22.7 C
București
miercuri, august 4, 2021

Potrivit lui Kövesi, Slovenia reprezintă un risc uriaș în ceea ce privește fraudarea fondurilor europene

RECOMANDĂRI

Autor: Maria Teodora Șuta

Procurorul șef european Laura Codruța Kövesi, afirmă că Slovenia reprezintă ”un risc uriaș” în ceea ce privește fraudarea fondurilor europene.

Kövesi a făcut declarația în contextul în care Slovenia nu a nominalizat procurori pentru Parchetul European. Slovenia este țara care de la 1 iulie a preluat președinția rotativă a blocului comunitar. Parchetul European este însărcinat cu anchetarea fraudelor legate de fondurile europene și a altor infracțiuni legate de bugetul Uniunii.

Comisia Europeana a aprobat planul de cheltuieli al guvernului sloven privind fondurile din planul de redresare economică post-COVID. Țara o să primească fonduri totale de 2,5 miliarde de Euro. 1,8 miliarde vor fi sub formă de granturi și 700 de milioane sub formă de împrumuturi.

Guvernul sloven nu a numit cei doi procurori necesari pentru schema Parchetului European. Premierul Janez Janša a blocat numirea lor pe motiv că ministerul justiției nu a avut la dispoziție un număr suficient de candidați. Până la rezolvarea situației, Slovenia se va baza pe mecanismele naționale pentru protejarea intereselor financiare ale blocului comunitar.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI