11 C
București
marți, septembrie 21, 2021

China construiește peste 100 de silozuri noi pentru rachete nucleare

RECOMANDĂRI

Autor: Maria Teodora Șuta

Potrivit unui raport al Federației Americane a Oamenilor de Știință, China a început construcția mai multor silozuri nucleare. Acestea sunt amplasate lângă orașul Hami, în partea de est a regiunii Xinjiang.

La începutul lunii iulie, Departamentul de Stat considera îngrijorătoare creșterea puterii nucleare a Chinei. De asemenea, instituția a afirmat că Beijingul se abate de la strategia nucleară bazată pe politica de descurajare. Raportul realizat de Federația Americană a Oamenilor de Știință este al doilea de acest fel din ultima lună. Primul document menționa construcția altor 120 de silozuri de rachete în zona Yumen.

Un raport al Pentagonului din 2020 a estimat numărul de arme nucleare din China, care a ajuns la aproximativ 200. De asemenea, se preconizează dublarea acestui număr, pe măsură ce Beijingul își extinde și își modernizează tehnologiile. Washingtonul a cerut în repetate rânduri Chinei și Rusiei să se alăture într-un nou tratat de control al armelor nucleare. Totuși, Beijingul afirmă că arsenalul său este redus față de cel al Statelor Unite și cel al Rusiei.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI