24.6 C
București
vineri, iulie 19, 2024
24.6 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăExterneÎi mai pasă cuiva de alegerile din SUA?

Îi mai pasă cuiva de alegerile din SUA?

-

DISTRIBUIE:

Autor: Caitlin Johnstone

Este atât de evident în acest moment că SUA sunt conduse de manageri de imperiu nealeși care lansează în cursa electorală candidați prezidențiali pe jumătate morți, pe jumătate idioți pentru a păcăli americanii să creadă că trăiesc într-o democrație.

Chiar nu mi-ar putea păsa mai puțin cine câștigă alegerile din SUA; în mintea mea Dementia Meat Puppet și Reality TV Oligarch sunt ambele simboluri potrivite pentru a reprezenta imperiul SUA. Şi asta e un președinte SUA: un reprezentant simbolic fără putere reală.

Chiar nu văd cum ar putea cuiva să-i mai pese de această prostie. Este atât de evident în acest moment că SUA este condusă de manageri de imperiu nealeși, care aruncă în cursa prezidențială candidați pe jumătate morți, pe jumătate idioți pentru a-i păcăli pe americani să creadă că trăiesc într-o democrație. Acei manageri ai imperiului vor face tot ce vor, indiferent de modul în care voi și compatrioții votați. Sistemul dumneavoastră electoral este o jucărie falsă de plastic pe care v-o dau să vă jucați, astfel încât să nu interferați cu mecanismel mașinii imperiale.

Nu există răspunsuri în politica electorală. Începe să cauți răspunsuri în altă parte.

O altă lovitură de stat militară a fost împiedicată miercuri în Bolivia, când oamenii au inundat străzile în sprijinul guvernului lor socialist.

Totul în societatea noastră este orientat spre a-i face pe oameni să uite ce mulți suntem și cât de ușor ar fi pentru noi să ne impunem voința prin protest masiv. Sudul global este singurul loc în care se întâmplă ceva real din punct de vedere politic în prezent.

Felul în care oficialii SUA continuă să afirme în mod fals că Israelul a acceptat un acord de pace și Hamas este singura parte care îl respinge îmi amintește de acel moment în care au insistat că președintele real al Venezuelei a fost un tip pe care l-au ales la întâmplare pentru această poziție. Ei încearcă doar să impună o narațiune pentru care nu are nicio bază factuală, prin repetiție și forța voinței.

Cel mai mare scandal pe care Julian Assange l-a dezvăluit despre imperiul care ne conduce nu a fost reprezentat de crimele de război clasificate, operațiunile ascunse sau corupția ascunsă, ci faptul că puterea americană va distruge fără milă viața unui jurnalist pentru expunerea criminalității sale.

Argumentul “Hamas folosește scuturi umane” este în esență “Trebuie să atacăm zonele civile deoarece Hamas se ascunde în zone civile știind că nu vom ataca niciodată zonele civile, deci de-aia trebuie să atacăm zonele civile în fiecare zi.”

Trebuie să fie aiurea să fii un artist extrem de talentat sau un comediant strălucit și să știi că nu vei atinge niciodată succesul și zona mainstream, pentru că nimeni care spune adevărul și care atacă puterea nu este lăudat și promovat în falsa noastră civilizație din plastic.

Una dintre cele mai mari provocări atunci când crești copii în această distopie este să fii un părinte bun și să îi protejezi de traume, asigurându-te, în același timp, că, în ciuda modului bun în care-i crești, ei încă își păstrează o neîncredere agresivă față de figurile autoritare.

Continuați să vă opuneți politicilor belicoase ale SUA pentru tot restul vieții. Nici Gaza să nu fie o excepție în acest sens. SUA și aliații săi fac ÎNTOTDEAUNA lucruri rele și crime ca aceasta și ÎNTOTDEAUNA mint despre asta, iar mass-media îi ajută ÎNTOTDEAUNA să mintă despre asta. Aceasta nu este o noutate, este doar prima dată în ultimele decenii când un număr mare de occidentali au fost extrem de critici cu privire la politica externă a imperiului centrat în SUA, pentru că este mai evident decât restul crimelor pe care le face imperiul.

Acest rahat s-a întâmplat în mod continuu și va continua să se întâmple după ce măcelul din Gaza se va fi terminat. Trebuie doar să acordați o atenție deosebită mașinii de război a SUA și vocilor critice care monitorizează crimele sale.

Opoziția față de politica externă ucigașă a imperiului SUA este un punct sensibil, din punctul de vedere al rezistenței. Este domeniul asupra căruia managerii imperiului înșiși acordă cea mai mare atenție.

Dacă vă concentrați pe problemele interne, veți vedea că sunteți relativ tolerați de cel puțin o facțiune politică principală, dar dacă atacați mașina de război imperială, îi veți vedea pe apologeții imperiului sărind la gât din toate direcțiile. Acest lucru se datorează faptului că abilitatea de a provoca în mod liber violență militară în masă asupra populațiilor neascultătoare este mult, mult mai importantă pentru structura puterii imperiale decât problemele domestice, cum ar fi avortul sau drepturile LGBTQ, sau chiar probleme cum ar fi brutalitatea poliției și echitatea economică. Acest lucru nu înseamnă că aceste probleme nu sunt importante, înseamnă doar că sunt lipsite de importanță pentru conducătorii noștri în comparație cu accentul pe care îl pun pe violența militară în masă nerestricționată.

Războiul este liantul care ține împreună imperiul nedeclarat care este centralizat în jurul Statelor Unite. Mașina de război este aspectul cel mai agresiv protejat al imperiului din același motiv pentru care corpurile noastre formează bariere osoase de protecție în jurul organelor noastre cele mai vitale cu craniul și cu cutia toracică; este aspectul cel mai important pentru supraviețuirea imperiului. Dar, la fel ca organele vitale, este de asemenea și cea mai moale și sensibilă parte a imperiului.

Este mult mai ușor să indici filmarea a ceea ce fac ei în Fâșia Gaza și să spui “Acest lucru este rău” decât să explici dinamica abuzivă a nedreptății economice, exploatarea și opresiunea care au loc în propria țară, pentru că este vorba de un rău mai evident. De aceea, propaganda mass-media despre războaie, militarism și atrocități genocidale din imperiu este mult mai agresivă decât cea referitoare la problemele interne: necesită mult mai multă apărare și apologie.

Deci politica belicoasă a SUA și a aliaților și partenerilor săi este cea mai slabă, cea mai vulnerabilă parte a structurii puterii imperiale și, de asemenea, este cea mai vitală, dar este și cea mai periculoasă şi distructivă. De aceea, personal, aleg să-mi concentrez cea mai mare parte a energiei asupra acestor probleme. Nu pentru că alte probleme nu contează, ci pentru că asta este cea mai eficientă utilizare a puterii mele de rezistență.

sursă: caitlinjohnstone.com

traducere și adaptare: Oana-Medeea Groza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Pe Geoană îl lasă nervii! Dă în judecată jurnaliste de top...

În 24 de ore, Mircea Geoană face două manevre extrem de ciudate, dar care pot fi conexate într-un scenariu care devoalează faptul că pe...

Președintele și „Guvernul său”

Autor: Sorin Roșca Stănescu Tot de la Cotroceni, tot din rândul mult prea înțelepților consilieri prezidențiali, a fost lansat în această săptămână un nou scenariu....

#NoMercyForEurope, asta pare deviza lui Biden&Obama&Nuland&Company.

Americanii doritori de război și LGBT-ism ne-au mai căptușit încă 5 ani cu Ursula Von der Leyen la conducere! Negocierile de azi noapte și...

Petrișor Peiu, despre cazul tinerei ucise de urs: lipsa de solidaritate...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, Petrișor Peiu a comentat cumplitul atac al unui urs asupra unei tinere, soldat cu moartea acesteia. De-a lungul...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img