Călin Georgescu face ravagii pe la televiziuni şi pe TikTok cu prostia că pe noi nu trebuie să ne preocupe războiul dintre Rusia şi Ucraina, ci trebuie să fim neutri şi să ne vedem de interesele noastre.
Moderatorii rămân cu gura căscată.
Incult şi limitat cognitiv, agronomul Călin Georgescu se prezintă celor cu deficienţă intelectuală severă ca un fel de profet:
“Credeţi în Iisus Hristos ca Dumnezeu şi Mântuitor?”, îl întreabă preotul Valentin Berechet, iar el răspunde – “Cu toată fiinţa şi conştiinţa şi sufletul meu, îi ofer, i-am oferit, şi i-am dat să pot să înţeleg, să treacă prin mintea mea ceea ce trebuie spus în aceste vremuri”.
În modul ăsta fracturat gramatical, el vrea să spună că, de fapt, spusele lui îi sunt transmise direct de Iisus Hristos.
Inspiraţia dumnezeiască îi ciupeşte coardele vocale.
E harpă divină.
E profet.
Orbită de aura lui, Monica Ghiurco de la TVR1 mai are puţin şi-i cade-n genunchi.
În realitate, cetăţeanul emite aforisme deseori idioate.
L-am auzit vorbind despre “conducătorii de glie”, (în opoziţie cu “deţinătorii vremelnici de putere”, cum sunt Ciucă şi Ciolacu), că aşa ştie el că au fost Mihai Viteazul şi Ştefan cel Mare.
Dom’le, “glie” înseamnă în dicţionar “brazdă de pământ, teren” şi nici Mihai Viteazul, nici Ştefan cel Mare nu au fost “conducători de teren”, ci domnitori.
Da, este adevărat, pentru “glie” există şi înţelesul de “pământ strămoşesc”, dar nici aşa nu se pupă decât în mintea lui Călin Georgescu, care şi-a intitulat asociaţia (sau ce-o fi ea) “Pământul strămoşesc”, (după publicaţia legionară “Pământul strămoşesc”, al Legiunii Arhanghelului Mihail, apărută pe la anul 1927).
Confuzia dintre pământ şi popor îi este caracteristică – l-am auzit spunând că “ţara este o familie mai mare”; (nu, ţara este teritoriul unui stat, iar familia este un grup de oameni), ceea ce dovedeste că, într-adevar, el nu deţine proprietatea termenilor.
L-am auzit vorbind despre “conştiinţa conştientă”, pfui!, mă cutremur!, mai are puţin şi scrie un dicţionar paralel de filosofie nătângă.
Deşi tot timpul e cu credinţa-n dinţi, Călin Georgescu nu cunoaşte nici Biblia, nici o minimă teologie creştină:
“Toată viaţa pe această planetă Pământ pleacă de la cea mai importantă afirmaţie din toată istoria Lumii care a fost făcută de Iisus Hristos: «Dumnezeu este iubire». Punct.”
Punct?!
Ha, ha!
În Biblia autorizată de Sfântul Sinod, afirmaţia “Dumnezeu este iubire” nu este făcută de Iisus Hristos.
Nicăieri.
Ea apare în “Prima Epistolă a lui Ioan” (4:8), ca enunţată de Evanghelistul Ioan.
Nu de Iisus.
Deci, cea mai importantă afirmaţie din istoria lumii, după Georgescu, de la care pleacă toată viaţa pe această planetă Pământ, i se datorează, de fapt, Evanghelistului Ioan, care se pare că a murit pe la anul 100.
Dar, vorba lui Călin Georgescu, “oamenii mari discută despre idei, nu despre oameni”.
Prin urmare, ce mi-e Evanghelistul Ioan, ce mi-e Iisus Hristos (ca om), toţi o apă şi-un pământ, importantă e ideea.
Totuşi, exact ideea nu o prea înţeleg.
Adică, biblic vorbind, viaţa poate pleca de la o afirmaţie?
Desigur, în Geneza, Dumnezeu creează viaţa prin puterea cuvântului:
“20. Apoi a zis Dumnezeu: «Să mişune apele de vietăţi, fiinţe cu viaţă în ele şi păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului!» Şi a fost aşa”.
Dar observăm că viaţa apare în urma unei Porunci, a unei propoziţii imperative, nu în urma unei afirmaţii.
Afirmaţia este o propoziţie enunţiativă care exprimă o constatare, o idee sau o informaţie despre o situaţie.
Afirmaţiile sunt neutre şi descriu ceva considerat adevărat sau real.
De exemplu, “Dumnezeu este iubire” este o afirmaţie, deoarece comunică o idee despre Dumnezeu.
În schimb, “Să mişune apele de vietăţi” este o propoziţie imperativă, pentru că exprimă o poruncă prin care viaţa este creată.
Deci, cum, Georgescule, cum pleacă viaţa (biblic vorbind) de la o afirmaţie?!
Apoi, ţinând cont că istoricii susţin că Ioan şi-a scris prima Epistolă undeva între anii 85-90 şi că Georgescu spune că de la ea pleacă viaţa pe planeta Pământ, răsare întrebarea dacă oamenii de până atunci fuseseră vii când au murit sau erau deja morţi?
Dar peştii şi păsările cărora le-a dat viaţă Dumnezeu, conform versetului citat?
Istoria antică va fi avut loc, sau acolo este vorba despre zombi?
Evanghelistul Ioan nu era viu înainte să vorbească?
Ridicolul nu se încheie aici, pentru că, după asta apare problema cu extratereştrii.
TikTok-ul, – unde, la concurenţă cu Diana Şoşoacă scărpinându-se în timp ce frământă coliva, îl găsim înotând în lacul îngheţat pe doctorul în pedologie (ştiinţa solului) Călin Georgescu, (el se arată că face judo şi călăreşte, după modelul lui Putin, “adică, puşca şi cureaua lată”) -, spuneam că TikTok-ul este plin cu Anunnaki şi extratereştrii reptilieni din Antarctica şi mă întreb dacă şi ei, fiind pe acest Pământ, îşi au originea în afirmaţia Evanghelistului Ioan, găsită de domnul doctor drept izvorul vieţii.
Să remarcăm că afirmaţia “Dumnezeu este iubire” de acum două mii de ani este astăzi tolerată de teologia creştină, pentru o înţelegere la nivel popular.
Faptul că teologia creştină recunoaşte că orice descriere a lui Dumnezeu este incompletă şi limitată face ca afirmaţia “Dumnezeu este iubire. Punct” să aibă un ton absolut şi hidos, un fel de elefant în magazinul de porţelanuri, care nu lasă loc complexităţii şi misterului inerent în înţelegerea divinităţii, precum şi multiplelor interpretări teologice asupra creaţiei şi naturii lui Dumnezeu.
Cu alte cuvinte, este o actualizare primitivă, prostească, destinată imbecililor.
Sunt curios dacă, după această incursiune în simulacrul de înţelepciune al lui Călin Georgescu, doamna Monica Ghiurco de la TVR se dezmeticeşte din adoraţie sau dacă gândirea o răneşte. Admiratorii lui Călin Georgescu ar putea şi ei să se trezească în faţa afirmaţiei aberante a lui Călin Georgescu cum că nu trebuie să ne intereseze ceea ce se petrece în Ucraina:
“Dar pentru noi, ca ţară, este important să fim total neutri faţă de orice fel de conflict, nu este treaba noastră ce se întâmplă…” (TVR1, “Punctul critic”, 31 octombrie 2024, începând cu minutul 48).
Călin Georgescu insistă să spună pe la TVR, ETNO TV, pe TikTok, pe YouTube, pe la toate podcasturile şi conferinţele cu gospodine în provincie, că “strălucirea poporul român stă în neutralitatea sa faţă de orice fel de conflict”.
Şi primeşte aplauze.
Prieteni, asta este o tâmpenie din multe puncte de vedere, dar mai întâi izbeste caracterul ei anticreştin, contrazicând ostentativ versete biblice şi învăţăturile lui Iisus:
– “11. Izbăveşte pe cei ce sunt târâţi la moarte şi pe cei ce se duc clătinându-se la junghiere scapă-i!” (Pildele: 24)
– “8. Deschide gura ta pentru cel mut şi pentru pricina tuturor părăsiţilor.
– 9. Deschide gura ta, judecă drept şi fă dreptate celui sărac şi năpăstuit.” (Pildele: 31)
– “17. Învăţaţi să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ajutaţi pe cel apăsat, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!” (Isaia: 1)
– “4. Mântuiţi pe cel sărman şi pe cel sărac; din mâna păcătosului, izbăviţi-i!” (Psalmul 81)
Ştirile din Ucraina afirmă că acolo se ucid între ei creştinii ortodocşi, prin urmare, după cum se vede din versetele citate, neutralitatea faţă de evenimentele acestea este contrară Bibliei, căci nicăieri nu porunceşte Biblia “vezi-ţi de interesele tale!”, ci din contră.
Să ne amintim că toate aceste versete sunt cuprinse în Porunca din Vechiul Testament (Leviticul 19:18), “Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” (vezi “Originea comună a regulilor lui Hillel şi Iisus în Leviticul 19:18”).
Iisus o reia, o adaugă la “Iubeşte-L pe Dumnezeu” şi spune că, împreună, cele două Porunci rezumă toată Legea.
Ei bine, ocupat cu judo, înot şi călărie, Călin Georgescu nu a avut timp să rumege creştinismul:
“Poziţia mea este că trebuie să ne intereseze strict bunăstarea poporului român. Atât şi nimic mai mult. Nu mă interesează de alţii”. (La ETNO TV)
Ce bărbat, câtă măreţie!
Călin Georgescu nu ştie că acesta este, de fapt, un sarcasm citat din Caragiale:
“Nu voi, stimabile, să ştiu de Europa d-tale, eu voi să ştiu de România mea şi numai de România…” (Caţavencu, “O scrisoare pierdută” – ACTUL III/Scena III)
Gregar, cu gândire de oaie, Călin Georgescu este incapabil să înţeleagă ceea ce înţeleg chiar şi copiii: dacă nu ne interesează de alţii, atunci de ce, când am avea nevoie, i-ar mai interesa pe alţii de noi?!
Este intuitiv că solidaritatea contra agresorului ţine de pragmatism, de interesul poporului nostru.
În al cui interes susţine Călin Georgescu faptul că nu ne interesează cine este agresorul în Ucraina?
Este evident.
În interesul agresorului.
La ETNO TV, moderatoarea – o doamnă normală – îl întreabă pe Călin Georgescu:
“Dar putem vorbi de o stabilitate în condiţiile în care la graniţa noastră se află un conflict…”
Călin Georgescu (o întrerupe cu superioritate):
“Auziţi, vă rog eu frumos, nu mă întrebaţi banalităţi, că intraţi într-o paradigmă din asta învechită, toată lumea întreabă de ceva ce nu e treaba noastră, nu ne interesează aşa ceva”.
Moderatoarea:
“Eu ştiu ce este la graniţă…”
Călin Georgescu:
“Numai puţin.
Nu ştiţi.
Aţi fost acolo?
Personal?”
De aici, dialogul este îndreptat de Călin Georgescu într-o direcţie stupidă, neverosimilă, susţinând că poţi spune că ştii de conflictul ruso-ucrainean numai dacă ai fost acolo personal şi l-ai văzut cu ochii tăi.
Scena este desprinsă din “Peripeţiile bravului soldat Svejk” de Jaroslav Hasek, unde Svejk primeşte o scrisoare de la Antipozi şi reacţionează cu uimire sinceră, spunând că nu ştia că Antipozii există.
Reactivitatea moderatoarei de la ETNO TV l-a incomodat pe Călin Georgescu, şi-a pierdut solemnitatea, a început să fie obraznic şi să facă pe deşteptul.
Un fel de aramă pe faţă.
Călin Georgescu a găsit vreo trei sute de mii de imbecili care să semneze ca el să candideze la preşedinţie.
Imbecilitatea este mai neagră decât prostia.
În raport cu imbecilitatea, prostia este un înger luminos coborât din ceruri.
Călin Georgescu este ca un liliac orb, ghidat de ultrasunete; când îl văd, şobolanii de Ciucă şi Ciolacu strigă la Viorica Dancila: “Mamă, uite o zână!”
Adevărul este că Dăncilă este mama imbecilităţii din politica românească, de la ea s-a spart ţeava.
• Post Scriptum
Deosebirea care, în metafora textului, face din Călin Georgescu un liliac, faţă de şobolanii Viorica Dăncilă, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă (drept exponenţi ai stupidităţii şi inculturii unei mase de politicieni imbecili), este că primul, cum-necum, a înaintat un program politic.
Programul este păşunist, ignoră condiţiile economice şi tehnice ale mileniului al treilea, confundă principiul subsidiarităţii, nu a auzit de managementul policentric – o etapă superioară în direcţia distributismului pe care el îl promovează -, şi avansează valori false, dar este formulat în mod concret de ani de zile şi deci poate stimula o dezbatere.
Deşi este discutabil, programul pe care Călin Georgescu şi-l atribuie este, în mod ciudat, superior prostiilor pe care el însuşi le debitează si superior capaciţătii sale de inferenţă (provoacă suspiciunea că altcineva i-l va fi scris).
O altă deosebire faţă de şobolănime este că, deşi spune tâmpenii, el ridică mereu problema fericirii, care pentru ceilalţi este un fel de teorie cuantică.
Adică, întrucâtva a trecut pe lângă unele probleme fundamentale, dar le reflectă ca o oglindă ondulată, ceea ce solicită chinul a zece înţelepţi să arate ce nerozie a spus şi ce-i lipseşte cultural.
Dar şobolanii nici nu au auzit de problemele atinse de el.
Sunt motivele suficiente să-i dedic această analiză, căci unii se întreabă de ce mă preocupă un candidat la preşedinţie fără nici o şansă.
Ideea este că, de fapt, încurajez alfabetizarea şi întocmirea de programe politice.
Nu-i vina mea că, luat la despăduchere, Călin Georgescu se dovedeşte că nu este omul providenţial care se recomandă, ci un amăgitor liliac al obscurităţii. (Autorul)
sursă: bursa.ro
Corect pana la un punct. Agresorul nu e cel clamat de americani si sclavii lor. Punct.
Dej a avut etnie de tigan dupa tata si evreu dupa mama…Ceausescu a fost roman neaos si se pare ca a fost singurul care si-a iubit cu adevarat tara ( imbatat totusi de putere…dar eu cred ca puterea in care credea enorm era sa faca bine poporului roman…).Iliescu a fost de etnie tigan si evreu…Constantinescu a avut o parte etnie evreieasca…Basescu la fel…iohanis unii zic ca este si el…pai daca facem o analiza sumara observam ca cei care au fost/sunt patrioti sunt romanii neaosi…acum avem ciolacu …unii zic ca este tigan…simion…el a zis ca bunicul sau a fost tigan ( eu l-am auzit )…asa ca alegeti tigani si evrei …daca vreti sa traiti bine !