Home Justiție DEMITEREA AVOCATULUI POPORULUI – O SFIDARE A POPORULUI, A CONSTITUȚIEI ȘI A...

DEMITEREA AVOCATULUI POPORULUI – O SFIDARE A POPORULUI, A CONSTITUȚIEI ȘI A BUNULUI SIMȚ

Autor: dr Adrian Severin

Nemulțumit de faptul că Avocatul Poporului s-a ridicat împotriva politicilor neconstituționale, antinaționale și antisociale ale unei puteri antidemocrate, grupul criminal organizat PNL-USR+, cel fără neam și fără Dumnezeu, cu sprijinul neașteptat al UDMR, cel care de azi a ales să trăiască în infamie, a procedat la demiterea Avocatului Poporului. O decizie odioasă vizând persoana care, în această funcție, în vremuri vitrege și condiții potrivnice, și-a făcut datoria cât se poate de bine, fiind speranța și salvarea a milioane de români.

Dacă ar fi să amintim numai intervențiile Avocatului Poporului care au dus la anularea a zeci de mii de amenzi contravenționale aplicate abuziv unor oameni nevinovați, sub cuvânt că ar fi încălcat aberantele măsuri de limitare a libertății personale adoptate sub pretextul pandemiei Covid 19, și ar fi de ajuns să înțelegem de ce Guvernul și majoritatea sa parlamentară au pornit vânătoarea împotriva acestuia.

Avocatul Poporului nu a încălcat Constituția, ci a apărat Constituția, contractul social, împotriva Guvernului care a încălcat-o. Că a avut dreptate în aceste demersuri o dovedește și confirmarea punctului său de vedere de către CCR. Faptul arată că demiterea sa este și un atentat împotriva Curții Constituționale, deja supusă unei campanii de teroare orchestrată de executiv, și, prin aceasta, împotriva Constituției.

Procedura de demitere folosită este neconstituțională și ilegală.

Avocatul Poporului apără poporul împotriva abuzurilor comise de puterile statului; în special cele ale Guvernului și Parlamentului. Este limpede că acestea se află în conflict de interese atunci când se pune problema aprecierii activității respectivului Avocat. De aceea nici nu a fost prevăzut vreun drept de control al amintitelor puteri asupra Avocatului Poporului.

Un asemenea drept de control nici nu era necesar, întrucât Avocatul Poporului nu decide nimic, ci numai îi avertizează pe cei care greșesc și îi sesizează pe cei care au competența de a decide. Puterea actuală, în tradiția teribilă a mișcărilor extremiste și a guvernărilor dictatoriale, nu mai acceptă, însă, nici măcar critica principială.

În loc să ocupe ca să găsească mijloacele prin care să pună capăt dezastrului guvernării, Guvernul și partidele de guvernământ se ocupă de eliminarea criticilor guvernării. CCR, fără îndoială, urmează. Iar dacă abuzul procedural de azi va funcționa, unul similar va fi folosit mâine împotriva tuturor celor care nu acceptă politicile unui executiv incapabil să se comporte în limite constituționale.

Prin gura Avocatului Poporului vorbește poporul. Cei care i-au închis gura vor să închidă gura poporului. Demiterea lui este, astfel, și un atac împotriva libertății de expresie.

S-a pretextat că Avocatul Poporului ar fi încălcat legea. Fals! Nu există nici un argument serios și nici o probă care să susțină acuzația că actualul Avocat al Poporului, Dna Renate Weber, ar fi încălcat Constituția sau legea. De fapt, ceea ce puterea dorește este un Avocat al Puterii împotriva Poporului; sau mai exact, un Procuror al Puterii care să pună sub acuzare poporul pentru nesupunere față de abuzurile sale.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea Constituțională. Opoziția are obligația de a o face de îndată, pentru ca astfel să se restabilească dreptul poporului la un Avocat colectiv al său, așa cum i l-a oferit Constituția.

Dacă aceasta nu se va întâmpla, nimeni nu trebuie să uite că atunci când abuzul statului devine fapt, revolta poporului devine drept.

NU SUNT COMENTARII

RĂSPUNDE

Te rugăm să introduci comentariul!
Te rugăm să introduci numele tău aici

Exit mobile version