34 C
București
vineri, iulie 12, 2024
34 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEditorialeVladimir PUTIN în Coreea de Nord la Kim JONG UN Mark RÜTTE...

Vladimir PUTIN în Coreea de Nord la Kim JONG UN Mark RÜTTE la Bruxelles la NATO

-

DISTRIBUIE:

Autor: Gen. Bg.(ret) Bartolomeu Constantin Savoiu

Coreea de Nord, sub conducerea lui Kim Jong-UN rămâne una dintre cele mai izolate și represive dictaturi din Lume. Regimul se bazează pe un control strict al informației, represiunea disidenței și cultul personalității liderului. Potrivit organizațiilor pentru drepturile omului, abuzurile și încălcările drepturilor omului sunt la ordinea zilei, iar libertatea de expresie este inexistentă.

 

 

FILE PHOTO: Russia’s President Vladimir Putin and North Korea’s leader Kim Jong Un arrive for a gala concert in Pyongyang, North Korea June 19, 2024. Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS/File Photo

Situația Alimentară

 

Crizele alimentare recurente sunt o realitate dureroasă pentru poporul nord-coreean. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, aproximativ 40% din populația țării suferă de malnutriție. Secetele frecvente, gestionarea defectuoasă a resurselor și sancțiunile internaționale contribuie la această criză perpetuă. Recent, s-a raportat că regimul încearcă să facă față acestei situații prin măsuri drastice, cum ar fi raționalizarea alimentelor și intensificarea agriculturii forțate.

 

 

 

Situația Militară

 

Coreea de Nord continuă să aloce resurse semnificative armatei sale, în detrimentul bunăstării civile. Potrivit unui raport al Institutului Internațional pentru Studii Strategice, țara are una dintre cele mai mari armate din lume, cu aproximativ 1,2 milioane de soldați activi și milioane de rezerviști. Armamentul include o gamă variată de echipamente, de la arme convenționale la rachete balistice intercontinentale (ICBM), capabile să atingă teritoriul american.

 

 

 

Ce poate oferi Coreea de Nord Rusiei?

 

Coreea de Nord are resurse naturale semnificative, inclusiv minerale rare care sunt esențiale pentru industriile de înaltă tehnologie. De asemenea, având o armată mare și bine antrenată, oferă sprijin militar în diferite forme, de la colaborări strategice la vânzări de arme și muniții.

 

 

 

Ce poate oferi Rusia Coreei de Nord?

 

Rusia poate oferi Coreei de Nord sprijin economic și tehnologic, esențial pentru supraviețuirea regimului. De asemenea, Moscova poate ajuta Phenianul să evite unele sancțiuni internaționale prin comerț clandestin și alte forme de sprijin logistic. Din punct de vedere diplomatic, sprijinul Rusiei poate oferi Coreei de Nord o oarecare legitimitate internațională.

 

 

 

Avantajele pentru Rusia

 

Pentru Rusia, cooperarea cu Coreea de Nord oferă multiple avantaje. În primul rând, îi permite să-și consolideze influența în Asia de Est, contracarând influența SUA și a aliaților săi. În al doilea rând, Rusia poate beneficia de resursele naturale ale Coreei de Nord și de o piață suplimentară pentru produsele sale. În sfârșit, colaborarea militară poate oferi Rusiei acces la anumite tehnologii și strategii noi, complementare industriei militare rusești , extrem de dezvoltată.

 

 

 

Avantajele pentru Coreea de Nord

 

Pentru Coreea de Nord, sprijinul rus este vital pentru supraviețuirea economică și politică. Rusia poate oferi nu doar resurse și tehnologie, ci și un scut diplomatic împotriva sancțiunilor internaționale. În plus, cooperarea militară poate întări capacitățile defensive și ofensive ale Coreei de Nord.

 

 

 

Reacțiile SUA

 

Reacțiile din partea Statelor Unite au fost previzibile, Washingtonul exprimând îngrijorări serioase cu privire la această colaborare. Oficialii americani au avertizat că orice intensificare a relațiilor dintre Rusia și Coreea de Nord ar putea duce la o instabilitate și mai mare în regiune, subliniind necesitatea unei vigilențe sporite.Toate aceste reacții, bineînțeles fără niciun efect privite cu nepăsare și dispreț de RUSIA.

 

 

 

Reacțiile Coreei de Sud

 

Coreea de Sud a privit cu îngrijorare apropierea dintre Moscova și Phenian. Seulul se teme că această alianță ar putea încuraja și mai mult comportamentul agresiv al Coreei de Nord, inclusiv testele de rachete și alte provocări militare. Ca răspuns, Coreea de Sud va intensifica cooperarea cu SUA și Japonia pentru a contracara influența nord-coreeană.

Trebuie amintit că în timpul mandatului său , Președintele Donald TRUMP a mărit suma oe care Guvernul Sud Corean plătește pentru întreținerea și staționarea Trupelor Americane de 20 de ori amenințând în caz contrariu retragerea lor.In acest sens , Guvernul de la Seul are tot interesul să exagereze amenințarea Coreei de Nord , în fața aliatului american . Tot de aici și pentru a satisface “ Stăpânul American” și anunțul făcut de Seul că va livra arme Ucrainei.

 

 

 

Reacțiile Uniunii Europene

 

Uniunea Europeană, de asemenea, a exprimat îngrijorări cu privire la această alianță. Bruxelles-ul a subliniat că orice sprijin acordat Coreei de Nord ar trebui să fie condiționat de respectarea drepturilor omului și a normelor internaționale. UE ar putea, de asemenea, să impună sancțiuni suplimentare în cazul în care colaborarea ruso-nord-coreeană va amenința securitatea globală.UE omite să menționeze sprijinul masiv pe care îl acordă Ucrainei.

 

 

TOPSHOT – In this pool photograph distributed by the Russian state agency Sputnik, two guards stand underneath portraits of North Korea’s leader Kim Jong Un (R) and and Russian President Vladimir Putin during a welcome ceremony at Kim Il Sung Square in Pyongyang on June 19, 2024. Putin enjoyed a red carpet welcome, a military ceremony and an embrace from North Korea’s Kim Jong Un during a state visit to Pyongyang where they both pledged to forge closer ties. (Photo by Gavriil GRIGOROV / POOL / AFP) / — Editor’s note : this image is distributed by the Russian state owned agency Sputnik —

Vizita Președintelui Vladimir Putin în Vietnam

 

Situația Economică

 

Vietnamul este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Asia de Sud-Est. În ultimii ani, țara a cunoscut o expansiune economică semnificativă, bazată pe exporturi și investiții străine. Parteneriatul cu Rusia poate aduce beneficii economice substanțiale, inclusiv investiții în sectorul energetic și transferuri de tehnologie.

 

 

 

Politica Militară

 

Vietnamul și Rusia au o lungă istorie de cooperare militară. Rusia este unul dintre principalii furnizori de arme pentru Vietnam, iar această relație este consolidată prin vizita lui Putin. Colaborarea poate include exerciții militare comune, schimburi de informații și vânzări de echipamente avansate.

 

 

 

Avantajele pentru Ambele Țări

 

Pentru Rusia, parteneriatul cu Vietnamul oferă o oportunitate de a-și extinde influența în Asia de Sud-Est și de a-și diversifica piețele de export pentru armament și tehnologie. Pentru Vietnam, cooperarea cu Rusia poate însemna acces la resurse energetice, tehnologie avansată și sprijin în modernizarea forțelor armate.

 

 

 

Reacțiile Occidentale

 

Occidentul privește cu suspiciune intensificarea relațiilor dintre Rusia și Vietnam. Statele Unite, în special, sunt îngrijorate de posibilitatea ca această colaborare să submineze stabilitatea regională și să contracareze influența americană în regiune. UE, de asemenea, monitorizează îndeaproape evoluțiile, preocupată de implicațiile strategice ale acestei alianțe.

 

 

 

Numirea Noului Secretar General NATO

 

Bilanțul lui Jens Stoltenberg

 

 

 

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a fost adesea descris ca un „fidel servitor” al intereselor americane în Europa. Sub conducerea sa, NATO a intensificat prezența militară în Europa de Est, ca răspuns la reunirea Crimeei de către Rusia și la alte provocări de securitate. De asemenea, Stoltenberg a jucat un rol crucial în consolidarea Alianței și în creșterea cheltuielilor de apărare ale membrilor NATO.

Stoltenberg este un exemplu de “ evoluție pragmatică” a unui fost membru al “ micului “

Partid Comunist Norvegian către postura de “ vajnic apărător” al “democrației” americane!

 

Cine este Mark Rutte?

 

 

 

Mark Rutte, noul secretar general al NATO, este un politician olandez cu o vastă experiență în politica europeană. Fost prim-ministru al Țărilor de Jos și membru al Clubului Bilderberg, Rutte este cunoscut pentru pozițiile sale pro-europene și pentru sprijinul său constant pentru alianța transatlantică

 

Fidelitatea Față de SUA și Soros

 

 

 

Atât Stoltenberg, cât și Rutte, sunt percepuți ca fiind fideli intereselor americane în Europa și în Lume. În cazul lui Rutte, legăturile sale cu influentele cercuri ale elitei globale, inclusiv Clubul Bilderberg și George Sorös au stârnit controverse și speculații cu privire la influențele externe asupra politicilor NATO și arată clar de unde va primi “ foaia de drum” !!!

 

Situația pe Frontul Ucrainean: O Analiză Obiectivă

 

Succesul Armatei Ruse

 

Pe frontul ucrainean, armata rusă a obținut numeroase succese, în ciuda rezistenței acerbe a forțelor ucrainene și a sprijinului semnificativ din partea Occidentului .

Lipsa acută de oameni , cu tot sprijinul tehnologic și în armament , conform

analiștilor independenți va duce la o înfrângere inevitabilă în fața Armatei Ruse care își mărește regulat efectivele!

Tactica rusă a evoluat iar organizarea pe Front a devenit extrem de mobilă , lovind cu eficacitate , trupe ucrainene , din ce în ce mai demoralizate!

 

 

 

Provocările Ucrainei

 

Ucraina se confruntă cu numeroase provocări, inclusiv corupția endemică, probleme economice și instabilitate politică. În plus, dependența de ajutorul militar și financiar occidental face ca eforturile de rezistență să fie inegale și nesustenabile pe termen lung. Deși Ucraina a primit sprijin substanțial din partea SUA și a UE, inclusiv arme și echipamente avansate, provocările logistice cărora trebuie să facă fața sunt uriașe.

Un exemplu : formarea de piloți pentru avioanele americane F16 .

Orice analist militar știe că trebuiesc 2 ani pentru a forma un pilot experimentat pentru aceste avioane cu înaltâ tehnologie , fie americane, ruse , franceze, etc .

Aceasta pentru un pilot deja format standard , nu începător bineînțeles!

Or , ce poate însemna o formare accelerată de 6 luni ?

Este a îi arunca în “ Focul Bătăliei” , fără experiență și o cunoaștere solidă a “ mașinilor zburătoare” pe care le conduc , adevărați “monștri de tehnologie și computere!”

Sprijinul occidental pentru Ucraina a fost esențial în menținerea capacităților de apărare ale țării. Cu toate acestea, pe măsură ce conflictul se prelungește, există o oboseală crescândă în rândul statelor donatoare, iar susținerea politică și financiară începe să se erodeze. În plus, sancțiunile impuse Rusiei au avut efecte mixte, afectând la început economia rusă, dar și pe cea globală în final , Rusia depășind această perioadă , consolidând și dezvoltând Economia de Război în mod remarcabil și găsind noi piețe de desfacere în Asia pentru a înlocui piețele europene

 

 

Apartment building destroyed through war in Borodyanka, Ukraine

Miliardul de Aur versus Restul Lumii

 

Un aspect important al conflictului este perspectiva globală asupra Lumi . În timp ce statele occidentale (SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Europa Occidentală) – „Miliardul de Aur” – sprijină ferm Ucraina, restul lumii, inclusiv Africa, America de Sud, Asia și statele BRICS+, au o poziție mai neutră sau chiar favorabilă Rusiei. Această divizare reflectă nu doar interesele geopolitice divergente, ci și percepțiile diferite asupra ordinii mondiale și a influenței occidentale .

 

 

Statele din Globalul Sud, cum ar fi India, Brazilia și Africa de Sud, au fost cele mai reticente în a condamna Rusia, preferând să mențină relații comerciale și diplomatice cu ambele părți. Această atitudine reflectă dorința lor de a evita implicarea în conflicte geopolitice care nu le aduc beneficii directe și de a păstra un echilibru între marile puteri.

 

Sursă: patriaromana.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Bogdan Comaroni despre conspirația sâmburelui care tratează cancerul, dar pe care...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a demascat industria alimentară și Big...

Serialul ”Ficțiunea mea despre adevărul lor.” Maeștrii sinuciderilor au lucrat și...

Autor: Silviu Radu Când am început să-mi scriu cărțile, m-am gândit intens la o modalitate de a-mi descrie munca printr-o frază scurtă și puternică. Așa...

Pactul Trump – Putin. România, predată Franței!

Cum se va încheia conflictul din Ucraina, asta vrea să știe toată lumea, mai ales că Donald Trump s-a lăudat, deja, că va pune...

Andrei Guşă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România....

Autor: Oana-Medeea Groza Andrei Gușă a abordat în emisiunea sa de la Radio Gold FM, „Dincolo de propagandă”, problema extrem de gravă a consumului și...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img