In decurs de 24 de ore, o detinuta politic din Germania a decedat in inchisoare la 96 de ani. Iar Tribunalul Penal International a emis mandat de arestare pentru genocid pe numele lui Beniamin Netanyahu. Mandatul lui nu se va onora niciodata, indiferent cate crime va mai face, chiar daca seful diplomatiei UE sustine ca tarile uniunii ar trebui sa dea curs mandatului. Si va continua sa primeasca ovatii in picioare in Congresul Statelor Unite.
Chiar era interesant daca erau intrebati prezidentiabilii de cine vor asculta: de mandatul de la Haga sau de frica de Washington?
Ursula Haverbeck nu a omorat pe nimeni si nu a furat nimic. A suferit multiple condamnari pentru crima de a nu crede versiunea oficiala despre holocaust. De zeci de ani a fost tracasata, tarata prin tribunale, amendata, inchisa, eliberata, inchisa din nou de un sistem care nu ii cerea decat sa se lepede de credinta ei gresita si sa imbratiseze credinta corecta a expertilor. Mandatele ei chiar s-au pus in aplicare. O armata infernala de procurori, politisti, gardieni de inchisoare, activisti din ONG-uri, jurnalisti din presa oficiala, profesori de liceu si academicieni, cineasti si editori s-au ridicat contra ei si au incercat sa ii schimbe convingerile. Dar batrana a refuzat reeducarea, care i-ar fi garantat o pensie tihnita, prospera, in libertate.
Cumva, sistemul actual din Germania si din zeci de alte tari, prin care Netanyahu se va plimba fara stres, a considerat ca opiniile Ursulei Haverbeck sunt un pericol mult mai mare pentru umanitate, decat bombele lui cu fosfor, decat spitalele si corturile de refugiati bombardati.
La auzul vestii ca s-a emis mandat de arest pe numele lui, Beniamin Netanyahu a acuzat Tribunalul de la Haga de antisemitism. El neaga ca guvernul pe care il conduce comite de peste un an un genocid contra populatiei palestiniene civile din lagarul care e Gaza. Cele aproape 40.000 de victime directe, dintre care 70% femei si copii, sau cele 200.000 de victime indirecte, estimate in The Lancet, fie nu exista pentru el, fie nu conteaza. Evident, nu risca absolut nimic pentru negationism. Pentru ca nu exista vreo lege pentru negarea crimelor din prezent, doar pentru anumite crime de acum 80 de ani.
Aproape toti cei ce se intituleaza intelectuali publici sau politicieni onorabili se arata de acord cu acest principiu straniu. Nu lipsesc de cateva ori pe an de la comemorarile acelui eveniment petrecut mult inainte sa se fi nascut, il reamintesc ritualic in discursuri, mimeaza indignarea sau emotia fata de acele povesti si totala indiferenta fata de cele ce se intampla in direct sub ochii nostri.
Pana si papa Francisc a fost certat ca a folosit cuvantul genocid pentru a descrie situatia din Gaza, de alta batrana de 93 de ani, supravietuitoare a holocaustului, pe care papa o vizitase umil in urma cu ceva timp. Desigur, nici ea nu risca vreun proces pentru negationism. Interesant acest contrast intre batranica – victima, omagiata si ridicata pe un piedestal de pe care il cearta si pe papa de la Roma, fata de batranica germana, hulita si in stirile care-i anuntau decesul pentru extremismul ei.
Ca nu cumva sa aiba o astfel de soarta, elevii români studiaza obligatoriu materia holocaustului si ar face bine sa bage la cap raspunsurile corecte.
sursă: Telegram Reactiunea