(transcrierea rubricii „Omul Zilei” din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)
Autor: Cozmin Gușă
„Omul Zilei” de astăzi este David Popovici, un mare campion al sportului mondial, al sportului românesc, al înotului, un băiat care abia ce-a împlinit 18 ani și deja are lucruri de aniversare în sport, în activitate. L-am declarat „Omul Zilei”, pentru că astăzi se împlinește fix un an de când David Popovici a reușit să devină în premieră mondială, românească oricum, la acea vârstă de 17 ani, dublu campion mondial la seniori, după ce câștigase, cum ar fi fost ieri, cursa de 200m liber, pe 22 iunie 2022 a câștigat și cursa de 100m liber, prieteni, făcând această dublă în decurs de doar să zicem trei zile, cât a fost perioada de desfășurare a celor două probe.
David Popovici, împreună cu antrenorul lui, împreună cu părinții lui, au dat o dovadă de măiestrie și profesionalism, dar apoi, după ce au reușit împreună să câștige aceste titluri mondiale, cu recorduri mondiale și olimpice, au dat și o lecție de comportament în viață, atunci când vrei să faci performanță, și l-am declarat pe David Popovici „Omul Zilei” de astăzi pentru ca să vă îndemn pe toți, și pe cei tineri, și pe cei de vârsta mea, și pe cei mai bătrâni, să vă gândiți cât de greu se face performanța, dar totuși se poate face, atunci când ești dotat, când ești harnic, când crezi în tine și crezi atât de mult încât ești în stare să te trezești ani de zile la ora 4:00 dimineața, să mănânci pe fugă și apoi să înoți câteva ore și după amiaza să faci același lucru doar pentru ca să poți să ajungi primul din lume și să ai mândria, așa cum a declarat David Popovici, și emoția să ți se cânte imnul în calitate de campion mondial.
Dar mi-a plăcut un lucru la David Popovici, pe care o să-l spun astăzi, în momentul în care aniversează un an de la marea victorie de anul trecut, dubla victorie de campion mondial. Mi-a plăcut sinceritatea lui prin faptul că a recunoscut că a vrut să ajungă campion mondial și pentru ca vocea lui să fie auzită, să aibă această notorietate pozitivă, să poată să fie auzit atunci când spune lucruri oamenilor. Bravo, David Popovici! Bravo, antrenorului și părinților tăi! Bravo, Clubului Dinamo, care l-a ajutat, dar și Clubului Steaua, care l-a lansat! Hai România!