22.4 C
București
joi, aprilie 17, 2025
22.4 C
București
joi, aprilie 17, 2025

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriUltimatumul NATO pentru Ucraina: ”Învingeți înainte de iarnă sau muriți”
Data publicării: iulie 16, 2023 0:38

Ultimatumul NATO pentru Ucraina: ”Învingeți înainte de iarnă sau muriți”

Data publicării: iulie 16, 2023 0:38

DISTRIBUIE:

Autor: John Helmer

Potrivit lui Andrew Vajra: „În Ucraina, 32% dintre cetățeni consideră că Kievul are nevoie de șase luni sau un an pentru a câștiga, 30% – mai mult de un an și 17% cred că este nevoie de câteva luni sau mai puțin pentru a câștiga. Doar 1% dintre cetățenii ucraineni nu cred în victoria Ucrainei. Dacă pornim de la ceea ce este în mintea majorității cunoștințelor mele din Ucraina, atunci rezultatele sondajului în ansamblu reflectă realitatea psihică. Ei cred cu adevărat în victoria lor inevitabilă”.

Dar iată realitatea următoarei înfrângeri ucrainene.

Șarpele tăiat în bucăți reprezenta cele treisprezece colonii britanice de origine americană. Desenul cu legenda originală, «Conquer or Die», a fost publicat în Philadelphia de Benjamin Franklin în 1754 ca un apel la unitatea dintre colonii împotriva adversarilor lor nativi și francezi. A devenit apoi strigătul colonial american în războiul împotriva britanicilor.

Fie forțele ucrainene, folosind tot arsenalul pe care aliații NATO îl pot oferi – de la muniții de origine americană, la rachete franco-engleze Storm Shadow și tancuri germane Leopard – vor câștiga teritoriu și un avantaj față de ruși; fie regimul de la Kiev va fi distrus și va trebui să se retragă în Lvov, în timp ce NATO se retrage spre vest de granițele poloneze și românești – cu capacitățile sale militare învinse, dar cu al său Articol Cinci intact.

Nu este un secret. „Tot ceea ce va fi obținut până la sfârșitul acestui an va fi baza negocierilor”, a anunțat președintele ceh Petr Pavel, fostul general al armatei cehe și NATO, în prima zi a reuniunilor la nivel înalt din Vilnius. Nu există mai mult de o fereastră de oportunitate de șase luni, a adăugat Pavel, care „se va închide mai mult sau mai puțin până la sfârșitul acestui an”. După aceea, „vom observa o altă scădere a voinței de a sprijini masiv Ucraina cu mai multe arme”.

Diferența dintre « plus și minus » a cehilor a fost explicată la telefon președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky de Henry Kissinger. Însă apelul era unul trucat, iar Kissinger se adresa în schimb lui Stavka din Moscova, sub pretextul glumelor făcute de Vovan și Lexus.

După o lungă justificare pentru opunerea inițială a aderării Ucrainei la NATO și apoi pronunțarea greșită a cuvântului “anormal”, Kissinger a recunoscut că administrația Biden se luptă pentru a combate opoziția guvernului european față de aderarea Ucrainei la NATO. El a sugerat și ucrainenilor să lupte împotriva acestui lucru. Atâta timp cât Statele Unite îl susțin pe Zelensky, este necesar ca ofensiva ucraineană să demonstreze mici avantaje teritoriale; și să le abandoneze pe cele prea ambițioase ( Crimeea ); și abia atunci sunt de acord cu negocierile de încetare a focului. Deși Kissinger i-a spus lui Zelensky că a vorbit cu ”militarii” americani, nu a dat niciun indiciu că l-au avertizat că ucrainenii riscă înfrângerea pe câmpul de luptă și pierderea atât a teritoriului, cât și a sprijinului european.

Calculul personalului rus este diferit.

La ritmul actual de victime pe câmpul de luptă – anunțat de Ministerul Apărării cu precauție – până la 31 decembrie, armata ucraineană va înregistra între 75.000 și 100.000 de morți, și până la 300.000 de răniți și asta fără acțiune. În același timp, distrugerea armelor NATO va accelera mai repede decât statele NATO vor putea să reînnoiască și să livreze piesele de schimb pentru a menține stocul existent pe front. Până când Generalul Iarnă preia controlul câmpului de luptă, vor fi prea puțini luptători ucraineni și nu vor fi suficiente arme și muniții pentru a rezista la începutul ofensivei rusești. O zonă demilitarizată de mine și cu muniții insuficiente va fi conturată peste câteva sute de kilometri vest de vecinătatea Odessa, Nikolaev și Harkov; ei vor abandona Kievul când Kievul îi abandonează.

Obiectivul rus va fi apoi să conducă ceea ce rămâne din regimul ucrainean, steagurile sale, banii și planurile antiteroriste, într-o enclavă din jurul Lvov. Fereastra NATO, așa cum a numit-o generalul Pavel, va fi deschisă, dar va fi închisă pentru a împiedica NATO să se răcească, să piardă din forță.

Unul dintre rezultatele neraportate ale revoltei Wagner și întâlnirea din 29 iunie de la Moscova între președintele Vladimir Putin și Evgheni Prigojin este angajamentul lui Putin de a lupta pentru nimic mai puțin decât traseul Ucrainei către Lvov / Lviv și retragerea NATO în vest, pe urmele Marii Armate a lui Napoleon și Wehrmacht-ului. Acest lucru este, de asemenea, de neînțeles la sediul NATO

Textul acordului de 22 de pagini, de 90 de paragrafe, la care au ajuns aliații NATO, afirmă în penultimul paragraf, 89, că „NATO rămâne cea mai puternică alianță din istorie. Ca și în trecut, vom susține testul timpului prin protejarea libertății și securității aliaților noștri și contribuind la pace și securitate. Pentru a face acest punct mai puțin decât o speranță arzătoare, alineatele anterioare țin Ucraina în afara alianței NATO, dar cu o promisiune verbală că viitorul nedeterminat pare să fie prezent”.

„Viitorul Ucrainei este în NATO. Reafirmăm angajamentul pe care l-am luat la Summit-ul de la București din 2008 că Ucraina va deveni membru al NATO, și recunoaștem astăzi că drumul Ucrainei către integrarea euroatlantică este depășit de nevoia de acțiune”.

Trecând de la prezent la viitor, comunicatul promite interoperabilitate cu gestionarea armelor NATO și o comandă și control comun pentru războiul împotriva Rusiei ( China prea ). „Aliații vor continua să sprijine și să examineze progresele Ucrainei în ceea ce privește interoperabilitatea și reformele suplimentare ale sectorului democratic și ale securității necesare. Miniștrii de externe ai NATO vor evalua în mod regulat progresele înregistrate în cadrul programului național anual adaptat. Alianța va sprijini Ucraina în implementarea acestor reforme pe calea aderării sale viitoare”.

„Am decis să creăm Consiliul NATO-Ucraina, un nou organism comun în care Aliații și Ucraina stau ca membri egali pentru a promova dialogul politic, implicarea Ucrainei, cooperarea și aspirațiile euro-atlantice pentru aderarea la NATO. Acesta va prevedea consultări, luarea deciziilor și activități comune [ sic ] și va servi, de asemenea, ca mecanism de consultare a crizelor între NATO și Ucraina”.

Impactul îi împinge pe aliații NATO să se retragă la Berlin și Paris pe Vistula și Oder, recunoscând că: „Vom putea invita Ucraina să se alăture Alianței atunci când Aliații sunt de acord și sunt îndeplinite condițiile”. Aliații nu mai sunt de acord. Condițiile nu vor fi îndeplinite, nu vor fi, dacă și când – după iarna viitoare – predarea forțelor armate ucrainene a fost acordată, iar retragerea la Lvov a început, părăsind Zona Demilitarizată ( DMZ ) și Novorossiya la est.

Ofițerii Statului-Major francez au acordat această retragere, camuflând-o ca fiind “nu un război francez, ci poate un război american”. Potrivit unui alt general francez pensionat, Jean-Bernard Pinatel, “Nu cred în succesul contraofensivei ucrainene… cel mai mare dezavantaj cu care se confruntă Ucraina este [ nu ] atât cantitatea de echipament militar, care nu este întotdeauna de înaltă calitate, deoarece Occidentul furnizează Kievului echipamente învechite. Cea mai mare vulnerabilitate a Ucrainei este constituită de oamenii săi, sau mai degrabă absența acestora. Cei mai buni luptători ai săi au murit de mult”.

Generalii germani în retragere au spus aceleași lucruri în mod public în numele ofițerilor de Stat Major care sunt în activitate la Berlin, care rămân sub ordinul guvernului german. Pentru a duce un război împotriva Rusiei, președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholtz nu numai că își constrâng liderii militari, dar, de asemenea, evită responsabilitatea și votul Adunării Naționale și al Bundestagului.

Pe front, rata actuală zilnică de victime pentru forțele ucrainene, începând cu 1 iulie arată astfel:

Victime ucrainene de bărbați și arme în prima săptămână a lunii iulie:

Dacă pierderea zilnică a bărbaților este în medie de 500 pe zi și ritmul operațiunilor ofensive ucrainene continuă, atunci până la 31 decembrie, la victimele ucrainene se vor adăuga 75.000 de bărbați. Dacă rata atacului se intensifică și numărul de uciși în acțiune ( KIA ) este de 715, așa cum s-a întâmplat în prima săptămână a acestei luni, numărul total de victime va ajunge la 107.000. Până atunci, rezervele strategice ale bărbaților vor fi epuizate.

Pierderile de tancuri, alte vehicule blindate, artilerie și lansatoare de rachete cresc, de asemenea, într-un ritm mai rapid decât poate repara sau înlocui NATO. Noul comunicat al summitului promite să intensifice în continuare sprijinul politic și practic pentru Ucraina, deoarece continuă să-și apere independența, suveranitatea și integritatea teritorială în cadrul granițelor sale recunoscute internațional, și să continuăm sprijinul nostru atât timp cât durează ”. Timpul necesar este scurt, deoarece timpul este scurt pentru regimul de la Kiev; iar înlocuirea sa în Lvov nu va avea nici spațiul, nici domeniul de aplicare, nici forța de muncă pentru a recupera teritoriul pe care l-a pierdut.

Stocuri de arme strategice din Ucraina și reînnoire NATO:

Legendă: magenta = disponibilă la începutul operațiunii militare speciale pe 24 februarie 2022; albastru deschis = livrat de atunci de NATO și alte state occidentale; albastru = promis pentru livrare de către NATO și alte state.

Evaluarea rusă, publicată săptămâna aceasta, este că până la sfârșitul anului, Kievul nu va avea o rezervă blindată strategică – volumul livrărilor străine către Ucraina fiind în scădere. Nu este un secret faptul că capacitatea de luptă a Forțelor armate ucrainene [ AFU ] se bazează pe furnizarea de gloanțe și echipamente din străinătate. Am analizat deja calendarul a ceea ce a fost primit, costurile și pierderile acestor operațiuni și putem vedea rezultatul acestor eforturi [ pe câmpul de luptă ]».

„Au trecut aproximativ patru până la cinci luni între perioada anunțurilor de livrare activă și transferul efectiv de arme către Kiev. În acest moment distrugem coloane de tancuri cărora li s-a promis că vor transfera vehicule blindate la începutul anului 2023. Nuanța este că nu au fost anunțate livrări suplimentare în T2. Poate că ceva va fi anunțat la summitul NATO de la Vilnius, dar sosirea tancurilor și a vehiculelor de luptă pentru infanterie nu se va întâmpla până la începutul anului 2024. În cazul eșecului contraofensivei ucrainene, armata rusă va avea un avans suplimentar”

„Dacă cel puțin cele 471 de tancuri promise de Occident au ajuns deja în Ucraina, atunci sunt așteptate doar 286, dintre care unele nu vor ajunge înainte de 2024. Situația este similară cu vehiculele de luptă pentru infanterie și obuzele – mai mult de două treimi din totalul livrărilor planificate au fost deja aduse, deci practic nu există rezerve. În ciuda faptului că ceea ce a fost deja livrat și ceea ce ar trebui livrat reprezintă o parte mai mică în cantitate decât fostul echipament sovietic în funcțiune în Ucraina( fără a lua în considerare vehiculele care pot fi canibalizate pentru piese sau modernizate). Perspectivele sunt clare: în următoarele șase luni, AFU nu va avea resurse pentru a reconstrui unitățile. Echilibrul forțelor din prima linie s-ar putea schimba drastic în favoarea noastră”.

Un veteran american care a servit în Afganistan adaugă: „Având în vedere incapacitatea NATO de a compensa pierderile de echipamente ucrainene pe front și creșterea abilităților militare rusești la toate nivelurile, este posibil să vedem decizia de a stabili o zonă demilitarizată înainte de sfârșitul toamnei”.

„Din volumul de rapoarte pe care le-am citit despre grevele rusești din centrele logistice ucrainene, zonele de depozitare și asamblare, sunt uimit de modul în care pot menține ritmul actual al operațiunilor. Acestea fiind spuse, ucrainenii și managerii lor par să facă o treabă bună în a păstra o mulțime de informații despre deficiențe sau perturbări secrete. Da, auzim despre necesitatea de a obține arme sau muniție, dar citind rapoartele de ambele părți, gloanțe, rachete, etc., continuă să spulbere partea ucraineană pe linia de apărare rusă cu regularitate –, dar și cu o lipsă de calitate care pare nelimitată”.

„Un indicator al eficacității interdicției rusești este incapacitatea ucrainenilor de a concentra forțe puternice în orice moment pentru a realiza un progres. Concentrația din Artemovsk [ Bakhmut ] oferă câteva indicii. Pe acest front sunt concentrate peste șaizeci de mii de ucraineni și soldați ai legiunii străine. Compoziția este foarte mecanizată și bine susținută de artilerie. Sunt în continuă acțiune, atacă constant. Și totuși, deși sunt foarte amenințători și îi depășesc pe apărătorii ruși, nu au reușit prea multe, chair dacă se cheltuiesc resurse uriașe”.

„Analizând alte sectoare ale frontului, cum ar fi Zaporijie și sudul Donbass, se pare că atacurile, deși violente, nu au același nivel de forță sau rezistență. Rușii sunt suficient de încrezători pentru a ceda teren, pentru a-și bombarda tranșeele abandonate, pentru a-i forța pe ucraineni să se retragă sau să facă față masacrului și să repete procesul din nou. Ucrainenii pur și simplu nu au resurse pentru a-i învinge pe ruși, a împinge atacul și a face câștiguri reale. Există mai multe motive pentru acest lucru. Muniția, combustibilul, piesele de schimb și chiar produsele alimentare s-ar putea să fie în cantități mai mici decât raportează oricine. Rutele logistice și transportul pot fi compromise până la punctul în care numai segmentele frontului pot fi furnizate în mod adecvat în orice moment – o mare parte din acest lucru se poate datora efectelor persistente ale războiului fulger. Grevele rusești împotriva centrelor de comandă și control NATO ar putea submina capacitatea Ucrainei și NATO de a coordona trenurile de aprovizionare. Acesta este un aspect foarte subestimat al războiului”.

De la New York, Henry Kissinger i-a confirmat lui Zelensky că administrația Biden dorește ca forțele ucrainene să arate suficiente câștiguri împotriva rușilor pentru a păstra sprijinul țărilor europene, și să nu se riște angajându-se în discuții privind încetarea focului până când vor fi obținute câștigurile câmpului de luptă; în caz contrar, europenii își vor înceta sprijinul și vor refuza admiterea Ucrainei în NATO.

Stânga: Vovan și Lexus: Dreapta: Henry Kissinger cu fotografii cu Eleanor Roosevelt ( stânga spate ), Richard Nixon ( centru ) și Nelson Rockefeller ( dreapta )

“ Europa, ” a spus Kissinger, “ s-a organizat pentru a învinge Rusia și ar fi anormal [ sic ] dacă Finlanda și Suedia intră în NATO, dar Ucraina, care a sacrificat atât de mult, nu este admisă în NATO … Ucraina va fi o țară majoră după război, iar după reconstrucția sa ar trebui să fie în NATO…. Am avut o întâlnire Bilderberg — și a fost foarte ciudat că țările europene care luptă [ Rusia ] – din punct de vedere tehnic, vă susțin – la acea întâlnire nu au fost în favoarea aderării [ Ucraina ] NATO. Eu am fost…. Va fi dificil să organizăm aderarea la NATO. ”

Între negocierile de încetare a focului și negocierile finale de pace, Kissinger a spus, “ tu [ Zelensky ] înțelegi că, după încetarea focului, va fi foarte dificil să începeți din nou războiul cu sprijinul complet al aliaților… Cred că tendința din America este acum spre încetarea focului — Cred că veți putea conduce ofensiva actuală cu sprijin complet. Cred că oamenii noștri cred că nu veți avea un succes total, că veți recâștiga teren, dar nu totul. Asta mi-a spus chiar armata ”.

***

Statele Unite nu vor permite niciodată Ucrainei să se alăture NATO

de Timofey Bordachev, directorul programului clubului Valdai


Aderarea la NATO ( sau UE ) este un schimb de suveranitate a statului împotriva păstrării nedeterminate a puterii de către elita conducătoare. Acesta este secretul dorinței fiecărui regim politic de a se alătura blocului: le oferă posibilitatea de a fi « nemuritor » în ciuda eșecurilor lor naționale sau economice. Regimurile Europei de Est și ale statelor baltice au înțeles imediat că nu vor rămâne la putere mult timp fără a fi sub controlul Washingtonului – ruperea cu Moscova și poziția periferică a acestor țări le-au promis prea multe probleme. Și dacă Finlanda s-a alăturat NATO, se datorează faptului că elitele locale nu mai au încredere în capacitatea lor de a-și păstra puterea pe cont propriu.

Extinderea către est a NATO după Războiul Rece a fost o oportunitate de a achiziționa teritorii ( Europa Centrală și de Est ) pentru care nimeni nu a vrut să lupte. Cu toate acestea, în cazul Ucrainei, nu este vorba despre câștigarea unui teritoriu a Statelor Unite, ci mai degrabă de a-l lua de la o putere rivală care vrea să-l țină pe Washington. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în istoria NATO.

Invitarea Kievului să se alăture NATO ar putea însemna ceva complet nou pentru politica externă americană – dorința de a lupta împotriva unui adversar de rang egal ca Rusia. De-a lungul istoriei lor, americanii au evitat să facă acest lucru, folosind alți actori ca berbeci, gata să se jertfească și să sufere pentru interesele americane. Acesta a fost cazul în timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial. Așadar, cel mai probabil scenariu este că Statele Unite vor promite doar să se ocupe de Ucraina și NATO, odată ce regimul de la Kiev și-a rezolvat problemele cu Rusia într-un fel. Între timp, li se vor promite condiții “ speciale ” pe baza unor acorduri bilaterale.

***

Cu toate acestea, este recunoscut pe scară largă că un imperiu în declin este o fiară periculoasă care trebuie manipulată cu grijă. În acest sens, analiștii sugerează că Rusia și China ar trebui să fie atenți să nu lovească prea tare bestia, ca nu cumva să se înnebunească de furie. Până în prezent, ambele țări par să țină cont de acest sfat.

sursă: reseauinternational.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ULTIMELE ŞTIRI

Ion Spânu: Miniștrii de Interne ar trebui băgați la pușcărie pentru...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a supus analizei indolența...

România este țara din UE cu cea mai mare inflație, în...

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a continuat să scadă în luna martie, până la 2,5%, de la un nivel de 2,7% în...

KARL MARX ȘI ROMÂNII (I)

Autor: Marius Niculescu Karl Marx a fost un gânditor de geniu al secolului XX, care, direct sau indirect, a schimbat cursul istoriei; influența sa a...

Gușă: De ce nu dă Bolojan raportul despre cum stă țara...

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM) Autor: Cozmin Gușă După un început furtunos de mandat de interimar, în care făcea de toate pentru...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img