28.1 C
București
miercuri, august 4, 2021

ONU avertizează că problema foametei la nivel global a fost afectată de pandemie

RECOMANDĂRI

Autor: Maria Teodora Șuta

Pandemia de COVID-19 a cauzat o înrăutățire a foametei la nivel mondial în 2020. Între 720 și 811 milioane de persoane din întreaga lume s-au confruntat cu această situație, mai multe decât în 2019.

Potrivit raportului publicat Organizația pentru Alimentație și Agricultură și  Programul Alimentar Mondial, numărul persoanelor subnutrite a crescut cu 161 milioane. În urma unui sondaj făcut de experți, una din 10 persoane este subnutrită. Potrivit raportului, au existat și alți factori care au influențat starea de foamete a populației globale.

Nicio regiune a lumii nu a fost cruțată. Mai mult de jumătate din populația subnutrită a lumii trăiește în Asia. S-a înregistrat o creștere bruscă a foametei și în Africa, de 292 milioane de oameni. Este echivalentul a 30% din numărul total de persoane subnutrite la nivel global.

3 miliarde de oameni din întreaga lume au acces la diete sănătoase. Totuși, 2,3 miliarde nu au acces pe tot parcursul anului la hrană adecvată, copiii fiind categoria cea mai vulnerabilă. Malnutriția infantilă continuă să fie o problemă majoră, în special în Africa și Asia.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI