Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a prezentat consecințele geopolitice ale realegerii lui Trump, interacțiunile imediate cu Putin și Xi și rezultanta acestora, respectiv rolul viitor al UE într-o nouă lume ce se recomandă prin succes și autoritate.
Petru Romoșan și-a început analiza, explicând că Donald Trump s-a transformat în candidatul pregătit de Deep State ca soluție salvatoare după înfrângerea suferită de neoconservatori în Ucraina. Alegerile americane de anul acesta ar fi fost fraudate în statele democrate, prin votul prin corespondență și prin tipărirea masivă de buletine de vot, distribuite cui a trebuit. Alegerile nu au fost fraudate în statele-pivot, care au stabilit victoria decisivă a lui Donald Trump. Primul lucru pe care îl va face Donald Trump, potrivit promisiunilor sale, este încheierea păcii în Ucraina (care se va produce în favoarea Rusiei, datorită imploziei Ucrainei și avantajelor rușilor pe front).
Entuziasmul legat de realegerea lui Donald Trump este unul uriaș, inclusiv în România, însă realitatea este că republicanul va juca și după cum îi dictează Deep State-ul. Mai mult decât atât, victoriile progresiștilor și legile date de aceștia vor rămâne în vigoare. Marea miză a victoriei lui Trump este un viitor război în Orientul Mijlociu, care, sub fațada unui conflict Israel-Iran, va fi de fapt confruntarea dintre SUA și Iran și se va ajunge la ocuparea militară a teritoriului. Donald Trump are capacitatea de a crea un entuziasm patriotic și de a convinge americanii să se înroleze în armată. Israelul va fi folosit de SUA în războiul contra Iran. Iranul nu se va putea apăra de unul singur în fața SUA, dar aici poate interveni Rusia, noul partener al iranienilor.
Triunghiul Trump-Putin-Xi se reunește, într-un cu totul alt context, cu o Americă mult mai slabă decât în urmă cu 4 ani, cu Rusia mult mai unită cu China și mult mai puternică economic și militar. Xi Jinping l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria sa, spre deosebire de Vladimir Putin, dar a reiterat necesitatea unei bune înțelegeri SUA-China. În noul context, un partener mai apropiat de SUA va fi Rusia, și nu China, aceasta din urmă fiind principalul adversar economic al Americii.
Uniunea Europeană va fi „păcăliciul de serviciu” al reașezării noii ordini mondiale. UE se pregătește deja de iminenta slăbire a NATO, lucru evidențiat de anunțul Comisiei Europene că fondurile de coeziune pot fi folosite pentru înarmare și înzestrarea armatei. SUA va impune taxe asupra UE; deja se taxează cu un procent de 20% importurile din UE, aceasta fiind o lovitură dată economiilor europene importante.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro
Ups, in sfarsit cineva spune adevarul despre Deep State, Trump si kolhozul oiropean. Cat despre ocuparea Iranului, trebuie sa vrea si Grivei. Iar Grivei nu prea vrea. Despre starea armatei americane cat si despre cine foloseste pe cine (uneori coada da din caine si nu invers) gasiti cativa baieti informati pe site-ul judecatorului Napoletano. Sau Martyanov. Va lamuresc ei ce si cum.