicat lui George Simion că partidul, așa cum zicea Bogdan Comaroni mai devreme la voi la emisiune, o va lua pe o spirală a neîncrederii nucleului de bază, nucleu de bază al suveraniștilor care poate să fie concesiv, poate să fie tolerant dacă nu se trădează idealurile. AUR-ul oricum a intrat în întârziere pentru că n-a condamnat  carnagiul de la Moscova, un carnagiu de ortodocși, care a fost organizat de către alții, AUR nu a condamnat carnagiul din Fâșia Gaza, AUR se poziționează ciudat. S-a ajuns la o polarizare a opiniilor în care, dacă George Simion nu face ceea ce trebuie, n-o să mai apară ca acel lider suveranist de care România are nevoie. Și va fi mai mare păcatul pentru că zestrea lui electorală, munculița lui asta de mulți ani, de cel puțin 15 ani, va fi scoasă la mezat. Știți ce înseamnă mezat? Înseamnă ceva ce-i place lui Lulea: vânzarea bunurilor la preț redus, bunurile astea electorale, zestrea electorală. Suntem în această situație. Și ca să revin la Târziu, nu poate să vorbească, săracul, în felul ăsta,  nu poate să facă asemenea declarații, el trebuie să-i mulțumească Lui Dumnezeu că n-a fost atacat de colegii de partid și că merge la Bruxelles de pe locul 2 fără să știe nici o limbă străină, fără să mai vorbesc despre altele.”

Întrebat de ce era George Simion împins să candideze la europarlamentare de către Marius Lulea și Claudiu Târziu, Cozmin Gușă a clarificat următoarele:

„George Simion nu este atât de slab pe cât pare, că de aici e și problema lui. Dacă George Simion ar fi un puc de ăsta ca la hochei pe care să-l miște atât de ușor Lulea sau Târziu, sau alții de pe acolo, ar fi tragic, dar nu e așa. El s-a încurcat în niște strategii, a dat prea multă autoritate și autonomie unuia ca Lulea care este om de afaceri și probabil că și-a văzut interesul în această perioadă. Cei de la investigații, de pe la mai multe redacții lucrează… Este nevoie de modestie, precizie și expertiză pentru ca să poți să escaladezi, cum zic japonezii, să ajungi deasupra norului de pe muntele Fuji. Ăia se califică în Japonia, care pot să escaladeze și ajung deasupra brâului de nori de pe muntele Fuji. Asta se discută acuma și, atenție, nu este o discuție importantă doar pentru AUR, este o discuție care vectorizează alegerile. Dacă George Simion, nu mi-aș dori, dar dacă el își pierde suflul, devine posibilă strategia de tur 2 între candidatul PNL și candidatul PSD. Dacă George Simion ar fi acceptat strategia mea (tot am câștigat două alegeri în România, nu m-am băgat degeaba în acest lucru) să-și anunțe în forță în acest moment candidatura la prezidențiale, să merg eu, hai să fiu modest, împreună cu 5.000 de oameni din România, să zicem cam 100 de oameni pe județ, dar nu sunt orice fel de oameni, sunt vectori, să stăm în spatele lui, eu cu candidatura la primăria București, dacă se retrăgea și Cîrstoiu era mai bine și mă mișcam în stânga și-n dreapta și-i  destabilizam, pe unul gras și pe unul slab, nu era mare lucru ca să câștigăm primăria Capitalei.

N-a acceptat! Și neacceptând, el nu mai are potențial de creștere; el cât a crescut, a crescut pe puterile lui și pe munculița lui, foarte importantă munca lui până în momentul ăsta. Dar atâta poate. I-ați văzut pe Terheș, Târziu, Piperea, care au notorietate de acolo de pe listă, să împingă căruța AUR în ultima vreme, să vorbească pozitiv despre candidatura lui Simion la prezidențiale? N-ați văzut. M-ați văzut pe mine și atât. Am fost singurul vector public, poate mai important decât ăia trei, dar nu contează, iar ăia trei sunt din partid. Iar George Simion dacă-și pierde suflul el nu mai poate să prindă turul 2 și atunci, desigur, se vor modifica și strategiile pentru că cei de la PSD și PNL vor merge împreună la alegeri dacă George Simion rămâne un pericol. Nu vă gândiți la chestia cu Geoană că s-a fâsâit, a fost un interes pentru chestia asta cu AUR, dar Geoană fără partid nu are șanse pe turul 2.

Vă dau o știre în exclusivitate! Știți care este meciul zilei la Bruxelles despre care se vorbește, să zicem, în cabinetul lui Gitenstein? Meciul dintre Iohannis și Geoană! Nu glumesc, sunt informații clare. Iohannis își trimite toți mesagerii ca să-l susțină pentru NATO și Geoană îi destructurează în fiecare după-amiază toată această susținere. Râde toată lumea, râde tot Bruxell-ul de noi și Gitenstein când o mai cheamă pe Laura Codruța Kovesi, stau amândoi și hăhăiesc de prostia liderilor români. Iohannis, cea și Geoană, hăis – asta e România azi, ca să înțelegeți.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Putin și Xi au finalizat schița proiectului Noii Ordini Mondiale (NOM)....

Autor: Daria Gușă Pozele din vizita lui Putin la Beijing, unde el și Xi Jinping au pus în scenă un adevărat spectacol, ni-i arată inclusiv...

Câtă rușine! Pentru magistrați!

Autor: Sorin Roșca Stănescu Este de neimaginat. Un magistrat al României se plânge că indemnizația sa este mai mică decât a unui frizer. Omul se...

Realitatea PLUS face apel la Clubul de Presă și instituțiile de...

Ținând cont de atacurile publice ale lui Cristian Popescu Piedone și ale partidului din spatele său, PUSL, prin  plângeri penale la adresa Realitatea PLUS...

Piedone a atribuit 11 contracte de 1,9 milioane lei în numai...

În 30 aprilie 2024, firma Geca Impex PM a primit de la Primăria Sectorului 5, în mai puțin de 3 ore, 11 contracte în...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img