22.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
22.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEconomiePetrișor Peiu: Suntem campionii absoluți la populație tânără în risc de sărăcie,...

Petrișor Peiu: Suntem campionii absoluți la populație tânără în risc de sărăcie, deși celelalte țări estice din UE stau bine la acest capitol!

-

DISTRIBUIE:

Autor: Oana-Medeea Groza

Într-un editorial foarte bine documentat, ce poate fi citit integral pe Solid News, profesorul de economie Petrișor Peiu a prezentat „Legătura dintre sărăcie, comasarea alegerilor și majoritatea de 70% din parlament”. În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Petrișor Peiu a prezentat o serie de statistici îngrijorătoare cu privire la gradul de sărăcie din România.  

România este pe primul loc în UE la populația tânără aflată în risc de sărăcie: 1 din 4 tineri din țară este în risc de sărăcie. Aceasta este o tendință care s-a menținut de-a lungul ultimilor ani, din păcate. Deși s-ar putea crede că aceasta este o evoluție oarecum normală sau caracteristică pentru țările est-europene, care s-au aflat sub regimuri comuniste, se pare că România este un caz aparte, pentru că alte state din zonă stau bine la acest capitol. Surprinzător, în Cehia, Slovacia, Slovenia, Polonia și chiar și în Ungaria este înregistrată o rată a sărăciei mai mică decât în Elveția.

Paradoxal, în România, capitalismul produce creșteri economice foarte mari (avem cea mai mare creștere economică integrată din UE de când am aderat la această alianță), dar produce și multă sărăcie. 4 din 10 tineri români sunt în prag de sărăcie sau deprivare socială și materială. În cazul adulților, s-a înregistrat o rată de 38% risc de sărăcie sau de deprivare socială sau materială, însă în prag de sărăcie sunt doar 21,2% dintre adulții români.

O treime dintre angajații din România (1,9 milioane de cetățeni) sunt plătiți cu salariul minim pe economie, ceea ce este inadmisibil având în vedere creșterea galopantă a inflației și, implicit, a costurilor de trai. Această sărăcie produsă de capitalismul din România ar fi trebuit să fie preocuparea principală a oricărui guvern, mai ales a celui actual, care putea, cu majoritatea de 70% din Parlament, să ia măsuri serioase în sensul reducerii ratei de sărăcie. Guvernul dă dovadă de o incapacitate cronică de a vedea și rezolva problema sărăciei și a subdezvoltării umane (capitol la care ne situăm pe ultimul loc în UE și pe locul 53 la nivel mondial, imediat după Rusia.)

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Gen. (r) Constantin Săvoiu: Geoană a fost pe rând omul lui...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Gen. (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu a analizat ipoteza unei...

Topul candidaților la europarlamentare realizat de membrii Clubului de Gândire GOLD!

Autor: Oana-Medeea Groza În această săptămână, membrii Clubului de Gândire GOLD au analizat profilul candidaților la alegerile europarlamentare, realizând fiecare un clasament propriu prin evaluarea potențialului...

Petrișor Peiu: În topul viitorilor europarlamentari îl situez pe locul 1...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, moderată de Andrei Gușă, profesorul de economie Petrișor Peiu a oferit un...

Andrei Gușă: În topul viitorilor europarlamentari îl situez pe Mihai Neamțu...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a făcut un top al candidaților la alegerile europarlamentare, oferind...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img