11 C
București
marți, septembrie 21, 2021

G20 avertizează că noile variante de Coronavirus și accesul slab la vaccinuri amenință redresarea economică globală

RECOMANDĂRI

Autor: Maria Teodora Șuta

Miniștrii de finanțe ai celor mai mari 20 de economii ale lumii s-au întrunit sâmbătă la Viena. Aceasta a fost prima reuniune față în față de la debutul pandemiei.

Potrivit unui comunicat final, perspectivele economice globale s-au îmbunătățit de la discuțiile G20 din aprilie. Acest lucru a fost posibil datorită lansării campaniilor de vaccinare și pachetelor de sprijin economic. În cadrul comunicatului s-a recunoscut vulnerabilitatea statelor în fața unor variante precum Delta, care se răspândește rapid.

Națiunile G20 au promis să utilizeze toate instrumentele politice pentru a combate COVID-19. În același timp, gazdele italiene au declarat că există un acord pentru a evita impunerea de noi restricții asupra oamenilor. Comunicatul nu a propus măsuri concrete, recunoscând doar o recomandare de finanțare a vaccinurilor de 50 de miliarde de dolari. Finanțarea vine din partea Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale, Organizației Mondiale a Sănătății și Organizației Mondiale a Comerțului.

Diferențele nivelurilor de vaccinare dintre bogații și săracii lumii rămân vaste. În țările dezvoltate, peste două treimi din cetățeni au primit cel puțin o doză de vaccin. Totuși, această cifră scade sub 5% pentru multe națiuni africane. Potrivit reprezentanților italieni, G20 va reveni la problema finanțării vaccinurilor pentru țările sărace înaintea summitului de la Roma din octombrie.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI