11 C
București
marți, septembrie 21, 2021

Noi măsuri de relaxare vor fi introduse în Marea Britanie începând cu 16 august

RECOMANDĂRI

Autor: Maria Teodora Șuta

Oamenii de afaceri cer suspendarea carantinei pentru cetățenii vaccinați care au intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid.

Sute de mii de britanici au intrat în izolare după ce au luat contact cu o persoană infectată cu Coronavirus. Cetățenii au fost notificați de interacțiunea cu persoanele infectate, prin aplicația NHS COVID. De altfel, 618.903 de astfel de alerte au fost trimise utilizatorilor din Anglia și Țara Galilor, în perioada 8-14 iulie.

Liderii de afaceri au avertizat că lipsa lucrătorilor disponibili pune în pericol redresarea economică. O situație de genul este întâlnită în companiile care asigură lanțurile de aprovizionare cu alimente. Aceștia au raportat că linii întregi de producție și transporturi au activitatea suspendată. Potrivit unui raport, 90.000 de șoferi de camioane nu sunt în prezent disponibili pentru muncă.

Guvernul a permis scutirea lucrătorilor din mai multe sectoare de necesitatea de a fi plasați în carantină. Potrivit presei din Marea Britanie, aproximativ 500 de locații din sectorul alimentar sunt scutite de autoizolare. În schimb, firmele trebuie să efectueze zilnic teste COVID pentru lucrători, procesul fiind foarte împovărător.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI