11 C
București
marți, septembrie 21, 2021

Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale

RECOMANDĂRI

Autor: Adrian Lambru

Cascada Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa s-a prăbușit luni seară din cauze naturale, a anunțat Romsilva. Cascada reprezenta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.

Romsilva a declarat faptul că această cascadă s-a prăbușit din cauza propriei greutăți. Piatra de travernit și mușchii au crescut în dimensiune și au provocat cedarea Cascadei Bigăr.

„Colegii noştri sunt la faţa locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte şi imagini” – declară Romsilva pe Facebook.

Declarația președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin

Romeo Dunca, Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, și-a declarat părerea de rău: „Era cel mai vizitat loc din județul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenție și interes pentru zona noastră, dar Caraș-Severin are multe locuri frumoase și vă invităm să le vizitați” – notează News.ro

Cum a ajuns Cascada Bigăr populară

Cascada din Caraș-Severin a devenit populară în întreaga lume în anul 2013. În acest an, o fotografie a cascadei Bigăr a ajuns la The World Geography, un site cu specific geografic cu destinaţii turistice neobişnuite. Într-un top realizat de acest site, Cascada Bigăr a fost desemnată „cea mai frumoasă din lume”.

La scurt timp după, Huffington Post scria că este “un loc magic, desprins parcă din basme”.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI