34 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
34 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăGold FMOmul Zilei, Dana Budeanu. “N-o mai atacați, că veți fi etichetați ca...

Omul Zilei, Dana Budeanu. “N-o mai atacați, că veți fi etichetați ca antisemiți!”

-

DISTRIBUIE:

(transcrierea rubricii „Omul Zilei” din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Autor: Cozmin Gușă

N-am apucat să mă exprim public despre interviul luat de către Dănuța Budeanu lui Marcel Ciolacu și n-am apucat în primul rând pentru că premierul n-a zis nimic cu impact public iminent, deci nu era reclamată necesitatea unui comentariu rapid din partea mea. Totuși, chiar și după atâtea zile, 4-5, treaba trebuie comentată, deoarece implică o premieră din punct de vedere jurnalistic, anume debutul nereușit al celei mai influente influensărițe, ca să fac un joc de cuvinte, din zona politică în postura de intervievator, o postură deloc simplă, ce comportă riscuri pe care Dănuța și le-a asumat. A riscat și n-a câștigat. Vezi că așteptările sunt mari de la un asemenea interviu, oricine l-ar fi luat, dar mai ales atunci când o tipă care s-a autoprezentat ca fiind atât de incomodă pentru mulți își asumă să-l întrebe de sănătate pe cel luat la țintă cel mai tare din postura sa de premier în vremuri dificile; desigur că aveam așteptări și mai și mai și mai mari, adică aveam, cei care nu sunteți informați despre natura relației dintre Marcel Ciolacu și Dănuța Budeanu, nu este niciun apropo că ar avea vreun amantlânc împreună, ci că au o relație apropiată, care a fost foarte vizibilă mai ales pentru inițiați. Revin, dacă era vorba doar despre faptul că nu s-au generat știri în urma interviului nu era ceva grav, însă Dănuța Budeanu a fost luată la țintă pe rețelele de socializare, în diverse comentarii, mai puține, că le e frică de gura ei, deci a fost luată la țintă pentru atitudinea sa considerata, pe bună dreptate după părerea mea, ca fiind una slugarnică. Așa a și fost.

Pentru Ciolacu  efectele par pozitive, la prima vedere. El apare ca fiind beneficiarul slugărniciei celei care întreabă; însă, Marcel Ciolacu, te anunț că nu s-a inventat să crești în sondaje cu așa ceva, deci te-ai bucurat degeaba, dacă cumva te-ai bucurat. Pentru Dănuța Budeanu, însă, consecințele sunt serioase, tocmai pentru că ea și-a clădit notorietatea pozitivă bazată pe faptul că este o persoană publică incomodă și că ar spune lucrurilor pe nume. N-a mai făcut-o în ultima vreme, într-adevăr, dar nici n-a mai făcut ceva atât de flagrant ca acest interviu de tip pupincurist cu Marcel Ciolacu, un interviu, repet, din care n-am reținut decât partea aceasta cu pupincurismul, restul nu.

Treaba și mai interesantă, motiv pentru care am declarat-o ca fiind astăzi „Omul Gri al Zilei”, este legată de modul de apărare indirectă ales de către Dănuța sau de către protectorul ei post-interviu, apărare contra criticilor care au împroșcat-o cu de toate, anume reactivarea unei știri vechi de 2 ani, legată de faptul că Dănuța Budeanu are origini evreiești. Și uite așa am aflat joi, citind site-ul doctorulzilei.ro, sub titlul „Ce etnie are Dana Budeanu?”, următoarele: „Renumită pentru pozițiile sale tranșante despre politica și societatea românească, în 2021 Dana Budeanu a luat atitudine în scandalul în care a fost implicată Maia Morgenstern, imediat după ce o mare actriță a devenit victima unui atac antisemit.

La momentul respectiv, Dana Budeanu a recunoscut că este de origine evreiască, pe linie maternă, bunica sa fiind deportată la vârsta de 12 ani, alături de întreaga familie, lucru despre care foarte puțină lume știa.

’Vreau sa fac o paranteză care este dedicată Maiei. Uită-te bine la mine, îți spun un lucru. Eu sunt un om și atât. Din întâmplare sunt evreică.

Bunica mea a fost deportată la 12 ani, împreună cu toată familia. Asta a fost. Sunt pe linie maternă, pe pur. Nu intra în acest joc. Tu nu ai ce să cauți în acest joc.

Să explic acum faptul că Dănuța Budeanu ataca atunci teatrul ieftin făcut de către Maia Morgenstern, ce era pusă să eticheteze România de antisemitism, teatru pe care noi, la Gold FM, l-am anulat pe loc acum 2 ani, prin critică dură, deci consideram că Budeanu acționa atunci corect din punct de vedere jurnalistic. Reactivarea știrii despre faptul că are origini evreiești Dănuța Budeanu, acum, după 2 ani, făcută la comandă, bineînțeles, cel mai probabil de către protectorii Dănuței, îngrijorați de atacurile dure la adresa protejatei lor în urma interviului nereușit cu Ciolacu, îmi zice mie că se recurge la o metodă similară cu cea din cazul Morgenstern, adică „băgați de seamă că dacă mă atacați pe mine, veți fi etichetați ca antisemiți” și asta ține loc de strategie de apărare pentru Dana Budeanu. O asemenea prostie și total ineficientă nu putea fi scornită decât de mintea unuia de tip Hrebenciuc, probabil să fi fost chiar el, având în vedere relația apropiată de potențial socru, tată al iubitului, potențial viitor soț al Danei Budeanu, care s-ar putea, uite, să își schimbe numele din Budeanu în Hrebenciuc-ovici, ca să fie și mai clară originea evreiască, glumesc. În concluzie, oricine a scornit-o a gândit defectuos și în marele dezavantaj de viitor al protejatei Dănuța. De aia e „Omul Zilei” astăzi ea, pe gri, din nou, ca să nu fie chiar negru. Viața merge înainte în stil românesc, însă Dănuța Budeanu trebuie să priceapă că este așezată deja pe culoarul dezavantajos, unde aplauzele sunt puține și sunt oricum acoperite de corul de huiduieli, ca să nu zic și alt gen de manifestări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Novak Djokovic: “Înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox”

Pentru longevivul, titratul și experimentatul tenismen Novak Djokovic, viața lui personală, familială și sportivă reprezintă și o mărturisire de credință. Chiar dacă uneori manifestă...

Bogdan Comaroni despre conspirația sâmburelui care tratează cancerul, dar pe care...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a demascat industria alimentară și Big...

Serialul ”Ficțiunea mea despre adevărul lor.” Maeștrii sinuciderilor au lucrat și...

Autor: Silviu Radu Când am început să-mi scriu cărțile, m-am gândit intens la o modalitate de a-mi descrie munca printr-o frază scurtă și puternică. Așa...

Pactul Trump – Putin. România, predată Franței!

Cum se va încheia conflictul din Ucraina, asta vrea să știe toată lumea, mai ales că Donald Trump s-a lăudat, deja, că va pune...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img