11 C
București
marți, septembrie 21, 2021

Concepte despre psihicul uman

RECOMANDĂRI

Autor: Iris Drăghicescu

În emisiunea de duminică „Lumi în coliziune”, Radu Golban și invitatul său, psihologul, fizicianul și parapsihologul, Dr. Dr. Walter von Lucadou, au discutat despre noțiuni ale psihismului uman.

Ce sunt modificările matricei conștiinței? Walter von Lucadou a descris, în cadrul emisiunii, modul prin care definește el noțiunea și caracteristicile acesteia.

„Acest concept al matricii conștiinței vine din literatura S.F., unde se pleacă de la premisa că lumea este o simulare și există diverse filme pe această temă. E posibil să aibă legătură și cu Jung, care vorbea despre conștientul colectiv”,  a declarat Lucadou.

S-au adus în discuție și teoriile altor psihologi despre reprezentarea mentală. Conform cu ideile lor, organele senzoriale percep o anumită cantitate finită de informații. Totuși, nu avem impresia că ne lipsește ceva. Acest fenomen se aplică oamenilor care au anumite deficiențe.

„În realitate, impresiile senzoriale sunt introduse în conștiința noastră. Conștiința are deja o reprezentare a lumii”, a spus Walter von Lucadou. Acesta a comparat conștiința cu un cinematograf, unde noi înșine apărem în film. Această reprezentare mentală depinde foarte mult de „embodiment”.

„Fiecare om are un alt fel de „embodiment”, deoarece vine din altă cultură, trăiește într-o altă țară, fiecare are o altă reprezentare a lumii. Aceste lucruri trebuie știute pentru a permite înțelegerea că oamenii au reprezentări diferite despre lume și ne ajută să înțelegem că ei nu greșesc, neapărat. Oamenii din jurul nostru vin cu o altă mentalitate, de aceea trebuie să fim toleranți și înțelegători”, a afirmat Lucadou.

Emisiunea „Lumi în coliziune”, cu Radu Golban, este difuzată în fiecare duminică la radio Gold FM și poate fi vizionată integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM Romania.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI