15.1 C
București
sâmbătă, mai 8, 2021

Minciunile politicienilor americani sunt numărate

RECOMANDĂRI

Autor: Iris Drăghicescu

În cadrul emisiunii „Lumea-i cum este”, de la Gold FM, s-a discutat despre obiceiurile presei de peste ocean. Aceasta numără minciunile spuse de către politicienii.

De la începutul mandatului său, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a făcut aproape 70 de afirmații false, sau menite să inducă în eroare, arată un raport realizat de The Washington Post. Este un număr mai mic față de cele 511 astfel de comentarii lansate de predecesorul său, Donald Trump, în primele sale 100 de zile. Fostul președinte a acumulat în tot mandatul peste 30.500 de declarații false sau cu potențial de a dezinforma opinia publică.

Publicația americană are un „rating Pinocchio”. Notează, printre altele, faptul că Biden ar fi pretins că pe vremea lui Trump, contractele guvernamentale acordate unor companii străine ar fi crescut cu 30% – ceea ce nu este adevărat.

S-a observat că de fiecare dată când este taxat în spațiul public pentru afirmațiile neadevărate, Biden are grijă ulterior să își ajusteze discursurile. Asta este o deosebire față de atitudinea lui Trump.

O analiză realizată de Huffington Post arată că minciunile de la vârful administrației prezidențiale au fost mult mai grave în trecut. Pe vremea lui George W. Bush, erau frecvente. Scopul lor era de a pune America în război cu Irakul, notează publicația. Imediat ce, zilele trecute, fostul președinte și-a exprimat dezgustul pentru republicanii care au refuzat să accepte rezultatul alegerilor ce l-au desemnat învingător pe Biden, o parte a presei de peste ocean i-a reamintit lui Bush că a mințit în legătură cu Sadam Hussein. Afirmase că ar fi căutat uraniu prin Africa. Atunci când a fost contrazis în presă de către ambasadorul Joseph Wilson, regimul lui George W. Bush avut grijă ca soția sa, care era agent al CIA, să fie expusă. Această decizie a influențat compromiterea unor operațiuni ale agenției și retragerea forțată a femeii din CIA.  

Ulterior, un raport al Centrului pentru Integritate Publică a numărat aproape 1.000 de minciuni și afirmații false în dreptul administrației George W. Bush legate de teme de o maximă gravitate. Printre acestea se numără: centrele de detenție din țările străine, atrocitățile comise de contracturi americane în închisorile din Irak și Afganistan, ori politica de înregistrări secrete.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI