13 C
București
duminică, mai 19, 2024
13 C
București
duminică, mai 19, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriRichard Dreyfuss critică cerințele de diversitate pentru Oscar: „Mă fac să vomit”

Richard Dreyfuss critică cerințele de diversitate pentru Oscar: „Mă fac să vomit”

-

DISTRIBUIE:

Starul filmului „Jaws” a apărat performanța lui Laurence Olivier în „Blackface” în adaptarea din 1965 a piesei „Othello”

Actorul Richard Dreyfuss, laureat al premiului Oscar, a criticat dur noile standarde de diversitate și incluziune ale Oscarurilor, spunând că „îl fac să vomite”.

Într-un interviu acordat PBS, co-starul thrillerului lui Steven Spielberg din 1975, „Jaws”, i-a spus gazdei Margaret Hoover că nu este de acord cu noul set de reguli pe care Academia de Arte și Științe Cinematografice le-a impus pentru ca filmele să se califice pentru cele mai bune nominalizări.

Hoover a declarat: „Începând cu 2024, filmele vor trebui să îndeplinească noile standarde de incluziune pentru a fi eligibile pentru Premiile Academiei pentru cel mai bun film. Ele vor trebui să aibă un anumit procent de actori sau de personal auxiliar din grupuri rasiale sau etnice subreprezentate.
Ce părere aveți despre aceste noi standarde de incluziune pentru filme?

Dreyfuss a răspuns răspicat: „Mă fac să vomit”.

„Nimeni nu ar trebui să-mi spună, ca artist, că trebuie să cedez celei mai recente și actuale idei despre ce este moralitatea. Ce riscăm? Chiar riscăm să rănim sentimentele oamenilor? Nu poți legifera acest lucru. Trebuie să lași viața să fie viață și îmi pare rău, nu cred că există o minoritate sau o majoritate în țară care trebuie să fie satisfăcută astfel”.

Potrivit noilor reglementări ale Academiei, care vor intra în vigoare pentru Oscarurile din 2025, filmele care vor să aibă cele mai bune nominalizări trebuie să îndeplinească două din patru cerințe.

Cerințele includ ca cel puțin un personaj principal din film să fie dintr-un „grup rasial sau etnic subreprezentat”, cel puțin 30% din ansamblul general să fie din cel puțin două grupuri subreprezentate (femei, minorități etnice, persoane LGBTQ+ sau persoane cu dizabilități) sau subiectul filmului se concentrează pe unul dintre aceste grupuri.

Dreyfuss i-a luat apărarea lui Laurence Olivier, un actor englez care purta vopsea neagră pe față în adaptarea britanică din 1965 a piesei lui Shakespeare, „Othello”.

A purta acea vopsea neagră este ofensator, deoarece artiștii albi au început să o folosească pentru a batjocori oamenii negri înrobiți în spectacole rasiste din SUA în secolul 19.

„Laurence Olivier a fost ultimul actor alb care a jucat rolul lui Othello și a făcut-o în 1965”, a spus Dreyfuss. „A făcut-o purtând pigment negru pe față. Și a jucat un negru strălucit.”
Dreyfuss a continuat: „Mi se spune că nu voi avea niciodată șansa de a juca un negru? I se mai spune cuiva că dacă nu este evreu, nu ar trebui să joace rolul de negustor din Veneția? Suntem nebuni? Nu știm că arta este artă?”

El a mai spus: „Acesta este un act de constrângere. Este atât de nesăbuit și tratează oamenii ca pe niște copii.”

La începutul acestui an, președintele Academiei, Janet Yang, a explicat decizia Academiei de a pune în aplicare noile schimbări, spunând pentru Sky News: „E o măsură menită să găsească un echilibru. Deci, vrem reguli care să aibă sens, care să țină oamenii în alertă, să-i facă să conștientizeze, dar să nu spună oamenilor ce să facă”

sursă: theguardian.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Câtă rușine! Pentru magistrați!

Autor: Sorin Roșca Stănescu Este de neimaginat. Un magistrat al României se plânge că indemnizația sa este mai mică decât a unui frizer. Omul se...

Realitatea PLUS face apel la Clubul de Presă și instituțiile de...

Ținând cont de atacurile publice ale lui Cristian Popescu Piedone și ale partidului din spatele său, PUSL, prin  plângeri penale la adresa Realitatea PLUS...

Piedone a atribuit 11 contracte de 1,9 milioane lei în numai...

În 30 aprilie 2024, firma Geca Impex PM a primit de la Primăria Sectorului 5, în mai puțin de 3 ore, 11 contracte în...

Turcescu: Lupii singuratici tânjesc după o haită!

Autor: Robert Turcescu Într-o discuție cu amicul avocat Florentin Țuca la podcastul lui „Pe drept cuvânt”, vine vorba, desigur, și despre presă, libertatea de exprimare,...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img