22.4 C
București
joi, iunie 20, 2024
22.4 C
București
joi, iunie 20, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriPrigoană împotriva lui Ciprian Mega și a echipei sale: Proiecția filmului „21...

Prigoană împotriva lui Ciprian Mega și a echipei sale: Proiecția filmului „21 de Rubini” anulată în mai multe orașe din țară!

-

DISTRIBUIE:

A pornit prigoana împotriva lui Ciprian Mega și a echipei sale, curentul turbat „cancel culture” manifestându-se mai aprig ca niciodată în România: proiecția filmului „21 de Rubini” a fost anulată în mai multe orașe din țară!

În urma acțiunilor repetate de cenzură a mesajului filmului artistic 21 de Rubini, prin anularea proiecțiilor în mai multe locații publice din țară, distribuitorul și producătorii filmului aduc la cunoștința presei și a opiniei publice că acțiunile întreprinse în acest sens de primari, directori de case de cultură sau de cinematografe, administrate de consiliile locale sau de primării, nu sunt doar o ofensă la adresa culturii și a artiștilor, ci suprimă libertăți garantate de Constituția României, care prevede că „libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile” (art. 30 alin. 1) şi că „cenzura de orice fel este interzisă” (art. 30 alin. 2).

În foarte multe localități din țară, administratorii spațiilor publice în care, în mod curent, se desfășoară proiecții cinematografice, au refuzat difuzarea filmului românesc 21 de Rubini, cu toate că pelicula nu conține instigări la violență, nici pornografie, nici alte elemente neadecvate unei proiecții publice, ci este destinată publicului larg, fiind clasificată de Centrul Național al Cinematografiei cu ratingul A.P.12.

Au existat localități unde, la presiunile autorităților locale sau ecleziastice, proiecțiile au fost anulate de funcționarii publici cu putere decizională:

  • Marghita, Casa de cultură eveniment anunțat pentru 5 noiembrie 2023.

La ordinal primarului, a fost anulată proiecția, care urma să aibă loc în prezența regizorului Ciprian Mega și a maestrului Dorel Vișan.

  • Cluj, Cinema Victoria, 10 noiembrie 2023.

Fără explicații, ușile cinematografului au rămas închise, la ora 15.00, când spectatorii așteptau să intre pentru a viziona filmul. Ulterior, administratorul cinematografului a invocat probleme tehnice, deși, în aceeași zi, au fost difuzate alte filme, în aceeași sală, atât înainte, cât și după intervalul orar alocat filmului nostru.

  • Focșani, Colegiul Național Unirea, proiecție anunțată pentru 25 noiembrie.

Directorul instituției de învățământ a anulat vizionarea cu public, care urma să aibă loc în sala de festivități a Colegiului, unde, în mod curent, se organizează astfel de evenimente. Directorul a catalogat filmul ca fiind ”controversat”, deși nu l-a vizionat, insistând că, dacă nu ar fi anulat proiecția, ar fi avut ”mari probleme”. ”Nu este prima instituție publică în care vă este anulat evenimentul. La noi, nu are ce căuta acest film. Motivele vă sunt cunoscute, știți mai bine decât mine pe cine supără acest film. Eu nu vreau probleme!”, a încheiat directorul Colegiului Național Unirea, care nu s-a lăsat înduplecat nici de faptul că orașul a fost împânzit cu afișe care anunțau proiecția 21 de Rubini la Focșani.

  • Odobești, Casa de cultură, proiecții anunțate pentru 25 și 26 noiembrie. Directorul Casei de cultură a anulat vizionările publice ale filmului nostru, deși el fusese difuzat, anterior, în Odobești, iar publicul prezent a fost încântat. Funcționarul decident ne-a mărturisit că el nu a văzut filmul, dar ”acel film nu va fi difuzat în Odobești și vă sfătuiesc să nu mai încercați nicăieri în Vrancea, pentru că nu veți putea!”

21 de Rubini este un film de autor, iar regizorul, Ciprian Mega, este preot ortodox.

21 de Rubini este o radiografie a României, după 34 de ani de la Revoluție, o poveste cu politicieni și ierarhi corupți, cu securiști atotputernici, cu procurori implicați în malaxorul conștiințelor, dar, mai ales, este un film despre oameni, despre sufletele lor, despre pocăință și despre iertarea colectivă.

21 de Rubini este un film în care, pe lângă starurile internaționale Mickey Rourke, Anthony Delon, Elisabetta Pellini, și-au adus aportul actori români foarte apreciați, precum Corina Moise, Dorel Vișan, Magda Catone, Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Lovitura lui Alexa! Interviu exclusiv cu fostul premier albanez ce-l acuză...

Autor: Liviu Alexa Notele mele: Sali Berisha nu e un tip oarecare. La 79 de ani, e ca o roca, ii merge mintea ca laserul si...

Sute de persoane audiate pentru fraudă electorală și liderii județeni trimiși...

Autor: Oana-Medeea Groza Sute de persoane au fost audiate în cadrul unui dosar penal deschis cu privire la frauda electorală! Se întâmplă într-o localitate din...

Mircea Geoană – ajutat de lideri PSD să devină Președintele României...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a realizat o analiză amănunțită a activității și parcursului politic...

Ionescu: Putin dă o mare lovitură geostrategică prin vizita în Coreea...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Iulian Ionescu a analizat vizita lui Putin...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img