15.1 C
București
sâmbătă, mai 8, 2021

PROGRAMUL RABLA 2021 SE VA LANSA LUNI, 26 APRILIE. CU CE SCHIMBĂRI VA VENI PROGRAMUL

RECOMANDĂRI

Autor: Adrian Lambru

De luni, 26 aprilie, ora 10:00, cetățenii interesați în schimbarea unui autoturism vechi cu unul nou pot merge pentru înscreiere la producătorii validați prin programul RABLA și RABLA PLUS.

Ministerul Mediului a publicat zilele trecute un comunicat de presă prin care anunța începerea celor două programe RABLA pe anul curent. Însă, „în ediția de anul acesta, programele vin cu o serie de modificări” – anunță Ministerul.

Prima dintre acestea se referă la suma de bani primită odată cu scoaterea din folosință a autoturismului (prima de casare), care anul acesta este mărită. Pentru programul RABLA CLASIC această sumă a crescut de la 6.500 de lei la 7.500 de lei. În cadrul RABLA PLUS bugetul este dublat față de cel de anul trecut. De data acesta, ecotichetul primit este de două tipuri: „45.000 de lei pentru mașinile full electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou” – notează sursa mai sus menționată.

Cei ce doresc să treacă de la o mașină pe gaz sau motorină pe una electrică, au șansa să primească atât prima de casare a programului RABLA CLASIC, cât și ecotichetul ce se acordă în cadrul RABLA PLUS.

Producătorii validați în aceste proiecte sunt publicați pe site-ul Administrației Fondului Pentru Mediu (afm.ro). Printre aceștia se numără Opel, Ford, Volkswagen, Skoda și alții. Proiectul RABLA a avut loc prima dată în 2007 în România, iar RABLA PLUS în 2013.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI