5.2 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Premierul Italiei a purtat discuții cu Vladimir Putin despre criza imigranților de la frontiera dintre Belarus şi Polonia

RECOMANDĂRI

Autor: Maria Teodora Șuta

Premierul Italiei, Mario Draghi, a discutat luni cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre criza imigranţilor de la froniera dintre Belarus şi Polonia şi despre tensiunile cu Ucraina.

“Premierul Mario Draghi a avut astăzi o conversaţie prin telefon cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Discuţiile s-au concentrat pe criza imigranţilor de la frontiera dintre Polonia şi Belarus, pe evoluţiile preţurilor energiei şi pe situaţia din Ucraina”, a comunicat Guvernul Italiei într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Potrivit Mediafax.ro, Guvernul de la Roma nu a oferit detalii despre rezultatul discuţiilor. La frontiera dintre Belarus şi Polonia sunt mii de imigranţi din Orientul Mijlociu care vor să ajungă în spaţiul Uniunii Europene. Regimul de la Minsk este acuzat că facilitează tranzitul imigranţilor pentru a exercita presiuni asupra Uniunii Europene. De asemenea, Rusia a fost criticată pentru susţinerea acordată Belarusului.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit, săptămâna trecută, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre criza imigranţilor şi despre problemele privind gazele. Rusia este acuzată că a mobilizat zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina, pe fondul tensiunilor bilaterale.

Sursă text: Știri pe surse

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI