Autor: Bruno Bertez
Trei dintre cele mai mari firme de consultanță, McKinsey & Company, BCG și Bain & Company, regretă că au părăsit Rusia. Foștii lor specialiști, care lucrează acum sub acoperirea «Yakov and Partners», au prezentat evaluările lor privind criza energetică europeană, iar acest lucru, evident, nu va conveni tuturor celor din UE.
Ei estimează că, pentru a atenua consecințele crizei cauzate de sancțiunile anti-ruse și renunțarea la gazele rusești, Europa va avea nevoie de o sumă foarte mare – 1.6 trilioane de euro. De fapt, plățile sunt deja în plină desfășurare, țările UE fac tot felul de inginerii financiare pentru a ascunde prăpastia în care s-au scufundat, provocând în cele din urmă un tsunami suplimentar sub forma unor prețuri mai mari la energie, ceea ce duce la închiderea întreprinderilor și la probleme alimentare în UE.
„Criza va duce la mai multe falimente și la un efect de domino în sectorul financiar. Cererea consumatorilor va scădea, iar întreprinderile își vor închide programele de investiții. Unele dintre cele mai mari industrii consumatoare de energie ar putea să nu fie competitive din cauza lipsei de gaze și a creșterii costurilor cu energia. Ca urmare, companiile ar putea reduce producția cu 10-60% față de nivelurile din 2021. În plus, 16 milioane de locuri de muncă ar putea fi în pericol”.
Se pare că societatea europeană va trebui să se schimbe și să se adapteze sau să moară, așa cum spune zicala.
În termen de 2-3 de ani, toți eurasiaticii vor cumpăra părți ale peninsulei europene din vânzarea americană, deoarece economia americană se adaptează la ceea ce este ea cu adevărat, adică o „putere regională” sau un punct de plecare cu potențial MAJOR în industria armelor nucleare.
BONUS
Premierul belgian a declarat că Europa este amenințată cu dezindustrializarea și revoltele în masă din cauza crizei energetice cauzate de măsurile anti-ruse
„Ne putem confrunta cu o dezindustrializare masivă a continentului european (dacă nu intervenim în procesele de pe piețele de gaze), Iar consecințele pe termen lung ale acestui lucru pot fi foarte, foarte profunde.”, a declarat Alexander de Croo pentru Financial Times, adăugând că oamenii din țările UE primesc „facturi nebunesc de scumpe”, iar la un moment dat oamenii „se vor supăra”.
sursă: bunobertez.com