Autor: Iosefina Pascal
“Lăcătușii lui Coldea” partea a doua – Documente uluitoare despre ferma din Buzău, afaceri cu păcănele, escrocherii internaționale și legăturile cu Rusia
Continuăm saga “Pensionar special și neliniștit” despre viața și OPERAtiva lui Florian Coldea. Astăzi vă prezint extinderea escrocheriilor CryptoDATA nivel INTERNAȚIONAL: de la originea companiei, la escrocheriile internaționale și legăturile cu Rusia.
Înainte de toate, le mulțumesc public tuturor surselor care, în ciuda presiunilor și riscurilor, au decis să colaboreze în realizarea anchetei pentru a devoala această caracatiță infracțională.
Sursele din anturajul lui Florian Coldea mi-au relatat despre noul proiect al CryptoDATA, proiect discutat chiar în Dubai la festivalul UNTOLD la masa lui Ovidiu Toma: Crearea unui token (criptomoneda) pentru plăți la festivalul UNTOLD și nu numai.
Are sens, având în vedere faptul că fix atunci a avut loc lansarea platformei Zixxar în Dubai, iar CryptoDATA este partenerul oficial al UNTOLD Dubai.
De ce ar fi nevoie de o criptomoneda pentru a plăti un ciuco și o vodcă la un festival? E un mister!
Platformele Zixxar și Edain sunt prezentate drept proiecte revoluționare, realizate în parteneriat cu CryptoDATA, în domeniul inteligenței artificiale, minatului de criptomonede, analizei de tip Big Data (baze de date) și comerțului cu date. În realitate, acestea sunt una și aceeași firmă, deținută chiar de Ovidiu Toma, patronul CryptoDATA.
Ce spun creatorii proiectului: “Ce presupune , de fapt , proiectul Edain ? În termeni simpli , Edain Technologies vrea să acumuleze cât mai multe informații existente în mediul digital într – un Knowledge Vault bazat pe tehnologia proprie ( C + 8 ) , să le proceseze , să le interpreteze cu ajutorul inteligenței artificiale , şi apoi să le vândă”.
Toate aceste firme au fost create în anul 2021 și au” bubuit”, simultan, în 2022, fiecare având o cifra de afaceri uriașă.
Pe platforma Edain găsim de vânzare fix telefoanele și laptopurile de la CryptoDATA, alea aduse cu acte false din China în România de colonelul Bogdan Mărunțiș.
Și mai găsim și păcănele online, casino, pariuri, slot-machine online, activități serioase.
Și, Evident, nu putea lipsi schema deja rulată pentru CryptoDATA și Karatbars, adică “super oferta” pentru investitori. Mai exact, primești un telefon de la CryptoDATA și o excursie în Dubai dacă investești 3000 de euro în escrocheria lor.
Escrocherii promovate la nivel internațional, cu precădere la evenimente în India, unde se află chiar acum Ovidiu Toma, alături de bunul său prieten, Salman Khan.
Ovidiu Toma a investit mulți bani pentru a fi numit “Duke Ovidiu” de Monte Carlo și pentru a avea acces la diverse evenimente frecventate de oameni cu foarte mulți bani și influență, mai ales în Monte Carlo și Elveția. Totul pentru a promova “Proiectul”…
Partenerul fantomatic al proiectului Edain este firma Prisma Analytics, fondată de un personaj interesant, Hardy Schloer, care se revendică drept “cel mai mare gânditor global(ist)” și un pionier în domeniul inteligenței artificiale. Acesta a făcut niște declarații interesante despre monede digitale, agricultura și relația România – Rusia:
Hardy Schloer :” Aceste criptomonede sunt peste tot, dar nu vor supravietui, sunt ca drojdia, ca o colonie de micro-organisme care se hranesc cu propriile reziduuri. Ele sunt un simptom, nu o solutie.”
Hardy Schloer: ” Vom putea urmări fiecare unitate monetară printr-un cod IP. Vom elimina complet infracțiunile financiare, vom elimina evaziunea fiscală, vom elimina toate aceste lucruri. Vom știi unde se va afla fiecare unitate monetară pe această planetă. Vom ajunge acolo. Aceasta este o dezvoltare implicită a tehnologiei. Lucrurile vor fi făcute pentru că pot fi făcute. Evident, ne mergem către o lume cu mai mult control, nu cu mai puțin. ”
Hardy Schloer: “Este nevoie să aplicăm instrumente de inteligență artificială pentru luarea deciziilor și gestionarea sarcinilor în agricultură. Cine crede că viitorul aprovizionării noastre cu alimente, în special cultivarea terenurilor agricole și creșterea animalelor este ceva neimportant și ar trebui lăsat doar în mâna țăranilor, greșește. “
Dar, șocant e ce declara “creierul” de la Edain, Hardy Schloer, despre Rusia și UE în 2015:
” Angela Merkel discută cu Putin? Da. Preşedintele francez, Francois Hollande, discută cu Putin? Da. Premierul italian discută cu Putin? Da. Şi-atunci România de ce ar trebui să fie ca un copil care să facă ceea ce-i spune părintele UE să facă? România trebuie să se trezească, să se emancipeze şi să gândească pentru ea însăşi, să acţioneze pentru ea însăşi şi să acţioneze regional. Pentru că România este la graniţa unei adevărate probleme, nu Germania, nu Franţa, nu Italia. Şi atunci de ce ar trebui să ia ei decizii pentru România?” Schloer mai spune că aderarea ţărilor din Europa de Este la Uniunea Europeană a fost o greşeală: „Putea să fie Uniunea Est-Europeană, spre exemplu, şi nu ar fi fost deloc un lucru rău, pentru că ţările din Europa de Est au o istorii similare, culturi similare, precum şi probleme şi resurse similare. Spre exemplu, solul din Bulgaria şi până în Letonia este cel mai fertil din lume, cu oportunităţi minunate pentru irigaţii. Cred cu fermitate că România ar trebui să preia iniţiativa în crearea acestui coridor estic al cooperării economice, în primul rând pentru consolidarea sectorului agricol şi pentru ca regiunea să devină puntea agroalimentară dintre Est şi Vest. Europa de Est ar trebui să se concentreze de acum pe producţia alimentară, acolo stă adevărata valoare a regiunii, însă trebuie să lucreze la implementarea tehnologiilor moderne pentru a se eficientiza”.
Dacă ne uităm pe site-ul Prisma Analytics, o sa observăm că toate adresele companiei sunt fictive, iar numărul de telefon de contact este același pentru toate sucursalele.
Nu trebuie să vă mirați de faptul că, indiferent de numele firmei, vorbim despre aceeași schemă de îmbogățire rapidă și spălare de bani prin escrocherii și acumulare de date, pentru că inclusiv compania CryptoDATA a fost creată printr-o înșelătorie de mari proporții.
Compania CryptoDATA a apărut prin devalizarea GEROM S. A. de către colonelul Bogdan Mărunțiș, mama sa, Elisabeta Mărunțiș și complicii lor de la CryptoDATA, folosind activele companiei în mod ilegal și bani guvernamentali.
Extras din documentele instanței:
“Profitând de calitatea de director economic deţinută la GEROM dar şi de raporturile cu fostul management al GEROM S.A. , BREAHNĂ SERGIU , BULĂȚEL SERGIU şi COJOCARU EUGEN , au realizat un mecanism în care şi – au facilitat diverse ” favoruri ” reciproce , ce reprezentau interese personale , ELISABETA MĂRUȚIȘ a derulat un management financiar – contabil care în timp a provocat societăţii pierderi majore , prin deturnarea activelor şi valorilor spre alte destinaţii .
Astfel , ELISABETA MĂRUȚIȘ a dezvoltat o adevărată afacere în spaţiile deţinute de GEROM S.A. , prin închirieri , în opinia noastră , în defavoarea societăţii şi prestarea de activităţi aducătoare de profit – firmelor înfiinţate și deținute de ea în asociere sau prin interpuşi , dar coordonate de aceasta şi de fiul său, BOGDAN MĂRUNȚIȘ.
Investigaţiile axate pe documentarea acestor aspecte au relevat că MĂRUNŢIŞ ELISABETA a înființat prin interpusul STANCIU MARIA , mama acesteia , S.C. JET WASH MBG S.R.L., care se ocupă de ” Întreţinerea şi repararea autovehiculelor ” .
Pentru a presta activități în această locație , între S.C. GEROM S.R.L. şi JET WASH MBG intervenit contractul de locaţiune nr . 162/2013 şi actul adiţional din 2016 , ce poate fi apreciat ca dezavantajos pentru locator . Începând cu anul 2016 , societatea si – a completat obiectul de activitate cu activităţi specifice domeniului IT , şi anume prelucrarea datelor , administrarea paginilor web şi activităţi conexe ; activităţi de realizare a software – ului la comandă ; activităţi ale portalurilor web ; etc ” . În aceeaşi perioadă , în hala principală a societăţii , au fost instalate echipamente software , echipamente care conform aprecierilor unor specialişti în domeniu au un consum semnificativ de energie electrică . Investigaţiile realizate cu privire la locaţia amintită au confirmat că în hala de producție ” sunt dispuse astfel de echipamente software de care se ocupă câţiva „ tineri ” coordonaţi de MĂRUNŢIŞ BOGDAN ( are o prezenţă rară în cadrul locaţiei ) şi COJOCARU EUGEN fost preşedinte al consiliului de administraţie GEROM S.A.
Un alt aspect care întăreşte faptul că acestă „ afacere ” aparţine familiei MĂRUNŢIŞ este generat şi de solicitarea datată 10.10.2017 , din partea S.C. JET WASH MBG S.R.L. către OSIM , de patentare a mărcii ,, CRYPTODATA ” – asumată de cei doi prin poziţiile declarate de Blockchain Consulting Services at Cryptodata – COJOCARU EUGEN şi CEO Cryptodata – MĂRUNŢIŞ BOGDAN . De asemenea , în anul 2018 , societăţii , cu MĂRUNŢIŞ ELISABETA menţionată ca persoană de contact , i – a fost acceptată finanţarea pentru achiziţia unui număr de 165 de unități procesare data ” în valoare de 1. 033.101 RON, prin Programul Operational Regional Sud – Est REGIO , derulat sub egida Fondului European de Dezvoltare Regională.
Persoanele aflate în anturajul acestuia afirmă că MĂRUNŢIŞ BOGDAN ar ocupa şi un post de pilot militar în cadrul aerodromului – unitatea militară din localitatea Mihail Kogălniceanu , jud . Constanţa . BOGDAN MĂRUNȚIȘ se află în relaţii apropiate cu ATOMEI IONUŢ ROBERT şi TUNESCU IONUŢ GABRIEL , specialişti în domeniul IT , care îl şi ajută pe acest segment de activitate dezvoltat în hala de producţie …
Preocupările antreprenoriale ale ELISABETEI MĂRUNŢIŞ au determinat – o să mai înființeze o serie de societăți comerciale , după cum urmează : – GLOBAL KENDAMA , jud . Buzău , pentru ” Prelucrarea datelor , administrarea paginilor web şi activităţi conexe ” .
În cadrul firmei MĂRUNŢIŞ ELISABETA s – a asociat cu TUNESCU IONUŢ GABRIEL şi ANDREIANU MIHAIL EDUARD. Despre TUNESCU IONUȚ GABRIEL se cunoaște că se află în relații apropiate cu fiul acesteia , MARUNȚIȘ BOGDAN și este unul din specialiştii implicați în proiectul ” CRYPTODATA ” . Iar ANDREIANU MIHAIL EDUARD este cunoscut în lumea mondenă ca ” CRBL “.
În general , legat de activitatea din domeniul CRYPTO , la nivel internaţional dar şi în România , deşi pe site – ul lor pun la dispozitie “cele mai bune servicii de hosting , mining si consultanta in domeniul cryptomonedelor ” , în urma investigaţiilor din mediul acestui domeniu al persoanelor care se îndeletnicesc cu operaţiunile specifice şi în mod deosebit în rândul unor specialişti , se consideră că se operează într – o zonă obscură , încă nerecunoscută pe plan internaţional sau naţional şi cu activitate nerelevantă . Aceste lucruri sunt susţinute şi de faptul că , până în acest moment nu a fost identificată asocierea lor cu o bancă sau brokeri cu activitate majoră , nu au o trasabilitate şi nu sunt cunoscute parteneriate majore , toate acestea fiind elemente esenţiale pentru un serviciu public pe care îl presupun activităţile specifice tranzacţiilor cu monede virtuale . În acelaşi timp opinii ale unor specialişti în materie , exprimă că acest gen de platforme / activităţi pot fi mijloace utile folosite şi în proceduri de spălări de bani sau alte activităţi susceptibile de ilicit. ”
Întâmplător, sau nu, tot în anul 2018 a explodat un scandal mediatic cu privire la posibila finanțare a mișcării #rezist cu criptomonede. Se pare că există un dosar penal la DIICOT, dar bate pasul pe loc.
Tot întâmplător, sau nu, în 2022 au apărut informații BOMBĂ despre o uriașă fermă de criptomonede deținută de adjunctul SVR (SIE din Rusia), acoperită de hala Lukoil, la Ploiești. Conform informațiilor dezvăluite, banii obținuți din fermă ajungeau, printr-o fermă intermediară a Lukoil, în Rusia, în plin război.
Surse apropiate de caz au declarat că există o legătură între ferma de criptomonede din Buzău și ferma rușilor din Ploiești.
În orice caz, puteți observa cum și pentru ce sunt folosite “afacerile” cu criptomonede și, mai grav, cât de protejate sunt.
Avem, deci, încă o confirmare a faptului că Florian Coldea reprezintă o amenințare la adresa securității naționale prin legăturile sulfuroase pe care le are, inclusiv cu Rusia: De la escrocheriile internaționale cu criptomonede și ferme acoperite, la proiecte cu scopul de a acumula și VINDE date, până la asocierea lui cu mercenari și servicii secrete străine… Va urma!