8.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024
8.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriRĂZBOIUL DIN UCRAINA INCLUDE DEJA ȘI ROMÂNIA: AM FOST INTRODUȘI, PE ȘEST,...

RĂZBOIUL DIN UCRAINA INCLUDE DEJA ȘI ROMÂNIA: AM FOST INTRODUȘI, PE ȘEST, EXACT ÎN „EPICENTRUL CUTREMURULUI” MILITAR. CINE A IMPUS ASTA ȘI CINE VA RĂSPUNDE? „NICULAE, UNDE MERGEM NOI DOMNULE?”

-

DISTRIBUIE:

Studiez de vreo două luni escaladarea conflictului din Ucraina, motivație, provocări, protagoniști reali, am realizat și câteva emisiuni la GOLD FM dedicate analizei viitorului război de la granița RO, unde analiștii cei mai prestigioși s-au exprimat asupra iminenței confruntării militare care, și-n opinia lor, va avea un impact nu doar regional, incluzând România, ci și internațional extins (Petru Romoșan, Adrian Severin, SRS, H.D.Hartmann, Dan Dungaciu).

N-am primit niciun răspuns (măcar informal!) de la nivelul autorităților române, fapt ce mi-a confirmat de fapt secretizarea totală a pregătirilor de război ce sunt efectuate în culise, în mod sigur la o comandă externă, pentru un viitor conflict unde nu suntem parte nici direct, nici prin intermediul NATO sau altei organizații/tratate din care facem parte, și-ar reclama solidarizarea cu vreun beligerant. Aseară mi-a parvenit însă informația bombă, ce mi-a confirmat suspiciunile sumbre ce mă bântuie de ceva vreme: România a devenit parte în conflict, pe șest, printr-o decizie din timpul guvernului Orban, ce-a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, acum câteva zile:

„Consiliul Legislativ – Aviz favorabil nr. 158/29.03.2021 referitor la proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar, semnat la Bucureşti la 05 septembrie 2020;”

Desigur, la momentul semnării acordului, vorbeam doar despre un posibil viitor război în Ucraina, dar la data avizului Consiliului Legislativ, acest conflict era deja instalat și confirmat prin declarațiile președintelui Ucrainei, respectiv ale lui Joe Biden. Tradus simplu, Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil cooperării militare a RO cu unul dintre beligeranți. Cine a impus asta, la comanda cui, cine își asumă riscurile imense?! Probabil proiectul de lege va fi impus pe Ordinea de zi la Parlament pe „repede-nainte”, precedat fiind de niște provocări rusești (regizate sau nu!) prin spațiile maritime sau aeriene ale României. Și cum să nu existe o dezbatere publică înainte de decizie, în condițiile unui Parlament populat majoritar de sfertodocți sau sinecuriști șantajați, a unui Minister de Externe condus de „copii de grădiniță” în ale meseriei, cu un președinte ce n-a dovedit până acum calități de diplomat iscusit?? Un fel de „PAC LA RĂZBOIU!”, descris amar și de tradiționala întrebare moromețiană, „NICULAE, UNDE MERGEM NOI DOMNULE?”.

Voi continua dezbaterea și discuțiile, treaba e gravissimă pentru viitorul nostru, atașez azi și niște extrase sugestive din postarea de aseară a analistului clujean Ambrus Bela, ce-a publicat și declarația de război (de facto) a Ucrainei contra Rusiei: „(…) geniul militar Zelensky a deplasat tehnică militară și trupe la granița cu Rusia, iar pe urmă, după cum poate știți, a deschis focul împotriva unei localități cu populație rusească. Sigur că și Putin (care dă deocamdată semne de mare cumpătare) a mutat niște tehnică de luptă și trupe (cca. 4.000 de soldați, pe lîngă cei 32.000 pe care-i avea deja) la propria graniță, ceea ce se traduce în toată presa occidentală și în social media prin „Rusia amenință”, „Rusia sfidează”, „Rusia vrea să declanșeze”, „Agresiunea Rusiei” etc. Biden a promis sprijin Ucrainei. China, a întrebat și ea, timidă, de cînd e Ucraina în NATO, mă rog, de ce NATO se amestecă pe unde nu-i fierbe oala. Nu de alta, dar Rusia și China au semnat din 2015 un tratat economic și militar!”

„Evident, clanul Biden (nu e vorba doar despre Joe și Hunter!) au interese enorme în Ucraina și scot bani cu nemiluita, resurse naturale etc. Cum ar veni, „aduc democrația” și acolo, nenorocind țara cum se pricep ei cel mai bine. Distracțiile acestea nu reprezintă vreo noutate, au început cu Georgia, dacă mai țineți minte, cînd liderii occidentali au trebuit să se roage de Putin să oprească ceea ce se declanșase. Pe urmă, au vrut să atace Rusia din Polonia și România (pe vremea lui Obama), proiectul murind sub administrația Trump, iar acum renaște, avînd toate condițiile favorabile, cu un președinte comediant și altul senil, care vor să scoată castanele din foc cu mîna altora. Nu e interesant că nimeni nu anunță populația că România se implică într-un astfel de conflict?”

„N-ar trebui să se gîndească nimeni în ce măsură ne avantajează sau, dimpotrivă, ne termină intrarea într-un conflict cu cea mai mare putere militară a lumii, cu mult peste cea a NATO și SUA? Vorbim, totuși de puterea combinată a Rusiei și Chinei! Cu sprijin iranian! OK, văd că deja îi provoacă și pe iranieni via Israel, deci avem tot mai clare semne că administrația marionetă Biden, aflată la cheremul complexului militar-industrial, face mișcări tembele. Nu cred că a mai îmbogăți niște carteluri multinaționale servește în vreun fel României.”

„Dacă va exista vreun război direct Rusia – SUA? După mintea lui Biden sau a tembelilor din mlaștina americană, de ce nu? Biden mai are o vinere și o baie, pt. ăilalți e ca și cum s-ar uita la un film de acțiune, pt. că în teren se măcelăresc și își distrug țările alții. Zicea astăzi cineva că vor scădea dramatic prețurile locuințelor de la Constanța, Deveselu și Cîmpia Turzii. Nu exclud. Sper doar să nu ajungem să vedem și de ce. La ora actuală UE nu își permite un astfel de război, doar de dragul „progresismului”, „resetării” lui Klaus Schwab sau a altor idioțenii, dar a făcut deja pirueta către Statele Unite, întorcînd spatele Rusiei și Chinei, într-un mod ce sfidează orice logică. UE are o problemă similară cu a României, Comisia e condusă de o catastrofă numită von der Leyen!”.

Sursă: cozmingusa.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

„Nebunia lui Salam” la înmormântarea lui Corduneanu, sau cum a ajuns...

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea sa de la Gold FM, cum a ajuns statul român „maestru de înmormântări”, bazându-și analiza pe recentul...

Banca europeană care face afaceri în Rusia. Cum merg sancțiunile împotriva...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat noi detalii despre eficiența sancțiunilor impuse asupra Rusiei...

Purice: Treburile sunt manevrate în mod subteran, tocmai pentru ca să...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat șarada din jurul...

Comaroni: Conflictul Israel-Iran se va purta în mod negociat, ca parte...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a dezvăluit care sunt...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img