6.1 C
București
marți, decembrie 6, 2022

Statul român contra lui Andrei Marga: TVR va elimina din grilă emisiunea sa veche de 10 ani! Alooo, Parlamentule?!

RECOMANDĂRI

Autor: Cozmin Gușă

Andrei Marga are o emisiune la TVR Cluj pe care am urmărit-o cu interes în ultimii ani, inițial profesorul clujean a fost moderator invitând la discuții personalități universitare ce vizitau Clujul, apoi a devenit invitatul permanent al lui Karen Sebesi, analizând săptămânal actualitatea și dezbaterea de idei relevante. Emisiunea ar trebui să-și înceapă noul sezon pe 3 octombrie (pe perioada verii au fost redifuzări), însă ieri conducerea de la TVR Cluj a dat verdictul previzibil, printr-un articol scris la comandă, astfel:

”Contravine cu menirea postului public de televiziune definită prin lege. Avem nenumarate semnale şi întrebări despre poziţia acestei emisiuni în grilă de programe . Trebuie spus că profesorul Marga venea ca invitat în poziţia de filosof şi nu altceva. TVR Cluj nu are o relaţie contractuală cu profesorul Marga”, a declarat Alin Gelmărean, subliniind faptul că va fi foarte atent ca asemenea derapaje să nu poată fi asociate cu imaginea postului public și al Studioului Teritorial TVR Cluj. (stiridecluj)

După poziționarea anti-Marga a MAE, venită după decizia ministerului lui Aurescu de eliminare a lui Adrian Severin de la o dezbatere unde fusese invitat, ceea ce a decis TVR vine să confirme faptul grav că statul român are o strategie de cenzurare a opiniilor diferite de cele ale puterii politice, deci statul încalcă prevederile Constituționale, respectiv a legii de funcționare a TVR. Nu mai stau să analizez în plus ce anume semnifică aceste lucruri de fapt, e limpede că se reclamă intervenția Parlamentului, iar dacă acest lucru se va întâmpla sau nu, ne va lămuri dacă mai putem vorbi despre libertate de exprimare în România. TVR n-a fost deranjat însă de către Parlament nici când a eliminat din grilă emisiunea lui Romeo Couți (tot la TVR Cluj!), care decripta fake-news-urile practicate în mass-media noastră, iar explicațiile de protecție/impunere a deciziilor conducerii TVR chiar de la Cotroceni, filiera Pahonțu, mă fac să cred că parlamentarii vor fi orbi, surzi și muți și-n acest caz.
Urmează să vedem dacă și jurnaliștii neplătiți de către stat (dar cu o parte dintre patroni mituiți de către Guvern!) vor avea ceva de criticat, manifestând spirit civic și solidaritate, sau vor face și ei politica struțului. În 2-3 zile ne vom lămuri, apoi vom putea decreta dacă ”Winter Is Coming” și pentru presa românească …

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI