10.6 C
București
duminică, noiembrie 3, 2024
10.6 C
București
duminică, noiembrie 3, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriRomgaz, parteneriate cu firme nepotrivite?
Data publicării: iulie 11, 2021 12:16

Romgaz, parteneriate cu firme nepotrivite?

Data publicării: iulie 11, 2021 12:16

DISTRIBUIE:

Autor: Iris Drăghicescu

După cum arată un articol al Săptămânii Financiare, la Romgaz, colaborarea cu firme nepotrivite pare să se repete.

Romgaz a semnat în data de 31 octombrie 2016 un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera și Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

În 2017, statul i-a dat companiei Romgaz 320 milioane de lei din Planul Național de Investiții pentru a o sprijini la realizarea noii centrale. Termenul de finalizare al proiectului era 2019.

Termenul de finalizare a lucrărilor nu a fost respectat, acesta expirând la data de 26 decembrie 2020. Inițial, Romgaz nu a mai vrut prelungirea contractului, iar la începutul lunii aprilie a trimis notificarea de reziliere a contractului de lucrări. La scurt timp după ce a trimis această notificare, Romgaz s-a răzgândit și a suspendat rezilierea contractului.

Anul trecut, Romgaz s-a asociat și cu o firmă înființată cu puțin timp în urmă, numită GSP Power SRL, pentru a construi două centrale electrice. GSP Power SRL a fost înființată în 2020 de către Gabriel Valentin Comănescu, administratorul firmei.

„Cu o cifră de afaceri de doar 60 de milioane de lei și o pierdere de aproape 40 de milioane de lei, cu doar 48 de salariați. Cam asta este experiența firmei GSP și a afaceristului de succes Gabriel Comănescu, experiență cu care s-a căpătuit compania statului român, Romgaz!” (sursa: Săptămâna Financiară).

Cât despre experiența anterioară în construcția centralelor electrice a lui Gabriel Comănescu, Sfin.ro a scris: „Ce avem noi aici? O firmă de catering (bucătărie plus livrare de mâncare), o firmă de formare profesională, una de management, una de consultanță tehnică, una de logistică și una de producție de utilaje de forare marină, plus ceva sedii secundare. Și atunci, de unde experiența în construcția de centrale electrice pe gaze și pe hidrogen? De nicăieri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Liviu Alexa: Fara servicii secrete si fara politica. Povestea tatuajelor mele.

Autor: Liviu Alexa Avem un nou membru in clan. Luna sau Nuțu sau Gucci Dupa Zoli, maidanezul salvat de noi acum 3 luni si care e...

GEOPOLITICA LA ZI (7). Georgienii își confirmă patriotismul și ortodoxia. Războiul...

(transcriere din emisiunea „Geopolitica la Zi” a Dariei Gușă la Gold FM) Alegerile din Georgia, pro-suveranitate și pro-ortodoxie Să începem cu alegerile din Georgia, unde partidul...

Dosarul de corupție a lui Coldea motorizează campania lui Ciucă, ostașul...

Autor: Cozmin Gușă Acum câteva zile s-a anunțat că-Coldea va fi trimis în judecată, deci rechizitoriul proc. Iorga Moraru va deveni public, ocazie cu care...

Liviu Alexa: Mihaela Neagu – explicatia prezentei sale in primul rand...

Autor: Liviu Alexa M-am enervat azi, caci apucasem sa trimit deja la ora 18:11 editia de azi a newsletterului Strict Secret (deja citita de peste...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img