11 C
București
marți, septembrie 21, 2021

Producătorii europeni de plastic vor incorpora în ambalaje 30% din plasticul reciclat

RECOMANDĂRI

Autor: Maria Teodora Șuta

Producătorii europeni de plastic s-au declarat în favoarea obligației ca până în 2030 să încorporeze 30% plasticul reciclat în ambalajele dăunătoare mediului. Astfel, se vor respecta obiectivele prevăzute în pactul verde al Comisiei Europene.

“Salutăm revizuirea Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaje, legislația europeană cheie pentru tranziția sectorului plasticului spre o economie circulară”, a anunțat într-un comunicat Asociația Europeană a Producătorilor de Plastic. Aceasta reunește aproximativ o sută de producători care împreună generează peste 90% din toți polimerii din Europa.

Producătorii europeni sunt de acord cu propunerea Comisiei Europene, ce vizează introducerea obligației de a încorpora materie reciclată în ambalajele de plastic. Acestea cer o cotă de piață de 30% până în 2030. Angajamentul se bazează pe dezvoltarea procedurilor de reciclare chimică a plasticului, în care companiile europene intenționează să investească 7,2 miliarde de euro până în 2030. Prin această investiție se vor realiza noi tehnologii și instalații care să permită producția a 3,4 milioane de tone de plastic pe an provenit din reciclare chimică.

În 2020, din cauza crizei sanitare, producția mondială de plastic a scăzut cu 0,3% comparativ cu 2019. Aceasta este a treia scădere mondială înregistrată de la debutul erei industriale. Pe de altă parte, producția mondială de deșeuri din plastic ar putea crește cu 41% până în 2030. În același timp, cantitatea de deșeuri prezentă în oceanele lumii ar putea să se dubleze, până la 300 milioane de tone.

Sursă text: Știripesurse.ro

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI