25.6 C
București
joi, septembrie 29, 2022

A.P.P. a solicitat Guvernului României să renunțe la supraimpozitarea și suprataxarea locuințele românilor

RECOMANDĂRI

Luni 19 septembrie a.c., Alianța Pentru Patrie a solicitat Guvernului României, prin Adresa oficială nr. 25482/19.09 2022, înregistrată la ora 15.20, să renunțe definitiv și în totalitate la Ordonanța 16/15 iulie 2022, emisă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015, a Codului fiscal. Este vorba despre Ordonanța care prevede și articolele privind supraimpozitarea și suprataxarea locuințele românilor, precum și cel legat de munca în regim part-time.

Codrin Ştefănescu, secretar general al APP, afirmă că aleşii locali ai partidelor PSD şi PNL şi-au informat liderii coaliţiei că poziţia APP este împărtășită și de majoritatea românilor. El a adăugat și că menținerea Ordonanței 16/2022 (în mod special a articolelor care se referă la supraimpozitarea locuințelor) le va crea mari probleme la alegerile locale.

Ce s-a întâmplat după acest demers?!

„1). Aflând din presă despre solicitarea A.P.P. adresată Guvernului, și sesizarea depusă la Avocatul Poporului,  aleșii locali ai P.S.D. și P.N.L. și-au informat liderii coaliției, că poziția A.P.P. este împărtășită și de marea majoritate a românilor, și că menținerea Ordonanței 16/2022 (în mod special a articolelor care se referă la supraimpozitarea locuințelor), le va crea mari probleme la alegerile locale. Și asta pentru că românii sunt deja cu nervii întinși la maximum, și din cauza celorlalte supradijmuiri la care sunt supuși: energie electrică, gaze, combustibili, hrană etc.  

2). În urma acestor presiuni exercitate din partea propriilor primari, reprezentanții de la vârful coaliției P.S.D.- P.N.L. s-au întrunit urgent, și au decis în urma discuțiilor aprinse, ca Guvernul să fie mandatat cu amânarea doar a articolului care prevede supraimpozitarea locuințelor, iar acest articol amânat să intre în vigoare după alegerile din 2024. Ceea ce este de-a dreptul odios.

A.P.P. nu acceptă ”soluția” propusă Guvernului de către coaliția de guvernare, nu acceptă aceste jumătăți de măsură care au doar rațiuni electorale! Și care nu rezolvă deloc problema privind supraimpozitarea românilor.

A.P.P. nu acceptă sub nicio formă suprataxarea și supraimpozitarea românilor, atât persoane fizice, cât și juridice – antreprenori români, și insistă ferm ca Guvernul să renunțe public și definitiv la aplicarea în totalitate a acestei Ordonanțe, așa cum am cerut prin Adresa oficială de mai sus!

În acest sens, atenționăm public Guvernul, încă o dată, că în afara sesizărilor pe care A.P.P. le-a făcut la Avocatul Poporului, C.C.R., și a proiectului de lege depus în Parlament, care prevede abrogarea în totalitate a Ordonanței, vom depune și Plângeri penale împotriva semnatarilor  acestei legi, total antiromânești.”, scrie în comunicatul semnat de Codrin Ștefănescu – Secretar General A.P.P.

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI