11 C
București
marți, septembrie 21, 2021

Yuanul chinezesc dobândește o influență tot mai mare în sistemul financiar mondial

RECOMANDĂRI

Autor: Maria Teodora Șuta

O treime din băncile centrale intenționează să adauge moneda Chinei în rezervele lor, potrivit sondajul Global Public Investor.

Sondajul Institutului de Cercetări OMFIF, arată că 30% dintre bănci vor să își mărească rezerve de yuan în 12-24 luni. Procentajul băncilor interesate de această achiziție este în creștere, comparativ cu cel de 10% de anul trecut. Aceste intenții există și se manifestă în pofida înțelegerilor între guvernele occidentale și China. Influența tot mai mare a yuanului este impulsionată dinspre Africa, unde jumătate dintre băncile centrale își măresc rezervele.

În contrast cu intențiile față de moneda chinezească, 20% dintre băncile centrale vor să își reducă rezervele în dolari americani. În aceeași perioadă de 12-24 de luni, 18% dintre bănci intenționează să își reducă rezervele în euro. De asemenea, 14% vor să își reducă și datoriile din zona euro. Acest lucru poate fi considerat o reacție la dobânzile negative pe care le practica Banca Centrală Europeană.

Raportul organizației din Londra mai arată că 45% din fondurile de pensii investesc în aur. Interesul acordat aurului reprezintă o creștere cu 15% față de anul trecut. De asemenea, băncile centrale, fondurile suverane și fondurile publice de pensii controlează active record la nivel mondial.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI