11 C
București
marți, septembrie 21, 2021

Armenia solicită ajutorul Rusiei la granița cu Afganistanul

RECOMANDĂRI

Autor: Maria Teodora Șuta

Premierul armean Nikol Paşinian dorește să colaboreze cu grănicerii ruși de-a lungul frontierei armene cu Azerbaidjanul. Scopul este de a evita o posibilă escaladare, în urma unor confruntări armate recente.

În cadrul unei ședințe a Guvernului armean, Pașinian a declarat benefic ajutorul grănicerilor ruși la granița cu Azerbaidjanul. Paşinian consideră că prezența rușilor ”va permite finalizarea cu succes a lucrărilor de delimitare, fără riscul unor confruntări militare”. El a anunțat că Erevanul se pregătește să discute această propunere cu Moscova.

Declarațiile premierului vin la o zi după noi confruntări armate între militari armeni și azeri. Au fost soldate cu trei decese în rândul armenilor, la nivelul satului de frontieră Sotk, în estul Armeniei. Cele două țări s-au acuzat reciproc de faptul că au lansat ostilitățile. Ulterior au ajuns la un armistițiu, care a fost negociat de Rusia.

Armenia și Azerbaidjanul au purtat în toamna anului 2020 un război în vederea obținerii controlului asupra regiunii Nagorno Karabah. Aceasta era revendicată de ambele țări, dar după șase luni de război, conflictul s-a încheiat cu un armistițiu. Armenia a cedat Azerbaidjanului porțiuni din teritoriul pe care îl controla în Nagorno Karabah.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI