11 C
București
marți, septembrie 21, 2021

Grupul Renew Europe, din Parlamentul European, nemulțumit de Cioloș

RECOMANDĂRI

Al treilea cel mai mare grup parlamentar din Parlamentul European, Renew Europe, traversează o perioadă de turbulențe, în principal din pricina rezultatelor nemulțumitore ale președintelui grupului, Dacian Cioloș, afirmă o sursă din interiorul Renew Europe, citată de Euractiv.

Multe delegații naționale și-au exprimat dezacordul față de faptul că grupul este tot mai absent și a pierdut șansa de a se constitui într-o alternativă viabilă la Partidul Popular European și la grupul Social-Democraților. „După aproape doi ani, majoritatea delegațiilor înțeleg că grupul nu este condus de un membru ALDE, că am pierdut numeroase oportunități și că am fi putut fi mult mai eficienți”, a menționat sursa.

Practic, partidul lui Cioloș, PLUS, nu este membru al ALDE, așa cu nu este nici formațiunea lui Macron, deși membrii acestora ocupă locuri în grupul Renew Europe. Potrivit unor surse din interiorul Renew Europe, există voci care promovează chiar alegeri la jumătatea termenului, în încercarea de a-l înlocui pe Dacian Cioloș.

Toate aceste frământări vin pe fondul retragerii partidului lui Viktor Orban, Fidesz, din grupul PPE, al eventualei alăturări a formațiunii de Conservatori și al recalibrării centrilor de putere din interiorul Parlamentului European.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI