18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024
18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăGold FMOmul Zilei, Dragoș Damian. Un manager competent și curajos care dă soluții...

Omul Zilei, Dragoș Damian. Un manager competent și curajos care dă soluții și scoate la lumină incompetența guvernanților.

-

DISTRIBUIE:

(transcrierea rubricii „Omul Zilei” din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Autor: Cozmin Gușă

Goldiștii sau cititorii câtorva site-uri de specialitate cunosc detalii despre activitatea publică a lui Dragoș Damian, care este managerul de succes al fabricii Terapia din Cluj, președintele Patronatului Producătorilor Români de Medicamente. Are 30 de ani de experiență în acest domeniu și, deoarece conduce o afacere multinațională, poate fi considerat ca fiind un corporatist. Diferența față de ceilalți corporatiști este că Damian e unul patriot, iar acest lucru e relevat prin activitatea lui publicistică din ultimii circa 10 ani, când s-a mobilizat și încăpățânat să scoată în evidență derapajele din sistemul macroeconomic românesc, oferind mereu și soluții bune și productive. A fost genul de intelectual public ce și-a îndeplinit rolul, punându-și expertiza pe tapet, încercând astfel să fie de folos societății. Criticile sale au fost corecte, dar dure, așa cum se cuvine. Vă închipuiți că nu și-a făcut decât dușmani în mediul administrativ, populat de oameni preocupați să fure, fără să fie deranjați sau deferiți publicului. Așadar, Damian e o rara avis (pasăre rară) printre specialiștii din România, ce preferă să tacă de frică și ca să nu-și facă probleme sau, mai rău, să fure cot la cot cu guvernanții.

Ca să justific în plus alegerea, redau poziționarea lui Damian de ieri referitoare la vizita lui Ciolacu în Qatar: „Marcel Ciolacu (zice Dragoș Damian), data viitoare când mai pleci în Qatar ia cu tine și șefii celor mai mari 10 fabrici din România”.

„Olaf Scholz a plecat în China cu șefii celor mai mari corporații nemțești, crema industriei germane și internaționale. S-a dus acolo știind că nu poate opri importurile de produse (ieftine) chinezești, dar încercând, la schimb, să crească exporturile anumitor sectoare industriale germane către China. Când a fost în România, Olaf Scholz a cerut acces la energia din România, dar nu cred că noi am cerut la schimb, de exemplu, să creștem exporturile de mobilă către Germania.

Am aflat din presă că Marcel Ciolacu a plecat într-o misiune economică în Qatar, miza mare! însoțit fiind de o delegație ministerială și de șefi de companii aflate în proprietatea statului. Nu știm dacă din delegație fac parte și șefi de companii private, indiferent de capital, mai mult ca sigur că nu. Statul Qatar, plin de bani și de know-how în energie, construcții și apărare, va profita de ocazie și ne va vinde ceva, finanțări, servicii sau produse, este clar că asta este rațiunea deplasării, pe masă sunt, se spune, 15 miliarde de dolari.

Foarte bine, însă era și mai bine dacă alături de Marcel Ciolacu erau și șefi de companii de mâncare, de mobilă, de electrocasnice, de medicamente, de materiale de construcții, de încălțăminte sau altele, în așa fel încât să le vindem și noi qatarezilor ceva cu valoare adăugată. Chiar dacă sunt puțini, qatarezii sunt extrem de bogați, au o populație în creștere, au un consumerism de nestăvilit”

Și mai spune Dragoș Damian, și este important:

Atâta vreme cât diplomația economică a României nu există și nu se focusează pe intensificarea relațiilor de export, România va rămâne o țară îndatorată, cu deficite complicate bugetare, de cont curent și de balanță comercială. Atâta vreme cât deficitul de balanță comercială este de 10% din PIB, România nu-și va plăti niciodată datoriile. Atâta vreme cât în delegațiile oficiale ale Guvernului României nu se află și șefi de fabrici de mobilă, de mâncare, de electrocasnice , de medicamente, de materiale de construcții, de încălțăminte sau altele, România va rămâne la coada clasamentelor economice și nu va avea un cuvânt de spus în noua ordine mondială.”

L-am citat pe larg și merită. Totul e clar, prieteni, dar e și limpede că Ciolacu nu-i va lua sfatul bun al lui Damian, dar tocmai din acest motiv vă îndemn să vă închipuiți cât de util ar fi ca în fiecare zi alți 7-10 manageri de succes din România, și încă avem, ar lua exemplu lui Dragoș Damian și ar semnat la public problemele nerezolvate și care riscă să ne prăbușească economic. (Ca să fiu corect, a procedat în mod similar zilele trecute și un alt manager român de mare succes, Marian Alecu, care enervându-se văzând calitatea slabă a candidaților din București, i-a făcut praf într-un articol din Ziarul Financiar) Așadar, „Omul Zilei” este Dragoș Damian, așteptând mai mulți ca el ce pot semnala incompetența guvernanților oferind și soluții, deci oameni curajoși și competenți. E clar că e dificil, dar dacă nu o facem, ne prăbușim împreună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

CTP și Cristoiu uniți sub tricolorul „Patria a Priori”

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat cazul CTP și Ion Cristoiu în contextul mega-scandalului...

Marian Zlotea dezvăluiri senzaționale despre mafia Statului Paralel din vremea lui...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marian Zlotea, fost politician, unul dintre condamnații...

Ionescu: Vom pune mare presiune în continuare asupra generalilor interlopi, bravo...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Iulian Ionescu (noul membru al Clubului de...

Petrișor Peiu: Consumul redus de energie din România demonstrează dezindustrializarea țării...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Raport despre economie”, de la Radio Gold FM, profesorul de economie Petrișor Peiu a vorbit despre domeniul energetic al României,...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img