8.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024
8.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriPonderea populației în risc de sărăcie

Ponderea populației în risc de sărăcie

-

DISTRIBUIE:

Autor: Iris Drăghicescu

În emisiunea de astăzi susținută de Petrișor Peiu, „Raport despre economie”, subiectul discutat a fost ponderea populației europene în risc de sărăcie sau de excluziune.

România este a doua cea mai expusă țară la sărăcie. 31,2% din populația României se află în risc de sărăcie sau de excluziune socială.

În Uniunea Europeană, în general, unul din cinci cetățeni se află în risc de sărăcie și de excluziune socială. Cele mai mari ponderi ale acestei categorii de cetățeni le găsim în statele estice și în statele sudice.

Cea mai mare pondere a populației în risc de sărăcie sau de excluziune socială o găsim în Bulgaria: 32,5% din populație, apoi în România: 31,2%. Unul din trei români se află în risc de sărăcie. După România vine Grecia: 30%. În Italia și Letonia 27,3% din cetățeni se află în această situație, în Lituania 26,3%, în Spania 25,3%.

Cea mai redusă pondere a celor aflați în risc de sărăcie se află într-o țară estică: Cehia, cu 12,5% din populație aflată în risc. Este urmată de: Slovenia, Finlanda, Danemarca, Slovacia, Olanda, Austria, Germania, Franța, Polonia.

Proporția celor care sunt sever deprivați material arată că pe primul loc se află în Bulgaria: 19,9%, apoi în Grecia. România se află pe locul trei, cu 14,5%, în timp ce în Slovenia doar 2,6 % din populație este în sărăcie materială severă și în Cehia 2,7%.

Cele mai mari venituri le au managerii din Danemarca, Luxemburg, Finlanda, Belgia, Suedia, Irlanda, Franța și Germania. În clasamentul celor mai mari salarii, România ocupă locul trei în Uniunea Europeană. În ceea ce privește salariile cele mai mici din Uniunea Europeană, românii se plasează pe locul doi, după Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

„Nebunia lui Salam” la înmormântarea lui Corduneanu, sau cum a ajuns...

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea sa de la Gold FM, cum a ajuns statul român „maestru de înmormântări”, bazându-și analiza pe recentul...

Banca europeană care face afaceri în Rusia. Cum merg sancțiunile împotriva...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat noi detalii despre eficiența sancțiunilor impuse asupra Rusiei...

Purice: Treburile sunt manevrate în mod subteran, tocmai pentru ca să...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat șarada din jurul...

Comaroni: Conflictul Israel-Iran se va purta în mod negociat, ca parte...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a dezvăluit care sunt...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img